Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenosti s nástěnnými biokrby na biolíh? Uvítám radu, jak a podle čeho vybírat, na co si dát pozor, čeho se vyvarovat, případně i doporučení, s kterou značkou jste spokojeni. Biokrb chci koupit jako dárek.
O biokrbech jsme diskutovali několikrát.Sám tvrdím,že biokrb je jen reklamní trik, jak vytáhnout peníze z kapsyx tomu,kdo uvěří všem tvrzením.
Biokrb je biozařízením jen podle reklamy.Jako každé hořicí medium,tak i etylalkohol při hoření produkuje oxid uhličitý.Vyžaduje tedy i připojení na odtah spalin.Když si šetrný člověk spočítá efektivitu ohřevu okolí,zjistí,že na korunu energie zaplatí asi 10x tolik,než u plynového topidla.Jediné,co by sneslo kladné hodnocení,je vzhled zařízení.Ale i to pak po zaplacení faktury rychle zkalí zrak kupujícího.Kromě efektu plamene,který se při stažení tapety s krbem do počítače může uspokojit též.
Takže nevím,jakou pozitivní myšlenku může biokrb vyvolat?
JABRAKA
Děkuji za odpověď. Rozhodně si od biokrbu neslibuji nějaké přitápění, spíš si představuji plápolající oheň, který by měl zpříjemnit a zútulnit místnost třeba při posezení u skleničky... Každopádně by mě zajímaly starší diskuze na toto téma - můžete mi prosím poradit, jak se k nim bez nějakého dlouhého prohledávní dostat? Předem děkuji.
Dobrý den, osobně mám doma tento krb biokrby-levne.cz/... a opravdu se nedá použít na vytápění.Ale je pravda že teplotu v místnosti o cca 70m3 zvedne o pár stupňů,i když opravdu jen po dobu hoření. Pro účel atmosféry ke skleničce vína ,to svůj účel plní myslím velmi dobře. Pro někoho kdo nemůže mít klasický krb,a rád vidí plápolající oheň,to není špatná alternativa.Já jsem s ním spokojen,ale chce to víc větrat.
Tato"diskuze"je jen reklamní trik.Líh je jako palivo nesmírně drahý,název "bio" je nadnesený.Stejně jako jiná paliva spotřebovává z místnosti kyslík a vyrábí oxid uhličitý.Na televizoru mám program"krb" a pouze ten je bio.Efekt je stejný,dokonce i praská dřevo při hoření.
JABRAKA
Jabraka
Podle mě je mnohem účelnější velká obrazovka, na které mám možnost si vybrat poměrně velký sortiment krbů, samozřejmě s patřičným zvukovým efektem. Večer posezení u krbu, přes den třeba naprosto fantastické mořské akvárium. Jindy třeba fotbal nebo prezentace fotek. Nebo prostřednictvím kamery pohled do zahrady či na okolní krajinu. Myslím si, že ve srovnání s těmito možnostmi, tento předražený ekobionesmysl nemá šanci obstát.
Ahojik. Já se taky koukám po BIO krbu. Rozhodla jsem se to zkusit a při hledání se mi více a více líbí skleněné BIO krby. Jsou dosti dekorativní a když nehoří vypadjí jako vázy:D druhá varianta co se zamlouvá i manželovi jsou nerezové. Ty jsou takové "drsnější"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.