Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím o radu,zda má někdo zkušenost s vyčistěním náhrobní desky z terasa.Je začernala,asi od mechu.Kameník radí vybrousit.Pro mne je to však cenově neunosné.Cena je okolo 5000.-Kč. Děkuji za případné rady.
Zdravím . Před týdnem jsem řešil podobný problém. Před pár lety jsem to řešil tak , že jsem vzal kotouč do brusky a rukou jsem to brousil a políval vodou. Trošku to pomohlo , ale nadřel jsem se jak kůň. Před týdnem jsem vzal savo a rejžák. Potom jsem to celé spláchnul vodou. Maximální spokojenost. Deska prokoukla a je jako nová. Pokud to budete dělat , tak si dejte veliký pozor na hadry a boty. Savo je prevít a šplíchancům se neubráníte.
Asi před týdnem mi řekla sestra, že jí kdosi poradil čistit hrob skalicí - zelenou, prý sedla na lep a pak to musela asi 2 hodiny drhnout dolů, protože deska chytla nějaké fleky, modré skalice je prý snad dobrá, ale sestra to čistla také savem. Já osobně jsem jednou čistil terasové schody, které jsem předtím vyspravoval materiálem a těmi kamínky od kameníků, kteří dělají ty desky a ti mi dali již ojeté ale ještě vcelku dobré brusné speciální kotouče, které mají právě kameníci a těmito pod vodou jsem to v ruce to velmi pěkně vyčistil
Kotouče mají různou hrubost a myslím, že nebude problém je takto získat. Jejich pravá výhoda je, že jsou rovné, nemají žádné zaoblení, a jsou vlisovány do plastového upevňujicího kotouče.
Zdravím,
zde poradte.cz/... popisuju přípravek, se kterým jsem čistil hrob od mechu a spokojenost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.