Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlídání teploty vody v kotli na dálku

Od: hurja* odpovědí: 17 změna:

Zdravím. Chtěl bych se zeptat:mam doma kotel na tuhe paliva...vedle něj i bojler takže nahřivám vodu...okruh je kratky cca 3metry. Jde mi o to jestli existuje (malé naklady) že bych namontoval nějaké čidlo ny jednu z trubek do bojleru a doma např.na nějakem ukazateli...se mi ukazala teplota vody... Ať nemusím běhat furt do kotelny a hlidat teplotu vodu na kotli-bojleru...ať mi to nevyvře...sice tam mam pojišťovací ventil proti přehřati ale i tak...děkuji. Viděl jsem to u kolegy na slovensku...bylo to něco jako prstynek dotahnute okolo trubky...a doma měl myslim meteostanici...něco takového...děkuji :) Prosím poraďte mi. Dik.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

duha*
hodnocení

2x

velice jednoduché podobný problém jsem měl i já najděte si LOGITRON.CZ a tam si najděte Digitální ukazatel 2 teplot TPM-2000B a máte vystaráno cena do 1000kč myslím.Mě to ukazuje teplotu na kotli a teplotu v topení mám přehled a jsem v poho.

pfpetr*
hodnocení

1x
mam doma to same co popisujete. Ja jsem ale zapojil dva prilozne termostaty jeden sepne kdyz se zacne topit a rozebehne cerpadlo na vytapeni bojleru . V bojleru po nahrati sepne kapilara umistena vespod cerpadlo pro vytapeni a pokud topi topeni tak mam jistotu ze je bojler nahraty naplno.nevyhoda je ze kdyz kotel dava moc tak neni dostatecny odber tepla pri nahrivani bojleru, lze to resit 3tim bezpecnostnim termostatem ktery sepne vytapeci okruh driv nez se voda zacne varit .do dutiny bojleru jsem jeste umistil cidlo pro venkovni teplotu s domaci meteostanice za 100 z kaufu /musel se prodlouzit kabel/ a pokud se netopi znam presnou teplotu vody v bojleru kouknutim z gauce

paw*
hodnocení

0x

A nemel to jenom bezdratovou meteostanici? Prstynek na cidlo si nejspis udelal sam.

hurja*
hodnocení

Nevim. Nejsem s nim v kontaktu...a je to možnééééé. ale aby se mi to čidlo co je u meteostanice neseškvařilo :-D nahřivam okolo te 80-90 stupňu...musi přece něco byt... Kutim u pc ale nemužu nic najit. Děkuji ale.

figurek*
hodnocení

0x

zkuste pohledat na netu. Tyto aparáty se jmenují snímače teploty.

rem-technik.cz/...

hurja*
hodnocení

Tak snimač přiložný teploty...by byl...ale co k tomu dokoupit aby mi to ukazovalo teplotu doma :)? Už je to 14 dní a zatim mi nikdo neodepsal...z prodejny. Děkuji za informaci,jakoukoliv :)

rnk*
hodnocení

0x

A to ten kotel nemáte napojen na topení? Dal bych termostat, který sepne oběhové čerpadlo do topení a nastavil ho na teplotu 85°C. Poikud by vystoupala teplota na tuto hodnotu, šlo by to do radiátorů a nic by se nepřetopilo.

Váš systém bude nebezpečný i s teploměrem a třeba sirénou.

doplněno 21.10.13 17:04:

Výhodné je bojler napojit samotížně. Samozřejmě tak, aby vám z něj teplo při chladnutí systému neunikalo. tak ušetříte 1 termostat, 1 oběhovku a nežere to proud.

doplněno 27.10.13 20:36:

Pokud na tom trváte, tak se podívejte sem na zobrazovače. mercos.cz/...

a sem na čidlo gme.cz/...

k tomu zdroj a do 10 tisíc byste se měl vejít.

hodnocení

0x
Laciné a jednoduché, zdroj malého napětí (stará nabíječka na mobil) jedna až tři LED, a termostat ze staré akumulačky. Termostat se dá nastavit na tři různé teploty. Vysoká teplota - červená LED, správná - zelená LED, nízká teplota - žlutá LED
Psal jsem o tom na poradte.cz/...
hurja*
hodnocení

V pohodě ale pro mě moc složitééé. Diky. Copak nic neexistuje do 1000kč nějaké čudlo s displejem...bože muuuuuj :( Psal jsem už tolika firem uvidime ...

pfpetr*

nejlevnější co se dá sehnat v zakladě to má 1čidlo a dají se dokoupit 2 .čidlo prodloužíte a dáte do bojleru a je to do 1000. Taky jsem hledal a nic jiného jsem nenašel ve vodocentrech na mě koukaly jak na blba co to vlastně chci. Toto jsem už montoval případné dotazi zodpovím

doplněno 28.10.13 11:12:

termostaty.heureka.cz/...

rnk*

Našel jsem vám to čudlo s displejem. Je unikátní, že měří -50 až +110C a stojí jen 170,- Kč. asi si jich pár taky koupím. Jen škoda, že nemá alarm, dal by se z toho udělat pak i regulátor.

doplněno 02.11.13 12:10:

nedopatřením jsem nevložil odkaz

profitechnik.cz/...

doplněno 02.11.13 12:49:

tady je dokonce ještě podstatně levnější:

hutermann.com/...

U obou platí, že 1 m kabel si můžete prodloužit na 3 m

doplněno 02.11.13 14:57:

A proč by to nešlo? máte to do kotelny kilometr? Chce to vyzkoušet. já myslím, že to bude fungovat i s delším kabelem. Možná vznikne nějaká odchylka, ale když budete vědět jaká tak přece není problém.

pfpetr*

a kde tedy je?

hurja*
hodnocení

super,děkuji ale stále to není ono...nejlépe by bylo přiložné čidlo...buď na adapter nebo nejlépe bez kablové...a doma mit meteostanici...buď na baterky nebo na adapter a pozorovat tu teplotu na tom kotli...jde mi o teplotu 90 max. Nejde mi o thermostat atd...jen hlidani teploty...

doplněno 02.11.13 14:41:

Ale jinak je to dobré co jste mi poradil...jen kdyby to šlo že by ten digitalní displej měl doma v obyvaku...as ledoval tu teplotu na dálku... Už jsem bezradný :(

pfpetr*

v čem pořád vydíte problém? dráty neumíte nastavit na potřebnou délku?

pfpetr*
v klidu muzete ten kabel prodlouzit na delku jakou potrebujete . Muze vzniknout odchylka ale tu ani nepoznate i kdyby byla 2st . Ja jsem pouzil kablik na repro 0.5mm a spoje zaletovat.

radikal*
hodnocení

0x

Bezdrátová meteostanice s venkovním čidlem je dobrá věc, ale měří jen do 70stupnˇů (na větší hodnotu u meteostanic jsem ještě nenarazil). najděte si třeba BEZDRÁTOVÝ GRILOVACÍ TEPLOMĚR VOLTCRAFT MS-575 nebo DIGITÁLNÍ TEPLOMĚR NA PEČENÍ, BEZDRÁTOVÝ-WESTMARK nebo vpichovací teploměry, je jich více. Není to nejlevnější,ale umí spoustu věcí.

doplněno 28.10.13 11:40:

Není to termostat, jen máte přehled o teplotě.

dankl
hodnocení

0x

Ten teploměr za 170 Kč používám už druhou sezónu. Kabel k čidlu jsem prodloužil o dobrých 10 metrů až do obýváku a funguje bez problémů. Žádnou větší ochylku teploty jsem nezaznamenal. Teploměr jsem zabudoval do klasické elektrokrabičky KU68 pod omítku, našrouboval víčko a do něj vyřezal otvor pro teploměr. Sedí v něm perfektně a i to dobře vypadá. Za doslova pár korun perfektní teploměr, který nemá cenovou konkurenci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]