Nejste přihlášen/a.
Zdravím, uvažuji nad zakoupením multifunkčního nástroje parkside z Lidlu. Kvůli rekonstrukci baráku si říkám, že bych pro něj mohl najít využití. Myslíte, že by dokázal proříznout dlažbu či naříznout do hloubky klasickou plnou cihlu? Díky za info
Mám s tímto cajkem zkušenost a můžu říct, že v oblasti market nářadí je to dobrý kousek. To co píšete, jsem s ním nezkoušel, neříkám, že by to nezvládl, ale jednak by m to trvalo a nejspíš by jste si opakovaným řezáním cihel a dlažby zničil nástavce.
Je to spíš stroj na takové mravenčí práce
Na Vámi uvedené práce je lepší použít klasickou úhlovou brusku. Ta je k tomu vhodnější.
Zdravím,
tento multifunkční nástroj (starší verzi) vlastním cca 1rok a zatím musím říct, že vždy, když sem ho na něco použil, tak příjemně překvapil. Takže určitě užitečná věc do dílny.
K vašemu dotazu - ano, dokáže i proříznout dlažbu, vyříznout drážku do betonu nebo naříznout cihlu. Ale ne s nástavci, co jsou dodávány v sadě - potřebujete na to nástavce s povlakem HM (jinak také s tvrdokovem nebo ještě lidověji s karbidem). Tyto je možné koupit, ale od jiných výrobců tohoto nástroje. Pozor - nástroje se u různých výrobců liší upínaním. Některé jsou velmi podobné a tedy i záměnné, na některé je ale potřeba použít redukci. Takže při nákupu doporučuju si ssebou vzít i originál nástroj vašeho strojku, případně celý strojek a před koupí odzkoušet kompaktibilitu.
Předem varuji - náhradní nástroje nejsou moc levná věc. Jak taková sada s HM (ale dají se koupit nástroje i jednotlivě) vypadá se můžete podívat třeba tady fein-multimaster.cz/... (fein je vyhlášeným a velmi kvalitním výrobcem strojku i nástrojů - ale cena tomu odpovídá). Po internetu se dají tyto nástroje najít i jinde, jednotlivě a levněji. To samé platí o zkušenostech s tímto strojkem - probíralo se to na diskusích např. zde dumachalupa.cz/... (zde kdysi někdo psal i o tom, jaká redukce pro nástroje na co je potřeba).
Neodpustím si ještě doplnění - pokud budu mít tento strojek s příslušným nástavcem k dispozici, tak pro řezání (prořezávání) obkladaček a pod práce v bytě si raději než úhlovou brusku vyberu právě tento strojek, protože když s ním děláte, tak to práší úplně minimálně (přesnějí skoro vůbec).
Pro představu - při vyřezávání 4hranných otvorů do dřevěných desek v obýváku na koberci bylo po práci třeba vyluxovat pouze plochu cca 50x50cm (takže asi jako kdybych to řezal normální ruční pilkou) - žádné další utírání prachu a pod se nekonalo, protože nebylo potřeba. A to jsem neměl žádné odsávání prachu - piliny padaly normálně na ten koberec.
Nedá mi to - kotouče se slinutým karbidem (HM atd.) jsem už prohlížel v reálu (ne, nekoupil, nepotřeboval jsem ho hned a mít ho v dílně pouze pro "strýčka Příhodu"se mi zdály opravdu drahé) a kdo pochybuje, že se to bez problémů "prokouše"třeba glazurou obkladačky či dlaždice, tak se podívejte na toto a představte si, že takhle hrubou tvrdou rašpli taháte po té glazuře. Troufnu si tvrdit, že skrz glazuru budete probroušení dřív než si vůbec uvědomíte, že něco řežete. Bere to totiž ne jako pilník jen jedním směrem, ale oběma směry při tom kmitavém pohybu. To samé platí pro řezání dřeva pilkou.
S brusnými deskam deskami a brusnými papíry zkušenost nemám - na to používám různé typy vibračních brusek (tohoto strojku je mi na to líto).
Proč myslíš že řežou v v tom klipu sádrokarton? Protože s čímkoliv tvrdším se to hodně natrápí.
A protože ty nástavce nebudou příliš tvrdé, tak je první cihla odrovná. Dost pochybuju, že by tento nástroj dokázal proříznout horní vrstvu kachličky. A tvrdou dlažbu to neuřízne určitě.
Vlastní zkušenost s tímto zařízením nemám.
Klasické cépečko (cihla plná) -to by asi zvládl,ale není na to stavěný.Klasickou obkladačku-glazovanou stranu? kdoví,ale spíš s velkým problémen ovšem druho stranu ano,ale dlažbu nikoliv,mají ,dle kvality,s tím problémy i diamantové kotouče ve flexe.Toto bych soudil je spíše jen na dřevo,odstraněné nátěrů,SDK a td,orostě na lehčí prace!.
doplněno 03.02.14 21:37:Asi tak jak píše Ronyx.
No, kurňa, sehnat alespoň 1 pořádný nástavec na zkušební prořez cihly, tak jdu do toho Občas bych řezal drážky i do cihlových bloků - s tím by snad mašinka tolik práce neměla. Právě ten princip vibrací, který by měl zaručit mnohem menší prašnost mě na tom láká. Tak uvidíme, jak se do čtvrtka, kdy akce začíná rozmyslím. Říkám si, že když nic jiného, tak na občasné říznutí dřeva, trubky, sádroše a broušení (místo malé vibrační brusky ve tvaru žehličky) by se to hodit mohlo...
Nakonec si asi radost udělám - přecejen alespoň na ty domácí práce se mašinka hodit bude a pokud zvládne i broušení oken, prořez cihly apod. (s náhradními nástavci), tak to bude fajn a na baráku se využije.
mam ho koupen a taky mam brusku CEL MT3, oboje jsou velice dobré, je ta CEL MT3 je dražší a asi tišší, ale ta parkside bohatě stačí. doporučuju příslušenství cel. Je levnější a dobré. bosch a pod je zbytečně drahé
Pokud by někoho zajímalo, tak tenhle multifunkční nástroj bude od čtvrtka 5.2.2015 opět v akci.
Tak už se nám mašinka znovu objevila v obchodech. Máte s podobnými strojky nějaké nové zkušenosti? Hlavně s použitím či výdrží? Pokud bych s ní chtěl obrousit okna či dveře, vydrží to? Prý mají letos silnější motory - místo 250 W 310 W. Díky za info.
Ano motor má 310 W, koupil jsem ve čtvrtek jeden a v pátek pro kámoše druhý m.nástroj.. Vyzkoušel jsem zatím drážku do dřevěného hranolu, jede dobře. Je to hlavně určeno na drobné práce a pro ulehčení prací v málo přístupných místech bez velkého nepořádku. Na hrubší práce, kde se nemusí ohlížet, použije každý asi nářadí k tomu určené, když ho bude mít.
Nevím jak komu pomohu ale řezat se s tím dá naprosto precizně, dlažba bez problémů hlavne je to perfektní nástroj když je třeba sejmout starou dlažbu ze stěny bez poškození například kvůli oprave , Jde s tim odstranit i betonové spárování s diamantovou pilkou protož je tak slabá že projde slpárou bez poškození dlažby a následně oloupat dlažbu ze stěny a z její spodní plocvchy sudat lepidlo a dlažbu použít znovu.
Koupil jsme 20 2 poslední přístroj a hned po donesení domů jsme jej týral na starých televiznbích apočítačovcých monitorech a řezal s tím plasystové obyly na cop nejmenší kusy celkem asi 4 kusy monitrl a televizí takže to jedlo víc jak 2 hodiny téměř v kuse a nehřálo se to a řezalo to plast jako máslo
Mám něco podobného od světové značky (v Lídlu by mě ani nenapadlo něco takového kupovat). Koupil jsem to na přeříznutí 1/2 coulové trubky na nepřístupném místě, k tomu jsem přikoupil nelevný list se zuby z tvrdokovu. Trubku jsem nařízl cca z 1/3. Pak šel tvrdokov do háje.
Přístroj je výborný pro jemnější práce, třeba v truhlařině. Glazuru kachlíku s tvrzeným listem proříznete, ale musíte počítat, že co kachlík, to nový list. Na cihlu počítám tak 5 - 8 listů (po 500,- Kč), na beton bych to ani nezkoušel. Na stavební práce naprosto nevhodné.
Doktore-drážku na elstalaci (kabel ve vašem rozměru stačí vyříznout i levná malá flexa a s levným diamantovým kotoučem,ale ten prach!
Flexu mám,kotouče diamantové taky, půjčit profi drážkovačku není problém. Ale ten prach a bordel. Proto sonduji něco jiného. Dělal jsem s drážkovačkou celý byt ( ne můj) odsávání průmyslovým vysavačem a stejně nebylo vidět. Byla to komplekt rekonstrukce,nikdo tam nebydlel,tak to tak nevadilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.