Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynové wawky ulomenej zapalovač

Od: atak odpovědí: 8 změna:

ahoj mam wawky a ulomil se mi ten zapalovač kterej zapaluje wawky dá se to nějak opravit? potřebuju topit dík

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

nouzově se dají tyhle wafky zapálit i špejlí.

Postupuje se takto :

Nejdříve musíte sundat hlavní kryt. Šrouby které ho drží jsou zamaskované dole ve mřížce.

Až sundáte kryt, musíte odmontovat to sklíčko co uvidíte zprava dole.

Až odmontujete sklíčko, podívejte se dovnitř, kde vlastně věčný plamínek hoří. Budete se tam trefovat poslepu zapálenou špejlí.

Nastavte knoflík do polohy pro zapálení, vezměte špejli a na jednom konci ji zapalte.

Stiskněte knoflík pro zapálení a špejlí zapalte věčný plamínek.

Až bude věčný plamínek hořet, namontujte sklíčko zpátky, nasaďte kryt a pusťte topení. Kamna by měla začít topit.

No a douška na závěr, když už budete mít kryt dole, vezměte vysavač a kamna vyčistěte. Bývají plná prachu a pavouků.

hodnocení

0x

Nepíšete, co se Vám na tom zapalovači ulomilo, ani jak staré Wawky máte. Některé náhradní díly i do poměrně starých Wawek jsou stále k sehnání ve specializovaných prodejnách a jejich výměnu bezpečně zvládne i laik. V nutném případě se dají Wawky zapálit i bez vestavěného zapalovače, ale to by měl udělat někdo, kdo o tom něco ví.

doplněno 27.09.13 14:41:

Tak tohle dokážete vyměnit určitě sám. V Praze takové díly prodávali v Laubově ulici na Vinohradech, ale prodejnu nedávno zrušili. Koukněte ale třeba sem.

doplněno 27.09.13 14:42:

Šáhnul jsem trochu vedle, tady máte lepší odkaz.

atak
hodnocení

wawky značka karma staré cca 3 roky posílam foto kde se to ulomilo plus ulomenej zapalovač

Plynové wawky ulomenej zapalovač
Plynové wawky ulomenej zapalovač #2

isteron
hodnocení

0x

K tomu treba zavolať plynára - odborníka. Môže byť ulomený aj prívod plynu. Bez večného plamienka vám bude poistka vypínať plyn.

atak
hodnocení

nene tam je čistě ulomenej jen plastovej zapalovač já to minulou zimu normálně zapaloval ale ted se dolomil uplně ;)

hodnocení

0x

Já bych nakoukla do manuálu na mailovou adresu výrobce nebo bych výrobce vyguglila a napsala tam, zeptala se, co s tím. Jestli mi, laikovi, pomůže náhradní díl, nebo musím pozvat plynaře. A jestli jsou ochotni mi nový kus poslat. Bych to udělala tak. ;)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Nevím, jestli to půjde, ale nešlo by to tlačítko vrátit spátky do toho otvoru a cvakat jako dříve s tím, že se to tlačítko přidrží, aby nevyletělo. Možná se takhle podaří tu jiskru spáchat. Trvalost plamínku tahle věc neřeší. To zařizuje ta větší rukojeť přidržením v zamáčklém stavu a až se bimetal ohřeje tak trvale pustí plyn k hořáku. A potom se s ní pootočí na požadovanou hodnotu pro topení. Tohle už asi znáte z dřívějška.

atak
hodnocení

já to mam ulomené už dlouho minulou zimu to v pohodě šlo ale ted to necvaká trochu se to víc olámalo a už to nejde ale jak píše magdon zkusim to vymontovat a koupit jinej předpokládam že to z toho nějak vyšroubuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]