Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Mám takový dotaz.Dozateplil jsem bojler vatou ISOVER S AL Folii.(používá se na zateplení horkovodů a potrubí.).TL.12cm.A docela jsem si dal záležet.ze všech stran a spoje jsem zalepil AL.páskou.
Nebude se pod tím vytvářet kondenzát nebo to dělat nějakou rotiku.( a jestli to má smysl).
Chtěl bych znát vícero názorů.
Musím dodat že bojler máme ve sklepě a je tam pomalu zima jak venku.
Zdravím
kondenzát se vytváří na studené věci, která se ocitne ve vyhřátém vzduchu, například na pivní lahvi vytažené z ledničky. Naopak to nefunguje, na ohřáté věci ve studeném vzduchu se kondenzát nikdy nevytvoří. Z tohoto hlediska se nemáte čeho obávat. Nezapomeňte ale zaizolovat také přívodní trubky. No a hlavně, jestli máte ve sklepě zimu pomalu jako venku, pak by stálo za to pouvažovat nad výměnou sklepních světlíků. Lidi dělají chybu, že zateplují stropy ve sklepě a na světlíky zapomínají. Přitom ta nejslabší místa na domech s největšími tepelnými úniky jsou právě okna, dveře a světlíky do sklepa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.