Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapnout vafky

Od: lulia odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Prosím Vás mohl byste mi někdo poradit. Min. zimu jsem u sebe doma topila vafkama bez problému. Vafky jsem někdy v dubnu vypnula a až dnes se je snažím zapnout. Pročetla jsem všechny návody i diskuze ale nejde to. Před zhruba měsícem tady byl pán z plynárny a kontroloval jestli je plyn zapnutý, říkal že je vše v pořádku. A před třemi dny tady byl taky další pán a také říkal že je vše v pořádku. Nevím si rady, ale už tady mám vážně zimu. Prosím poraďte. Děkuji.

Jak zapnout vafky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

předpokládám, že když se odendá kryt, objeví se dole (asi na té straně, kde je nahoře zapínání a regulace) odšroubovací kryt k trysce s věčným plamínkem - je teda možný krytku odšroubovat, nahoře zmáčknout tlačítko pro spuštění plynu, a zapálit to dole sirkou/špejlí/zapalovačem u tý trysky s věčným plamínkem (BACHA - nesmí se pustit plyn do celýho hořáku, jinak to více či méně bouchne, jestli se to nechá běžet i jen 1-2 vteřiny, a pak teprve zapálí, ani ten věčnej plamínek by se neměl zapalovat s velkym zpožděním - ovšem tam jedna, dvě vteřiny nevadí), zaručená metoda k zapnutí to ovšem není - např. může být nějak poničená tepelná pojistka, takže plyn zas vypne (potom, co se přestane mačkat spouštěč plynu s vyřazenou pojistkou), i když se takhle spodem podaří wawky zapálit (mimochodem, je dobrý nedělat to za větru - a) není slyšet, že plyn jde-syčí, b) dík průvanu ve wawkách sirka/špejle/zapalovač furt zhasíná)
(když vše funguje, samozřejmě stáhnu plyn, a napřed zpátky našroubuju krytku a pak nandám kryt, než se mi wawky moc rozžhaví; pochopitelně nechám věčný plamínek hořet celou zimu, nebo do příchodu opraváře, jinak to budu muset zas zapalovat pomocí odmontovaný krytky; protože jasně není něco v pořádku, stejně je vysoce žádoucí nechat wawky prohlídnout - jinak se mi je někdy příště nepodaří zapálit už ani takhle)

oliva*

Dekuji, moc to mi pomohlo!

hodnocení

0x

Dejte fotku těch knoflíků na zapínání a regulaci!

figurek*
hodnocení

0x

nechci opakovat co jsem tu kdysi napsal. Nouzový postup pro zapálení wafek najdete tady poradte.cz/... Wafky jsou plynový spotřebič, proto by se měly jednou za několik let něchat prohlédnout, vyčistit a zrevidovat. Máte to napsáno i v jejich návodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zapnout vafky
Otázky na téma vafky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]