Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak chytit myš

Od: ivpe* odpovědí: 16 změna:

Máme doma myši, ale jak je chytit, otravu dávat nechci, nestojím o překvapení, kde tu myš najdu mrtvou, jak kdysi manželka pod mikrovlnkou a na plechu v troubě. Pořídil jsem domeček na odchyt živé myši, ale tam ty potvory nevlezou, natáhl jsem pasti, návnadu přivázal, aby ji nemohli stáhnout, ale stejně ráno přijdu a návnada sežraná a pas nesklaplá a to jsem ten plíšek už i přihýbal, aby si na tu past hůř dostávala a já zvýšil šanci na chycení,ale stejně to nepomohlo.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomas11*
hodnocení

3x

Přesně- správně nastavená kovová sklapovací to řeší rychle, návnadu dávám tvrdší topinku .A na chatě jsem vyrobil takové sklapovací ramínko do kýblu s vodou(velice úspěšné) , z důvodu že zůstane stále nalíčená když tam nejsem a vychytá jich víc najednou.

Doufám že mne milovníci myší neukamenují za tento postup.

livie

Zřejmě chytrá myš:)) Né vážně my taky jednu potvůrku chytli do klasické dřevěné pastičky s kovovou kontrukcí, kam jsme jí zcela klasicky :) dali kostičku sýra a chytla se hned - je to teda pohled pro mě nepříjemný, ale co se dá dělat no...

hodnocení

2x

Pastička funguje dobře. Ale je potřeba ji opravdu naladit na maximální citlivost, tak to chce dost trpělivosti a bacha na prsty. Pokud je dobře nastavená, tak ji bez sklapnutí musí být problém i položit na zem. Ten drátek v dírce musí být úplně na hraně a musí být dobrý sklon, aby hladce vyklouzl. Klidně vemte špejli a do návnady malinko klepněte. Musí sklapnout.

doplněno 10.03.14 10:51:

Jak píši, ten drátek musí být úplně na okraji a mít správný sklon, aby z dírky snadno vyskočil. Také na opačné straně závlačky je dobré drátky natvarovat tak, aby páka byla co největší, tedy aby síla kterou se opírá drátek o "houpačku" s návnadou byla co nejmenší. Pastičku chápejte jako polotovar, oni nemají čas si s tím hrát a dolaďovat to.

doplněno 10.03.14 11:07:

U některých pastiček je drátek v místě kde prochází dírkou ohnutý do "U". Pokud je to U moc hluboké, tak je síla nutná k odjištění vysoká při okusování k němu vůbec nedojde. Pak je dobré kleštěmi to "U" narovnat.

ivpe*
hodnocení

No přesně toto mě taky napadlo, že je potřeba maximální citlivost, ale jak toho docílit, jak tu pastičku správně doupravit.

Koukám, že už to tu bylo. Koukněte na fotky úplně dole, ty jsou správné.

poradte.cz/...

pavkazji*
hodnocení

2x

Promiňte,ale dáváte návnadu správně?Viděl jsem známí,jak kousek opečeného chleba (asi jim chutná nejvíc) do pastičky jen pokládali.Musí se tam pořádně připíchnout a do plastové prostrčit očkem a to očko stáhnout.Neberte to tak že bych chtěl z vás dělat blbce ,ale už jsem to viděl tak mě to napadlo ,když se nechytnou a vše odtáhnou.Pastičky bych pokládal tam kde je největší výskyt myších bobků

hodnocení

0x

Kup tu plastovou pasticku to je jistota,kousek ořechu nebo osmahly chléb a je tam.

ivpe*
hodnocení

Tu mám taky a i z té to je ta myš schopná vytáhnout tak, aniž by ta past sklapla, já to nechápu, jak to ty myši dělají.

olaf71*
hodnocení

0x

nejlépe mi šly na vlašský ořech, který jsem přivázal nití k pastičce

medved*
hodnocení

0x

Dobrý den,nejlepší způsob ( pokud nechcete číhat se vzduchovkou či použít jed ) je ( jak popisují jiní ) klasická a dřevěná pastička a kus dobře upevněného a opáleného ( stačí zapalovačem ) chleba. Je to možná náhoda,možná ne,ale do pastiček,které jsou vyrobeny z plechu se mě myšku nepodařilo chytit nikdy! Tak použijte tu klasickou,dřevěnou.Mnoho úspěchu při lovu.

tomas11*

Tak možná u mne byly primitivnější myši , bylo jim jedno zda dřevěná nebo kovová , ale kovová se mi lépe čistila (po delším používání) a také byla bezúdržbová , u dřevěných se stává po čase že se uvolní uchycení mechanismu(a musí to člověk spravovat) a pod. , kovové mám roky a je to OK.

medved*

Zásadně vyhazuji pastičku i s úlovkem,čistit se mě to nechce.Je však pravdou,že se mě jednou uvolnily ty dvě skobičky,co držej rámeček s pružinou a od té doby asi vím,jak to tu myš bolí.

tomas11*

No když je dobrá úroda tak by se to prodražilo , jo a na prsty si člověk musí holt dávat pozor.

medved*

Já jsem z paneláku,takže pastičky jsem měl nastražené jen v garáži :)

hodnocení

0x

Na chytrou myš to chce "modení past"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]