Nejste přihlášen/a.
Zdravim vsechny diskutujici,
hledal jsem odpovedi na otazku proc z mycky smrdi sklo. S timto problemem ma zrejme problem vice lidi, ale nikde jsem nenasel odpoved jak to vyresit. Problem je, ze samotna mycka nesmrdi (cistim ji pravidelne), nesmrdi ani sklenice kdyz se vytahnou z mycky. Vse zacne smrdet az po nejake dobe v kredenci / nebo pokud je otocena dnem vzhuru. Je to divny smrad jak starej hadr. Zkousel jsem je machat v octu a umyt rucne a stejne to jiz po nejake dobe (po 2 hodinach) zacne opet smrdet. Dela mi to vsechno sklo, ktere jsem kdy v mycce umyl. Tablety / gely / prasek jsem ruzne menil a ani to nepomohlo.
Vyresil tento problem nekdo? Nebo to nenavratne znicil nejaky prostredek a nezbyva mi, nez je vyhodit a nakoupit nove?
Mockrat dekuji za rady.
Zdravím téžNejosvědčenější a nejlepší způsob na tyto pachy mám vyzkoušený,skvělé
kuchyne.dumazahrada.cz/...
Dobrý den, zkuste vyčistit ručně gumu kolem spodku dvířek, žádný prostředek se tam totiž nedostane, hodně zápachu vzniká právě z tohoto. Nekupujte levné čističe, spíš se zaměřte na Calgonit popř. Somat.S kolegy jsme to řešili, a prý to není zápach z nečistot nebo zatuchlina, ale je to "příchuť" leštidla.Tak nevím, sama jsem tento problém neměla, ale u mamky se to objevilo, vše jsme vyčistili, koupili novou odpadní hadici a koupili čistič myček od Calgonitu, takovou malou lahvičku s membránou,a je vše ok.Tak zkuste vyměnit leštidlo,a nebo klasicky dejte do myčky citron s nádobím a zapněte na běžný program.Nebo místo leštidla zkuste ocet, také pomáhá a pohlcuje zápachy.Doporučuji i čistit filtr- i když je "samočistící" a trysky na mycích ramenech. Větráte myčku často a myjete pravidelně? Nebo třeba jen jednou dvakrát týdně?Nebo s ezkuste zaměřit na to, jakou máte myčku a na jakou teplotu ohřívá vodu- některé myčky neohřívají vodu dostatečně a tím pádem nezlikvidují bakterie.
Dekuji za odpoved a za tip. Je divne, ze mycka sama o sobe nepachne vubec ani po otevreni druhy, treti den pokud je prazdna . Pouzivali jsme pouze proverene pripravky Finish nebo Somat, pripadne Jar kapsle. Ten zapach vydava pouze sklo - talire a keramika je v jine polici a tam to vubec nesmrdi. Mycku cistime temi pripravkami k tomu urcenymi. Sklenice by mely byt take pomerne dobre - Tescoma Crema. Mel jsem za pachatele skutecne Finish Lestidlo -> ovsem az doslo, tak jsem to schvalne nahradil pouze octem. A pozdeji zkusil i ekologicke pripravky z Tierra Verde.
Je mozne ze lestidlo naleptalo nejakym zpusobem sklo a nelze to z toho dostat pryc? Protoze jak je mozne, ze kdyz to umyji octem, pripadne roztokem vody a jedle sody, tak po case zase zacne zapachat...
Dekuji vsem diskutujicim.
Dekuji za odpoved. Mam to v uzavrene domacnosti a nikde tu smrad z ryb neni. Ja myslim, ze se napenetrovalo nejakym zpusobem lestidlo do skla a nejsem ho odtud schopen dostat. Daval jsem do vody s octem i s jedlou sodou a nic nepomohlo. Vyrobce mi jeste poradil namocit do roztoku vody a sava, tak uvidim, jestli to pomuze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.