Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevíte někdo jaká látka je vhodná na povlečení? Vím, že bavlna a určitě i satén, chci si koupit satén a sama si jej ušít, ale problém je jaká gramáž látky je vhodná? Aby to nebylo moc tenké a něco to vydrželo, děkuji za odpověď.
Dobrý den. Nejkvalitnější je damašek, ale nejlepší je krep. Nemusí se žehlit, stačí hezky složit a je vystaráno.Dřív jsem si povlečení taky šila, ale to v dobách kdy se koupil hadr za pár korun v partiovce. Dnes už se to nevyplatí, ta práce s tím a vyjde to i draze. Co se kvality týče poznáte na omak. Když je to hadr který nic nevydrží je to slabé a hodně naškrobené. Už bych se do toho nepouštěla, všude je nabídka povlaků dost velká, ale nebrat od vietnam. I na netu se lecos najde a za rozum. Alik
Šít doma ložní povlečení se dnes vyplatí jen zručnější švadleně, která našla doma po babičce zásobu nepoužité látky.
Ale pokud máte nějaký osobní důvod si látku vybrat a šít, volte raději krep. Myslím (opravdu jen myslím), že je z uvedených nejlevnější, přitom na spaní i údržbu nejpříjemnější. Sama jsem švadlena spíš špatná, proto bych se šití klouzavého saténu trochu bála. A na spaní už bych ho nechtěla vůbec...
Pokud opravdu budete šít sama, doporučuji nechat otvor na velkém povlaku na dlouhé straně, deka se pak může dávat k hlavě oběma kratšími konci střídavě a neopotřebuje se tak rychle.
Já vás nechci zrazovat, ale pak vás povlečení výjde velice draze. Ta doba, kdy byla látka za pár šestek a oplatilo se ušít si sama, ta už je pryč. Nehledě na to, že najít prodejnu s látkami, je nemožné. A to je Ostrava velice dobře zásobená. Nakoukněte na nějaké látky na netu, všimněte si šíře látky a ceny. Potřebujete na jednu deku 150cm šíře, cca 4,20 m + na polštář, nevím, jak máte polštář veliký. 1m je přes 200 kč. *zeď* Je to smutný příběh.
doplněno 07.03.14 10:39:Je to jak píše "babkazov", moje maminka dřív jen šila a šila, dnes se to nevyplatí. Dnes už nešije ani neplete. Vyberte si povlečení hotové, vyjde vás bez práce levněji. Já bych satenové nezvolila, nemám s nim dobrou zkušenost, chladí a klouže. Starý damašek je k nezaplacení ale mandl dnes nenajdete a tak žehlit a žehlit, mám ráda krep a flanel.
doplněno 07.03.14 11:06:"nebrat od vietnamců", mám od nich troje povlečení, stálo na jednu postel 300Kč (kapna, polštář, polštářek, vše zapínání na zip) a nemá chybu ale chce to vybírat, když byla dcera malá koupila jsem tmavě modré se slunečnicemi a ráno se budila šmoulinka, praní to vdrželo 2x a pak se rozpadlo.
Právě mám sehnanou látku 60 kč/m od známeho, jedná se o satén s příměsí bavlny nemám s tím zkušenost a nemělo by to snad moc klouzat, ale chtěla jsem jej přes léto kdy je teplo, hmotnost 275 g m/b látka, takže to není nejtenčí a něco by to snad mělo vydržet, jinak bych se do šití nepouštěla, taky mi to moc nejde, ale snad povlečení nebude taková věda...
Zdravím, zrovna před nedávnem jsem došila saténové povlečení. Z modrého a žlutého saténu,to byla prácička panečku, pořád mi to klouzalo, a já si nadávala, proč jsem neudělala jednu postel žlutou a druhou modrou ale nakonec se úspěšně povedlo
Také bych se do toho nevrhla, kdyby mi kamarádka nedala satén, který měla doma po mamince. Ceny jsou opravdu šílené a radši bych si koupila hotové povlečení,i když může počáteční cena zarazit, tak je stejně určitě lepší koupit ušité
Já za sebe říkám- šití už nikdy:D Jo a správná gramáž je 130g/m2
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.