Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadobi z mycky smrdi

Od: shadownt* odpovědí: 6 změna:

Zdravim vsechny diskutujici,

hledal jsem odpovedi na otazku proc z mycky smrdi sklo. S timto problemem ma zrejme problem vice lidi, ale nikde jsem nenasel odpoved jak to vyresit. Problem je, ze samotna mycka nesmrdi (cistim ji pravidelne), nesmrdi ani sklenice kdyz se vytahnou z mycky. Vse zacne smrdet az po nejake dobe v kredenci / nebo pokud je otocena dnem vzhuru. Je to divny smrad jak starej hadr. Zkousel jsem je machat v octu a umyt rucne a stejne to jiz po nejake dobe (po 2 hodinach) zacne opet smrdet. Dela mi to vsechno sklo, ktere jsem kdy v mycce umyl. Tablety / gely / prasek jsem ruzne menil a ani to nepomohlo.

Vyresil tento problem nekdo? Nebo to nenavratne znicil nejaky prostredek a nezbyva mi, nez je vyhodit a nakoupit nove?

Mockrat dekuji za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím též:)Nejosvědčenější a nejlepší způsob na tyto pachy mám vyzkoušený,skvělé ;) kuchyne.dumazahrada.cz/...

shadownt*

Dekuji za odpoved. Jedlou sodu jsem jiz zkousel. Vypral jsem s ni i mycku. Pouzil jsem ji rozpustenou ve vode na koupani sklenic. Po ususeni a vlozeni do kredence zase po par hodinach zacaly smrdet.

hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste vyčistit ručně gumu kolem spodku dvířek, žádný prostředek se tam totiž nedostane, hodně zápachu vzniká právě z tohoto. Nekupujte levné čističe, spíš se zaměřte na Calgonit popř. Somat.S kolegy jsme to řešili, a prý to není zápach z nečistot nebo zatuchlina, ale je to "příchuť" leštidla.Tak nevím, sama jsem tento problém neměla, ale u mamky se to objevilo, vše jsme vyčistili, koupili novou odpadní hadici a koupili čistič myček od Calgonitu, takovou malou lahvičku s membránou,a je vše ok.Tak zkuste vyměnit leštidlo,a nebo klasicky dejte do myčky citron s nádobím a zapněte na běžný program.Nebo místo leštidla zkuste ocet, také pomáhá a pohlcuje zápachy.Doporučuji i čistit filtr- i když je "samočistící" a trysky na mycích ramenech. Větráte myčku často a myjete pravidelně? Nebo třeba jen jednou dvakrát týdně?Nebo s ezkuste zaměřit na to, jakou máte myčku a na jakou teplotu ohřívá vodu- některé myčky neohřívají vodu dostatečně a tím pádem nezlikvidují bakterie.

shadownt*

Dekuji za odpoved a za tip. Je divne, ze mycka sama o sobe nepachne vubec ani po otevreni druhy, treti den pokud je prazdna :). Pouzivali jsme pouze proverene pripravky Finish nebo Somat, pripadne Jar kapsle. Ten zapach vydava pouze sklo - talire a keramika je v jine polici a tam to vubec nesmrdi. Mycku cistime temi pripravkami k tomu urcenymi. Sklenice by mely byt take pomerne dobre - Tescoma Crema. Mel jsem za pachatele skutecne Finish Lestidlo -> ovsem az doslo, tak jsem to schvalne nahradil pouze octem. A pozdeji zkusil i ekologicke pripravky z Tierra Verde.

Je mozne ze lestidlo naleptalo nejakym zpusobem sklo a nelze to z toho dostat pryc? Protoze jak je mozne, ze kdyz to umyji octem, pripadne roztokem vody a jedle sody, tak po case zase zacne zapachat...

Dekuji vsem diskutujicim.

hodnocení

0x

Podobný dotaz už tady jednou byl. Někdo si stěžoval, že mu nádobí z myčky smrdí. Snad rybinou? Pokusím se to najít.

doplněno 12.02.14 16:23:

Tady to je

doplněno 12.02.14 16:25:

A tady také

shadownt*

Dekuji za odpoved. Mam to v uzavrene domacnosti a nikde tu smrad z ryb neni. Ja myslim, ze se napenetrovalo nejakym zpusobem lestidlo do skla a nejsem ho odtud schopen dostat. Daval jsem do vody s octem i s jedlou sodou a nic nepomohlo. Vyrobce mi jeste poradil namocit do roztoku vody a sava, tak uvidim, jestli to pomuze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]