Nejste přihlášen/a.
Zdravím, poraďte mi, jaký zvonek mám pořídit k rodinnému baráku. Podmínkou je bezdrátový a ne na baterie, jen do el. sitě. Jsem slyšela, že záleží i na tom čudlíku, co bude venku, zda bude pod nějakou stříškou a nebo na něho bude pršet. V mém případě na něho pršet bude. Tak mi dejte prosím nějaké tipy. Děkuji a pěkné svátky. R.
Existují víceméně dva typy bezdrátových zvonků (v pásmu 433MHz). Slabší a silnější.
Slabší typ má VF výkon cca 0.2mW a dosah až cca 100m ve volném prostoru - levný (stovky Kč).
Silnější typ má VF výkon 10mW a dosah až cca 300m ve volném prostoru - dražší (tisíc Kč).
Větší VF výkon není možný - je na to vyhláška: Na kmitočtu 433MHz lze využit pasmo 433,05 až 434,79 MHz a podle vyhlašky je možne vysilat s vykonem 10 mW max. 6 minut za hodinu (kličovaci poměr je max. 10%), nebo při vykonu 1 mW nepřetržitě.
Zádný z bezdrátových zvonků ve větší zime nefunguje, zmrzlá baterie to prostě nedá. Vím, že je to pracné, ale jediný spolehlivý způsob jsou dráty k tlačítku a doma zvonkové trafo.
doplněno 28.12.13 11:41:Já to mám doma vyřešené - pes je takový ..., že vím i o návštěvách v okolních domech a žádný zvonek neptřebuju.
Nejsem technik, ale pokud požadujete BEZDRÁTOVÝ zvonek, ne na baterie, jen do el. sítě, tak nevím, nevím, jestli se to všechno nevylučuje. Pak je asi jediná možná varianta od opičáka. Jinak u našeho rodinného domku byl do roku 2013 vrchem natažený tenký drát od vrátek do domu. V říjnu se natáhl nový drát, protáhl husím krkem a zapravil pár cetimetrů do země. Na omítce zakryje drát zateplení plánované v r.2014. Tlačítko na sloupku i mechanismus zvonku, umístěného na chodbě, je stále původní, tj. již 55 let. Zvoní silně, netřeba vyměňovat staré a dobře fungující. Napojeno do el. hodin. Nezvoní pouze když nejde elektřina, a to je v dnešní době vyjímečně. Pokud se rozhodnete pro tuto variantu, kupte pouze český, kvalitní výrobek, žádné vachrlaté, nekvaliní, dovozové zvonky a tlačítka. Pod venkovní tlačítko vždy ohnutý plech proti zatékání vody a proti sněhu, omrzlici.
Po letech zkouseni vsech moznych jsem skoncil u zvonku od www.elektrobock.cz . Je sice drazssi ale ostatni sly brzo do kytek.
Tahle otázka se tady řeší opakovaně. Stačí zadat "bezdrátový zvonek"tady v poradně. Třeba tady: poradte.cz/..., je to jen příklad, odpověď na tuhle otázku tady, nebo na jiných odkazech určitě najdete.
už jsem měl asi 3 zvonky, drahé levné a všechno na prd. Nakonec jsem koupil z eBay za 200,- a je naprosto spolehlivý i v mrazu. Doporučil bych rychlou orientaci podle baterie ve vysílači (v tlačítku), aby tam byla 12V jako je v ovladačích na brány apd. Pokud je tam 3V baterie, tak je to špatné...
Tento zvonek (tlačítko) mám na kovové brance vzdálené 5 metrů od dveří od kterých je to dalších 5 metrů přes další dveře ke zvonku. Tedy 1x kov/branka, 2x dveře v průběhu cca 10 metrů a zvoní spolehlivě.
Na eBay je ted pod názvem "100M Range Wireless Remote Control Waterproof Intelligent Doorbell 36 Songs New". Samozřejmě, že melodie jsou na prd a úsměvné, ale ding dong mi stačí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.