Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nástěnný biokrb - zkušenosti s ním

Od: alileta* odpovědí: 18 změna:

Máte někdo zkušenosti s nástěnnými biokrby na biolíh? Uvítám radu, jak a podle čeho vybírat, na co si dát pozor, čeho se vyvarovat, případně i doporučení, s kterou značkou jste spokojeni. Biokrb chci koupit jako dárek.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

O biokrbech jsme diskutovali několikrát.Sám tvrdím,že biokrb je jen reklamní trik, jak vytáhnout peníze z kapsyx tomu,kdo uvěří všem tvrzením.

Biokrb je biozařízením jen podle reklamy.Jako každé hořicí medium,tak i etylalkohol při hoření produkuje oxid uhličitý.Vyžaduje tedy i připojení na odtah spalin.Když si šetrný člověk spočítá efektivitu ohřevu okolí,zjistí,že na korunu energie zaplatí asi 10x tolik,než u plynového topidla.Jediné,co by sneslo kladné hodnocení,je vzhled zařízení.Ale i to pak po zaplacení faktury rychle zkalí zrak kupujícího.Kromě efektu plamene,který se při stažení tapety s krbem do počítače může uspokojit též.

Takže nevím,jakou pozitivní myšlenku může biokrb vyvolat?

JABRAKA

alileta*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Rozhodně si od biokrbu neslibuji nějaké přitápění, spíš si představuji plápolající oheň, který by měl zpříjemnit a zútulnit místnost třeba při posezení u skleničky... Každopádně by mě zajímaly starší diskuze na toto téma - můžete mi prosím poradit, jak se k nim bez nějakého dlouhého prohledávní dostat? Předem děkuji.

jabraka*

rnk*
hodnocení

2x

Je to podvod a potenciálně nebezpečná věc. V dnešní době těsných oken to spálí vzdušný kyslík a poté produkuje oxid uhelnatý. Palivo je navíc velmi drahé.

To se chcete obdarovaného jednou provždy zbavit?

To se chcete obdarovaného jednou provždy zbavit?Tak třeba ano...co můžeme vědět:)

hodnocení

0x

Dobrý den, osobně mám doma tento krb biokrby-levne.cz/... a opravdu se nedá použít na vytápění.Ale je pravda že teplotu v místnosti o cca 70m3 zvedne o pár stupňů,i když opravdu jen po dobu hoření. Pro účel atmosféry ke skleničce vína ,to svůj účel plní myslím velmi dobře. Pro někoho kdo nemůže mít klasický krb,a rád vidí plápolající oheň,to není špatná alternativa.Já jsem s ním spokojen,ale chce to víc větrat.

alileta*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, obzvlášť za odkaz na minulé diskuze. A protože se obdarovaného rozhodně zbavit nehodlám, rozhodla jsem se popřemýšlet o jiném dárku :)

ivor*
hodnocení

0x

My máme bio krb takový

Nástěnný biokrb - zkušenosti s ním

hodnocení

0x

A to biopalivo je co?

jabraka*

Tato"diskuze"je jen reklamní trik.Líh je jako palivo nesmírně drahý,název "bio" je nadnesený.Stejně jako jiná paliva spotřebovává z místnosti kyslík a vyrábí oxid uhličitý.Na televizoru mám program"krb" a pouze ten je bio.Efekt je stejný,dokonce i praská dřevo při hoření.

JABRAKA

jendad
Uplně jednoduše si to vyzkoušejte at víte do čeho jdete . Kupte si v drogerii líh a nalejte si ho doma do plechovýho hrnku , misky. Dejte na nějakou izolační podložku a zapalte si ho . Tak budete mít představu o co jde. Kdo má rekuperaci , ta mu to zplodiny vyvětrá , kdo ne tak doporučuji větrat . Přece jen je to ohen co spaluje kyslík
ladinpraha*

Jabraka *palec*

Podle mě je mnohem účelnější velká obrazovka, na které mám možnost si vybrat poměrně velký sortiment krbů, samozřejmě s patřičným zvukovým efektem. Večer posezení u krbu, přes den třeba naprosto fantastické mořské akvárium. Jindy třeba fotbal nebo prezentace fotek. Nebo prostřednictvím kamery pohled do zahrady či na okolní krajinu. Myslím si, že ve srovnání s těmito možnostmi, tento předražený ekobionesmysl nemá šanci obstát.

hodnocení

0x

Tady něco ke čtení, nechce se mi to vypisovat postodvacáté ...

kamnari.cz/...

sandra19
hodnocení

0x

Ahojik. Já se taky koukám po BIO krbu. Rozhodla jsem se to zkusit a při hledání se mi více a více líbí skleněné BIO krby. Jsou dosti dekorativní a když nehoří vypadjí jako vázy:D druhá varianta co se zamlouvá i manželovi jsou nerezové. Ty jsou takové "drsnější" :)

anezka*

Taky přemýšlíme s manželem nad pořízením biokrbu, protože bohužel nemáme možnost mít klasický krb, tak bych to chtěla vyřešit aspoň tímto, akorát docela tápu od jaké značky objednat. Budu muset projít pořádně internet a diskuze, abych se o tom trošku víc dozvěděla.

hodnocení

0x

Nevíte někdo, proč je tenhle "krb" bio ?

sandra19
hodnocení

0x

možná proto, že u nich nevzniká tolik splodin jako u normálních velkých krbů? a není po nich popel...

Proto mají komín do obýváku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]