Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádce, právě jsem v televizi shlédla magazín Hobby naší doby a v něm byla ukázka práce s renovátorem, který nahradí spoustu nářadí v domácnosti.Máte s ním někdo zkušenosti? Četla jsem na netu recenze, že je to prý vyrobeno v Číně,při práci se brzy zahřeje atd.Díky za odpovědi předem...
Pořídil jsem si tenhle přístroj od známé německé značky a jsem lehce zklamaný . Podle reklamy jsem ho trochu přecenil. Ne snad, že by nefungoval jak má, ale je to zařízení dost subtilní a proto pro můj účel (vyřezání starého potrubí na nepřístupných místech) nepoužitelné. Ale neuvážené koupě nelituju, ono se pro něj v budoucnu určitě využití najde. Takže můj názor: na drobné práce ano, na větší ne.
Absolutně nevyhovující přístroj
Pokud jednou za rok vyříznu do sádrokartonu otvor na vypínač, do zadní strany obývací stěny otvor na přívod kabelů, nebo opravím jednu poškozenou dlaždici, potom mi tento přístroj stačí. Pokud ale často něco "kutím", tak již po 20 min lehkého broušení zahradního nábytku si musíte dát nejméně 30 min pauzu, sloužící k jeho vychladnutí. Po řezání slabostěnných hliníkových jeklů pilovým plátkem, vydrží tak 10 řezů. Potom je nenávratně ztracený. Rozměr smirkových pláten je tak nešťastně řešen, že si je musíte při nákupu ostřihnout na potřebnou velikost. Jednotlivé komponenty samostatně nenakoupíte! Musíte se případně spokojit s nákupem pouze kompletního dodatečného příslušenství za 1200.-Kč. Samozřejmě že "zdarma" k tomu obdržíte outdoorový nůž, který bych nebral ani zadarmo. Nástavec na keramiku (řezání spár dlažby) má pracovní část cca 1 cm. O tu však přijdete po vyřezání spár u 5 dlaždic. Potom ho můžete vyhodit. Doporučuji zakoupit dražší značkový přístroj, např Fein, AEG, Bosch nebo Makita, které vás při práci nebude pálit do rukou a zakoupíte si samostatně plátek nebo nástavec, který zrovna potřebujete. I když je to lákavé a i když se to nezdá, jsou to v tomto případě "vyhozené peníze". Mně ho koupila manželka na základě masivní reklamy TopShop.cz..."no nekup to za ty prachy, vždyť ty pořád něco děláš",,, Sakra, kdybych si přidal dva tisíce, tak to mám v profi a takle mi ve skříni leží daší "šitka". Navíc do roka a do dne k tomu neseženeš vůbec nic.
Naprostý souhlas!
Když jsem se pídil po náhradních dílech, nástavec na keramiku a nástavec na dřevo, byla mi nabídnuta pouze možnost celé sady za 1190.-Kč. Co s tím budu asi dělat? Webové stránky prodejce topshop.cz se tváří, jako by vám chtěly umožnit hodnocení a komentáře k tomuto výrobku. Nakonec zjistíte, že se příspěvěk nedá vložit - prostě tlačítko není funkční. Jsou tak zobrazeny jen fiktivní kladné příspěvky. Nejde to ani v případě, když jste řádně přihlášen.
Teď jsem to vyzkoušel, normálně se mi hodnocení podařilo odeslat. Otázka je, zda to hodnocení schválí a zveřejní (pochybuji) Jako poděkování za komentář prý sleva 200Kč na příští nákup...
Naprostý souhlas!
Jsou to absolutně vyhozené peníze na marketing ČT a plat paní Bohdalové! Přístroj je i pro občasného domácího kutila nepoužitelný. Nikde není ani zmínka o tom, že za 10 min. je mašinka tak horká, že sice vibrace do ruky necítíte, ale také ji v ruce neudržíte. Nástroje jsou ostré tak prvních 5 minut. Je použitý měkký materiál a nástroj ztupíte i na PVC trubičce.
Pokud by někdo opravdu tento "xindl" nutně chtěl mít, rád mu jej věnuji - je bezcenný a nepoužitelný.
PS: samozřejmě, že ač jsem tam svůj názor poslal, nebyl uveřejněn. cenzurou jsou povoleny pouze kladná hodnocení a ta si zřejmě píší sami.
Bohužel jsem prošvihl nákup tohoto Lídlovského udělátoru, protože jsem chtěl odlehčit využívání staršího obdobného zařízení firmy Bosch. Sehnal jsem pouze sadu náhradních nástavců. Mohu vás ubezpečit, že jsou vzájemně zaměnitelné (pasuje to na Bosche). Předpokládám tedy, že nástavce Bosch budou pasovat i na Lídlovic Parksajda "-) !
Hezký den.
Jsem majitelem Renovátoru, který jsem si pořídil před cca 2,5 roky kdy výběr podobného, celkem užitečného nářadí nebyl až takový jako je dnes. Po této zkušenosti, jsem toho názoru, že pokud chce kutil slušné nářadí (tedy vybrační pilu či brusku) měl by docela určitě zvolit slušnou značku.
Renovátor po druhém používání (celkem cca 7 řezů) přestal vybrovat, po reklamci a výměně za jiný tento vydržel bez poruchy asi cca 10 řezů a také postupně přestává vybrovat. Brousit jsem k nutnosti delšího časového použití raději ani nezačal. Základní příslušenství je ubohé a třeba pro řezání obsahuje pouze dva listy, (jeden rovný a jeden půlkruhový)které jsou spíše nekvalitní a po uvedených cca 10 řezech už moc nefungují. Tak že užitečnost obdobného nářadí je dle mého názoru veliká ale přímo kvalita Renovátoru je ubohá.
Tento přístroj je v cenových relacích od 1300Kč (Hornbach) 300W malá sada
Záleží ale také na Watech od 200do 300W
Ty levné jsou v základní sadě , tedy s menší výbavou a bez kufříku. Příslušenství lze sehnat samostatně a levněji I drahé pilkyse časem otupí.
Řezat lze dřevo a plast bezvadně. Kov není žádný zázrak, když řežete s pilkou na železo, také moc nevydrží.
Při domácích pracech lze řezat prkna, s malými zuby a tedy krásný řez. Otvor v obložení pro trubku, sice hranatý, pak jsem přelepil kolečkem papíru. dřevěná stříška mi tlačila na okap, uříznout kousek paráda
Odpadní kanalizace, trubky, paráda.
S tím nářadí na odlepování lina jsem udělal rýhu do syporexu a pak sekáčkem vysekal krásnou díru pro elektrický vodič.Pak jsem nářadí opět nabrousil na ostří nože.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.