Nejste přihlášen/a.
Na internetu jsem nebyl schopný dohledat původ smradu, každý tvrdí že je to špinavou myčkou, já si to nemyslím.Se smradlavým nádobím má problém hromada lidí, ještě na to nebyl nikdy nikdo schopný odpovedět.
Udělal jsem malý test skleničku jsem vydrbal pískem a vyplachnul čistým savem, skleničku jsem položil na 30 minut k otevřenému oknu aha a sklenička zase smrdí. Okno jsem zavřel počkal jsem 30 minut a sklenička nesmrdí. Podle mě to má nasvědomí prostě ozon.
Jestli chcete aby nádobí nesmrdělo psem a chcete se v klidu najíst, neotvírejte při jídle okno.
Postavte varit vodu. Do vrouci vody pridavejte sul. Sul se roztopi, pridejte dalsi, vic a vic, az se ve vrouci vode sul prestane roztapet a zacne vam virit pevna sul. Odstavit, vychladnout. Do vlazne vody vlozit vsechny hadriky, houbicky, vzdycky po umyti nadobi, na celou noc (radsi mit vic houbicek ve vode, postupne je stridat, staci mi pak sklenice od kompotu). Prestanou se mnozit bakterie. Pokud vam smrdi nadobi i po umyti, muzete do slane vody vlozit i sklenicky na noc a pak oplachnout. Do soli vkladam i umyte drevene varechy, nerez lzicky. Reznou pouze smaltovane veci. Prip. se da proti zapachu pouzit roztok voda + soda bicarbona (na kredenc, nechat uschnout a pak umyt cistou houbickou). Neni to "chemie", ale prirodni (potravinarske) konzervanty. Na bakterie pusobi asi osmoticky, narusuje membranu bunek bakterii a ty nejsou schopne latkove vymeny a hynou.
doplněno 06.05.12 11:22:jo, jinak, mycka v nasi praci, ano, smrdelo to, musi to byt poradna kyselina, ty tabletky. Vubec se nedoporucuje chytat je rukou, ale po rozstrihnuti obalu je vlozit rovnou do zasobniku. Takze musi to byt silna chemikalie, nicici pokozku.
To je možný ale ja rozhodně myčku ke smradu nepotřebuji. Nadobí smrdí všude a vždycky bez ohledu na to jak se meje. Jde jen oto že je na vduchu a pachne psem. Přesně jsem věděl že mi nikdo zase neodpoví. Všichni tady píšou oklikové odpovědi.
No tak když vám v baráku a jeho okolí smrdí pes, tak se není čemu divit. Schválně jsem to zkusil doma, nechat celé odpoledne skleničku z myčky a druhou ručně umytou za oknem a nepáchne nijak.
Spoustě lidí ten zápach nevadí čili ho necítí. Třeba jste jeden z nich. Nic ve zlém. Já osobně jsem averzní vůdči tomuhle puchu asi 100x více než ostatní co semnu bydlí, ale cítí to taky a nevadí jim to.
Nejsem vědec jen jsem doufal že nejsem sám komu to vadí, že někdo bude mít konečně logickou odpověd a nebude to svádět na špinovaou myčku atd. Jinak děkuji za váš čas a taky přeji Hezký večer.
Myslím, že jediná logická odpověď pro vás bude, když vám, někdo potvrdí vaši verzi o ozonu.
Myslím, že tady se toho nedočkáte, protože to moc logiky nemá. To je to samé, jako byste napsal, že za to můžou erupce na slunci.
Je na čase začít hledat toho psa. Mně nádobí rozhodně nesmrdí, po vyndání z myčky dokonce dlouhou dobu voní. Myčku pouštím většinou tak 2 -3x týdně a nádobí je v ní prakticky do doby, kdy tam potřebuji dát špinavé, to znamená, že ho vyndávám suché. Myčka je ovšem neustále pootevřená. Co takhle hledat příčinu za myčkou nebo linkou, případně ve vlhkosti stěn a pod. Fotku jsi sem nedodal, tak si těžko někdo může udělat konkrétní představu o tvé kuchyni.
Je to tak težký pochopit? Bude se každý divit jako blb? Mam to napsat Čínsky?
Ano je to těžké pochopit. Ať dělám, co dělám mně nádobí nesmrdí ani na okně, ani pod oknem, dokonce ani v kredenci. Zkuste tu čínštinu, jestli jí ovládáte. Třeba ten smrad pochopím.
Mimochodem - už jste někdy cítil ozón?
Ano při sváření nebo při běhu elektromotoru vzniká ozón a je cítit. Na netu je spousta diskuzí a lidí kterým smrdí nádobí a lidí kterým ten smrad nevadí čili ho vůbec necítí.
Když neznáte odpověd a nic necítíte proč vůbec tady něco píšete?
Skleničku jsem odnesl do jiné domácnosti k otevřenému oknu NESMRDÍ TAM! Podle nových poznatků za to může přehrada, následný zápach z ryb který se šíří v zduchem a pak se váže na skleněné předměty a glazury v mém bydlišti(stačí zavřít okno a je po smradu). Prostě to tak je, chytráci stylem vyčisti si myčku Naschle!
Nech si to patentovat a můžeš brát autorské poplatky. V každém návodu k myčce bude muset být uvedeno "Nepoužívat v blízkosti přehrad a vodních zdrojů!".
tak bud to nechápu , nebo má dotyčný extrémně vyvinutý čich. já meju nádobí doma v myčce a na chatě normálně ve dřezu a nádobí nepáchne nikde , naopak. MUsí se tam občas nasypat sůl určená do myček , po každém mytí vyčistit sítko a nikdy ji uplně nezavřít po umytí nádobí. Myčka za to nemůže pokud vše dodržujete. ...
S tím dokonalým čichem máte pravdu poslední dobou mě vadí uplně všechno, V práci když se někdo nemeje, protože zamestnávaji největší lůzu ze Slovenska a nemají zakladní hygienické náviky, všichni ostatní to cítí také jenom to neřeší. Ja jsem vždycky ten co si stežuje jako první aby ho někdo přinutil se umýt a vyčistit si držku aby jim zní netáhlo jak z kanálu. Nebo bych je asi musel vyrazit sám.
doplněno 28.06.12 08:26:Za ty hrubky se omlovám kdyby chtěl náhodou zase někdo rejpat kvůli Češtině.
Není v nadpisu vaší otázky Myčka-nádobí smrdí? Je tedy evidentní, že myčku používáte a že nádobí z myčky smrdí.Proto si furt meleme svoje. :D
To je právě ono celou dobu tady melu že jsem udělal test. Vydrhnul jsem skleničku pískem a vypláchl savem, to nemá s myčkou nic společného. Jde o to že nejsem sám komu nadobí smrdí jako PES a že jsou všichni přesvědčeni že to je myčkou, ja tvrdím že NE. Vy asi máte natvrdlé bunky nebo co že nepochopíte že drhnutí pískem a následné vyplachnutí v savu není mytí myčkou.
Zdravím.
Sice otevírám staré téma, ale mám stejný problém jako zadavatel otázky. Taky jsem experimentoval a začně smrdět sklo jen při otevřeném okně, jinak vůbec. Přehrada nikde v blízkosti není. Mužu se zeptat kde bydlíte a případně jestli jste od té doby přišel na nějaké řešení? Předem děkuji.
PS: Místní odpovídající jsou fakt kre..ni, jak si pořád melou svoje a výsměch že je to jen ve vaší hlavě a pod, u nás doma to cítí všichni.
Nám smrdí nejen nádobí ale i myčka, i přes to, že jsem hned po umytí dal oplachovací program, stále smrdí. Zkoušel jsem různé tablety, sůl i leštidlo tam je. Zkoušel jsem nechat vyschnout uvnitř i otevřít a nechat vyschnout na vzduchu. Filtry jsou čisté, voda se při spuštění nejdříve vypustí. Zkoušel jsem ocet, jedlou sodu i žabku. Po žabce sice myčka voněla ale hned po prvním umytí zase smrad. Už přemýšlím, že myčku prostě vyhodím a budu umývat postaru v ruce.
Tenhle problém jsem měla v tomto týdnu také. A kupodivu i s pračkou, která je na stejném odpadu. Do myčky jsem koupila čistidlo, které se postaví dnem vzhůru, do košíku na příbory a pustila ji na 70º s dlouhým programem. Pračku jsem pustila na 95º, zastaviva a přidala 3/4 l octa. A odpad dřezu jsem vyčistila Krtkem. A je po smradu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.