Nejste přihlášen/a.
Mám na chatě el. bojler cca na 60 litrů vody a nevypustila jsem vodu ani netemperuji./ já vím, že si ťukáte na hlavu, ale podcenila jsem to a teď je asi pozdě/ Jak se chová zamrzlý bojler, když se zapne? Je šance, že nezmrzl? V sobotu jsme ho pustili a rozsvítil se a voda odkapávala. V případě, že praskl, jak to poznám a jak se mám potom chovat, aby byly co nejmenší škody. Dík Kalisea
Boiler pravděpodobně skutečně zamrzl a pravděpodobně zamrzlá voda poškodila nějakou vnitřní součást - izolace, těsnění, topná spirála...
Pokud bojler v tomto stavu necháte zapnutý na delší dobu, odtaje led okolo topných spirál a ty se pak nejspíš zničí. Doporučuji počkat do pominutí mrazů a ověřit nepoškozenost bojleru až tehdy.
Pokud ohřívač nepraskl...a není poškozena nádrž, pak po zapnutí nepoznáte zcela nic...Prostě se obsah zase ohřeje na nastavenou teplotu...a Vy se dáte na modlení, že jste měla tak velké štěstí..
Pokud je nádrž poškozena...či prasklá, pak začne z ohřívače postupně voda vytékat...a musíte zcela odstavit el.přívod...spirála by pak neměla co ohřívat..a ještě k poškozenému ohřívači můžete vyhořet.
V každém případě začněte ohřívat obsah ohřívače jen velmi postupně...ne tak, že nastavíte termostat na 60stC...Ještě lepší by bylo místnost kde je ohřívač umístěn ohřát teplovzdušným ventilíátorem...a čekat pár hodin...či spíše dní, až se obsah ohřívače zase změní z jednoho pevného skupenství na druhé...kapalné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.