Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,máme doma asi dvě myši a nejde se jich zbavit.Pastičky máme v každém pokoji i jed ve formě granulí,dva druhy a nic.Vždy je pastička prázdná ale není sklaplá.Nejvíce se vyskituje ve špajzce a v kuchyni ale pastička je vždy prázdná.Jídlo jsem ze špajzky schovala ale i tak to našli.Vzala jsem vše a dala aspoň do postele do úložného prostoru a stejně si to našli a u postele otrhali tapetu.Podotýkám,že jsme na té posteli spali.Mám strach,že jí potřebují na to,že se budou hnízdit nebo tak něco.Porďte mi prosím,už jsem zoufalá.
Podobné jako s tím oříškem je dát opečený chleba na ten trn přivázat nebo zachytit tím trnem chvilka cviku - myšky nemohou odolat vůni opečenýmu chlebu! Já jedním kouskem chleba zlikvidoval celou kolonii. Nedokázali to z toho trnu sundat. Myš jsem vyhodil a chleba zůstal k dalšímu použití. ...a tak to pokračovalo..
Pastička je třeba seřídit tak,aby sklapla jen průvanem.Potom se myši chytají.Mně se osvědčila past co je z pletiva a myši do ní mohou prostředkem a potom nevylezou.Zespod je otáčecí plech na vypuštění.Ráno je v ní třeba 5myší.Chytám je ve slepičárně.Kocour stojí umne a čeká na příděl.
Prosím, nemůžete přiblížit vaši pastičku? Vůbec nevím, že něco takového existuje, také bych potřebovala ke slepicím. Děkuji
Tohle je přesně ona,pokud nemáte kočku,lze vysypat myši do kýble s vodou. tuzemsko.zahrada-naradi.c/...
doplněno 05.12.11 10:31:Takhle vypadá
Tohle jsem dneska koupil, dal jsem tam kus salámu a když jsem se vrátil domů, tak salám sežraný a myš nikde. To snad není normální že by vylezla...
fotka?
doplněno 05.12.11 10:28:prostě se ta fotka nevloží, no...
nevím proč to zrovna teď nejde... tak někdy příště, omlouvám se...
Jo jo, kočka je navíc i na dobrou pohodu. Neznám nic více uklidňujícího, než předení kočky stulené na klíně. Mít kočku je také určitý závazek, vyžaduje jistou péči, bohatě to ale vrací.
Jedna naše kočka o kterou jsme před časem přišli, byla dokonce tak příčinlivá a snažila se zapojit do zásobování rodiny, že nám nosila zakousnuté myši až na linku v kuchyni :D
Ta současná je naštestí klade před práh.
řešení č. 1 - Kočka
řešení č. 2 - pastička - nám perfektně funguje perník omotaný izol. páskou. Myšáci ho cítí a jak trhají izolačku, tak pastičk sklapne. Samozřejmost je u klasické pastičky trošku "narovnat" ramínko které drží pružinu, aby na konci nebyl takový žlábek. Pastička pak funguje spolehlivě a návnady nemizí.
Nejlepší je kombinace obou řešení. Naše číča sotva slyší cvaknout pastičku, už letí na půdu pro svůj "mlsek"
Používám klasickou dřevěnou past s pružinou a to jemně nastavenou na spouštění. Jako návnadu dávám špičku z rohlíku. Pod rohlík dávám papírek ze špalíčku aby nezůstala krev na pasti. To nejdůležitější ale je, že před pastičku položím nějakou překážku (např. kousek dřevěného špalíčku cca 4 cm vysoký) tak, aby na návnadu musela myš z boku. Toť vše.
Nechápu, proč by měla jít myš z boku. V to je možná právě Váš problém. Pastičky jsou konstruované na čelní přístup. A jak tu bylo několikrát napsané, past musí sklapnout, když na ní silněji fouknete. Takové nastavení vyžaduje trpělivost a pevnou ruku. Je dobré konec zajišťovacího drátu lehce namáznout třeba sádlem.
Mě se kdysi podařilo na 1 kousek chleba chytit postupně 5 myší. A to tam nebyl nijak zvlášť upevněný. Tomu, že máte doma jen 2 myši nevěřte. Až chytíte patnáctou, bude Vám to jasné.
Pardon, myslel jsem, že to píše Pamposka. Vy problém nemáte
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.