Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čistění pánve od připáleného tuku

Od: najdem* odpovědí: 8 změna:

Prosím, poradí mně někdo, jak očistit vnější dno smažící pánve (spodek pánve ,který je ve styku a plynovým plamenem) od připáleného tuku. Pánev byla drahá a není rentabilní ji vyhodit a koupit novou.Děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já se k vám, vlastně k vaší otázce také připojím. Mám tentýž problém. Velmi kvalitní pánev jsem do kredence dávala naprosto čistou, ze všech stran a časem zvenkovní strany je ošklivá. Nejde to umýt, ani spešl pískem. Ani ničím. *plac*

hodnocení

1x

Stará dobrá soda a ocet,vyčistí spolehlivě a ekologicky ;) pokladyprirody.cz/...

albatros498022*
hodnocení

0x

A proč nějak násilně čistit tohle čase udělá každá používaná pánev na plynu ale na její funkci to naprosto nemá vliv.

hodnocení

0x

Nevím v čem vidíte problém. Možná jsem to špatně pochopil. Já to prostě odrhnu drátěnkou /z drátů, ne z plastu/ a odmastím.

hodnocení

0x

Nerezovou pánev bych zahřál a pak na ni nastříkal pěnu na čištění pečící trouby, nechat působit a odrhnout kovovými drátky. Případně zopakovat. Nepoužívat na hliníkové pánve !

hodnocení

0x

Taky se mi to stalo. A drhla jsem tou drátěnkou a všelijakými odmašťovači. Jenomže tím odrhnete i tu venkovní politůru a pak je konec. Špiní se čím dál tím víc. Snad se Vám to podaří nějak odrhnout, ale já to od té doby dělám tak, že ji raději pořádně umeji po každém použití. Ale je fakt, že už plyn nepoužívám, tak to může být i tím.

doplněno 22.01.14 23:01:

Teď jsem si všimla, že Vy máte zašpiněné pouze dno pánve, tak tam žádná politůra není. Tudíž se omlouvám. Ale můžete to zkusit tou drátěnkou a obyčejným zahradním pískem smíchaným třeba s Jarem. Zkusila bych z toho udělat takovou kašičku a tím drhnout a drhnout. Já tím obyčejným pískem čistím plastové lahve na vodu.

sebod*

Vykašli se na nějaké drhnutí. Můžeš pánev do něčoho postavit, aby dno bylo ve vodě? Pak tam hoď jednu tabletu do myčky a dej chvilku povařit. Nech cca 1hodinu odmočit a pak tu špínu jenom setřeš houbičkou.

Tohle výborně působí i na hrnce, když se v nich něco fakt kvalitně připeče.

wanesa*
hodnocení

0x

Já mám taky takovou jemnou kovovou drátěnku,něčím napuštěnou(z německa).Musí se to tedy po každém smažení rovnou čistit i zespoda a když mám trpělivost a zrovna se mi chce,tak vypadá pánev jako nová:)taky tam vždy kápnu trochu realu písku.A pomáhá to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]