Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Často vzduch v radiátorech - proč?

Od: cekrops® odpovědí: 11 změna:

Bydlím v RD a v poslední době musím zhruba po týdnu furt ovzdušňovat radiátory. Je to divné. Dříve jsem to tak často dělat nemusel. Myslel sem že mám něco špatně dotažené a že to nasává vzduch,ale v práci mě řekli, že by s tohoto místa musela stříkat voda. Což mají asi pravdu,protože že je vše pod tlakem. Tak nevím kde se ten vzduch pořád bere?..?..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Pokud je netěsnost na sací straně čerpadla,je v potrubí spíše mírný podtlak,přetlak je za čerpadlem.Klidně může čerpadlo nasávat vzduch kolem hřídelky rotoru.

JABRAKA

troja*

pokud se jedná o elektrokotel, tak se může začít uvolňovat kyslík z vody, když tyče vařejí - 90 a více stupňů na kotli, což se může stát při nesprávně vyváženém systému v současných teplých dnech, případně snížený výkon čerpadla nedostatečně prohání vodu kolem topných těles

Jardo, když může vzduch nasát, tak musí i ukapávat voda?!?!?!?!?!?

jabraka*

Milane,nemusí.Ta netěsnost se může při vypnutí čerpadla tlakem vody utěsnit.Asi jako zpětná klapka.Nebo simerink ,když se namontuje obráceně.

JB

nevěřím, že je toto ta závada, ale nevadí, neznamená, že jsem se sím nesetkal, že to tak není. Ale nevěřím.

hodnocení

1x

Neuvádíte jaký máte systém topení.

Zda uzavřený s čerpadlem , nebo bez.

Zda s otevřenou expanzní nádobou bez čerpadla či s čerpadlem.

Při posuzování příčin zavzdušňování , jsou tyto informace potřebné. Nejpravděpodobnější příčinou zavzdušnění , bývá málo vody v topném systému.

hodnocení

1x

Podobný problém byl již zde celkem podrobněji diskutován. Doporučuji přečíst v této diskuzní oblasti následující diskuzi .

- ze dne 12.2.2009 17:25 hod . na téma Tlak v topení se zvyšuje.

- ze dne 19.2.2009 oo:55 hod . na téma Hřeje jen horní polovina radiátorů.

troja*

12.2.09 Tlak v topení se zvyšuje: poradte.cz/...

wroclav*
hodnocení

0x
Asi jedinou možností je únik vody ze soustavy i když nepatrný,který se stačí odpařovat takže ho nevidíte,až po čase vám místo úniku začne rezivět.Další možností je prasklina na kotli-mělo by se to projevit mastnými sazemi v komíně.

hodnocení

0x
ať dopadne diskuze jakkoliv, PROSÍM, až bude příčina objevena a závada odstraněna, DEJTE VĚDĚT, aby jsme se i my všichni ostatní POUČILI...
hodnocení

Teď už to nechám dojet vše do jara... Ten systém je z čerpadlem pro menší RD. A s expanzní nádobou do které se pumpuje tlak seshora pumpičkou... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]