Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava kuchynske desky

Od: sm4jl* odpovědí: 8 změna:

Zdravim,
na asi 2 mesice starou desku mi kamarad polozil hrnec z plotny
a na desce se udelal puchyr (viz obrazky).

Da se to nejak opravit?
Chapu, ze to vzdycky bude videt, staci mi, kdyz to bude funkcni a deska dal prezije bezne pouzivani.
Da se napriklad jen vyriznout kus toho laminatu z vrchu a vlepit tam "zaplatu"?

Jak pripadne vidite variantu: vyriznout cast te desky a nahradit ji "vestavenym prkenkem na krajeni"?
Diky za komentare
Zdroj: poradte.cz/...

Oprava kuchynske desky
Oprava kuchynske desky #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomasek*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Už se zde několikrát podobný problém řešil - nahoru do vyhledávání zadejte např. "oprava kuchyňské desky".

Naposledny se řešil podobný problém tuším tady: poradte.cz/...

sm4jl*
hodnocení

Diky, to mi nejak uniklo. Nasel jsem pravdepodobne uspokojive reseni, pokud ten puchyr sloupnu.

Nicmene by me jeste zajimalo, zda to nejde nejak vratit zpatky, kdyz by se to nejak zahralo. V ostatnich otazkach, co jsem nasel se resi jen odstipnute kusy nebo skrabance.

Dekuji

tomasek*
Není zač. Nejsem expert na kuchyňské desky, takže sám netuším, jestli to jde nějak "vrátit". Ale předpokládám, že se jedná o dřevotřískovou desku a na tom je "fólie" - něco podobného, jako jsou např. hrany - čili fólie s "lepidlem", které se aktivuje zahřátím. Ta fólie už je ale ve Vašem případě zdeformovaná a obávám se, že "cesty zpět" už není. Nicméně můžete to zkusit - dát na desku pečící papír a přejet to žehličkou (můžete zkusit nižší teplotu - např. pro len) a případně jí zvýšit (za nastavení pro bavlnu bych ale už nešel). Ale pozor, abyste nepoškodil ještě okolní část desky :)... Chtělo by to nějakou menší žehličku (nebo třeba plechový hrnek s horkou/vařící vodou).doplněno 28.02.14 16:02: cuca: Nemyslím, že by to chtěl tazatel "uhrát" na výrobní vadu. Snaží se najít způsob, jak to opravit, což by podle mě neřešil, kdyby to chtěl reklamovat...doplněno 28.02.14 17:13: cuca: Ano, je vtipné, jak někdy interpunkce změní význam věty :). Já to četl "zahřálo" a Vy "zahrálo" :).doplněno 28.02.14 17:17: sm4jl: Není zač. Právě např. při tom zažehlování hran se radí použít ten pečící papír. Když ho totiž člověk nepoužije, např. na bílou hranu, tak ta hrana zažloutne/zahnědne... Takže aby se něco podobného nestalo s tou kuchyňskou deskou (resp. s tou folií), tak bych ten pečící papír taktéž použil.
cuca*

@tomasku, hezky jste tazateli vysvetlil, jak mozna opravit, jen se domnivam, ze tazatel to chce uhrat na reklamaci, ma ji 2 mesice starou...,to mysli asi tim, nejde to nejak vratit zpátky.

Poku tusim spatne, omlouvam se tazateli, pokud ne, tezko to uhrajete na vyrobni vadu.

doplněno 28.02.14 16:31:

Nicmene by me jeste zajimalo, zda to nejde nejak vratit zpatky, kdyz by se to nejak zahralo. V ostatnich otazkach, co jsem nasel se resi jen odstipnute kusy nebo skrabance.

ja vim, ze se puvodne pta, jak to opravit, ale tato druha otazka vyzniva spise, kdyz to nepujde opravit, nejak to zkusim vyreklamovat.ale je to muj subjektivni nazor, muzu se mylit.

doplněno 28.02.14 16:34:

No ja nez to naskrabu, je zde vysvetleni.

Preji hodne zdaru.

doplněno 28.02.14 16:38:

:) zahřálo :) ja trdlo, no asi zacnu uvazovat o haccich a carkach, sedim si na vedeni a myslela jsem zahrálo. teda co ta znamenka dokazou za divy...

sm4jl*
hodnocení

Asi jsem tu otazku formuloval trochu nestastne (nejednoznacne), ale opravdu jsem chtel vedet, jestli to lze opravit,
o reklamaci jsem ani neuvazoval.

Jinak za ten napad s pecicim papirem dekuju, presne neco takoveho jsem chtel "slyset".

lendak*
hodnocení

0x

zabila bych kamaráda v prvé řadě

sm4jl*

No, nevim nevim, jak by mi to pomohlo s opravou te desky?! *ee*

cuca*

Pokud se vam oprava nepovede, tak to nejak zakamuflujte.koukam, ze je to blizko sporaku, dejte pres to nejakou odkladaci podlozku na horke hrnce, aby priste kamarad vedel,kam ho položit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]