Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nadrz praskla?

Od: tomrs* odpovědí: 10 změna:

Dobry den, nahle nastaly minuly vikend mrazy a ja jsem mel bojer vypnuti, kdyz jsem jej zapl netekla zadna voda, tak jsem jej rychle vypnul aby se nespalily spiraly, po tydnu jsem dojel na domek a sel jsem se podivat, zda netece, bojler netece, ale veďle je dalsi nadoba viz foto, ktera mela maly zmrzly rampouch pod sebou, chtel bych se zeptat jestli je nadoba podle fotky praskla, dekuji za odpovedi

Je nadrz praskla?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

téměř na 100% ano. Voda skřiví i 10mm silný plech

doplněno 01.02.14 15:09:

jsou vpodstatě 2 možnosti:

1)vypustit vodu a vypnout boiler

2) něchat boiler zapnutý na minimum, aby nezamrzl.

Vypnout a nechat tam vodu skončí prasknutím. Jak jsem už pasal, voda mi roztrhla i 10mm silné čelo válce na trávník, plněný vodou, když jsem ho na zimu zapoměl vypustit...svar to neudržel..

Nevim proč bojler vypínat? Bojler má v sobě termostat a to že by se spírály spáli se nestane protože je tam voda...

Když jste odjeli tak jste mohli termostat stahnou na nejnižší teplotu a být v klidu... takhle vám nikdo neřekne ale nevylučuje se to...

tomrs*
hodnocení

jelikoz jsem nebyl na baraku tyden, tak jsem nepredpokladal ze uhodi na dva dny mrazy, voda zmrzla, v jinacim vlaknu radili ze se ma bojler vypnout, jelikoz by jel naprazdno a neohrivá vodu a mohlo by dojit k poskozeni spiral. ta izolacni pena na fotce oddelila spodek od nadrze

a jak by se mohli spirály poškodit?

od toho je tam termostat...

chyba bojler se mel nechat na minimum (hvezdicka) je to prave ochrana proti zamrznuti , vypada to tak , ze budete muset ten bojler vymenit.

Jak by mohl jet bojler na prázdno a neohřívat vodu? To bys tu vodu z bojleru musel vypustit.

tomrs*
hodnocení

poradte.cz/... ridil jsem se radou prvniho prispevku

Chyba byla, že jsi vůbec ten bojler vypnul. To opravdu nebyl dobrej nápad. Kdyby jsi ho alespon stáhnul na minimum, tak by nezamrzl.

Ale tak mě napadá, když zamrzl bojler, jak vypadají trubky ve zdech? Nejsou taky popraskaný?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jak se tak koulkám, tak co se na tom hnulo, je ten plechový obal. Třeba se ta piksla orosila a pak ta voda z orosení zmrzla a roztrhla to sešroubované oplechování. Zřejmě by ten boiler mohl být v celku. Stáhnul bych ten ohřev na míň a občas do něj pustil tlakovou vodu. Jestli je ruplej, tak se to nějak projeví. Dobrá připomínka, v jakým stavu jsou ty další vodovodní rozvody?

tomrs*
hodnocení

co jsem zjistil ze stitku, tak se jedna o ohrivac s neprimym ohrevem, spustil jsem bojler na minimalni teplotu a cekal jsem jestli voda nebude teci z bojleru nebo z ohrivace, protoze kontrolka u ohrivace nesvitila, po pul hodine jsem sel na pudu a rozmontoval jsem spodni cast kde ke eletrika, ve viku byly kusy ledu, ktere taly, ty jsem odstranil a viko utrel, pote jsem u bojleru zvysil teplotu a po dalsi pulhodine uz tekla tepla voda a u ohrivace nebyla na zemi stopa po vode, kdyz jsem do spodni casti svitil baterkou tak se mi nezdalo, ze by protekala voda, asi praskl jen ten plastovy obal, jak spodek tak vrsek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]