Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký přípravek očisti dno pánve?

Od: mija* odpovědí: 6 změna:

Sporák mám na plyn, počase se mi na pánvich zespodu tvoří takové žluté mapky.Ze spodu mám pánvičky nerezové, ryhované ale dělá se to i na pánvi která je zespod hladká. Poradte prosím jakým přípravkem by to šlo očistit ale šetrně,prozatim jsem to zkoušela přípravky Cilit a Brill a to bez úspěchu.Díky za radu pokud nějaký figl znáte.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zde se totéž probíralo. Jen se bojím, že nikdo neví. Mám velmi dobrou pánev, s láskou a velikou péči udržovanou. Kdykoliv ji schovávám do kredence, je naprosto čistá, ale přesto se, při dalším smažení na čistém sporáku, zvenku udělá další mapa od tuku, která nejde ničím dolů. Hodně rádců navrhují drastická řešení, ale jakmile se krásný a tvrdý lak zvenku odrbe, je po ní. Nikdo neporadil, jak mapy od zapečeného oleje z glazury dostat. Vypadá to skoro tak, že ten tuk se stal také glazurou. Ale jak se dostal zvenku na pánev, to je velká záhada. *plac*

mija*
hodnocení

Já už jsem si i myslela jestli se ty skvrny nedělají jen těm co používají k vaření plynový sporák a že to způsobuje ten plyn,ale nevím musim se optat těch co vaří na elektrice.Ale jinak díky za odpověd zkusím pátrat dál.

hodnocení

0x

Pokud je mapa od zapečeného tuku tak to jde odstranit vyvařením v roztoku sody.

ala1970*
hodnocení

0x

Co zkusit Coca colu? to rozežere snad všechno. Nechat to přes noc v ní namočené? Já viděla jak tím čistili mince...

andycibulka*
hodnocení

0x

Hydroxyd sodny, neboli louh, a to bud pevny, anebo tekuty. Je velmi nebezpecne s tim pracovat. Nekde se dostane i ve spreji na cisteni troub.

deda*
hodnocení

0x

Je to jednoduché. Prostředek na trouby. Drana, nebo Mefisto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]