Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Chtěl bych se zeptat:mam doma kotel na tuhe paliva...vedle něj i bojler takže nahřivám vodu...okruh je kratky cca 3metry. Jde mi o to jestli existuje (malé naklady) že bych namontoval nějaké čidlo ny jednu z trubek do bojleru a doma např.na nějakem ukazateli...se mi ukazala teplota vody... Ať nemusím běhat furt do kotelny a hlidat teplotu vodu na kotli-bojleru...ať mi to nevyvře...sice tam mam pojišťovací ventil proti přehřati ale i tak...děkuji. Viděl jsem to u kolegy na slovensku...bylo to něco jako prstynek dotahnute okolo trubky...a doma měl myslim meteostanici...něco takového...děkuji Prosím poraďte mi. Dik.
A to ten kotel nemáte napojen na topení? Dal bych termostat, který sepne oběhové čerpadlo do topení a nastavil ho na teplotu 85°C. Poikud by vystoupala teplota na tuto hodnotu, šlo by to do radiátorů a nic by se nepřetopilo.
Váš systém bude nebezpečný i s teploměrem a třeba sirénou.
doplněno 21.10.13 17:04:Výhodné je bojler napojit samotížně. Samozřejmě tak, aby vám z něj teplo při chladnutí systému neunikalo. tak ušetříte 1 termostat, 1 oběhovku a nežere to proud.
Pokud na tom trváte, tak se podívejte sem na zobrazovače. mercos.cz/...
a sem na čidlo gme.cz/...
k tomu zdroj a do 10 tisíc byste se měl vejít.
V pohodě ale pro mě moc složitééé. Diky. Copak nic neexistuje do 1000kč nějaké čudlo s displejem...bože muuuuuj Psal jsem už tolika firem uvidime ...
nejlevnější co se dá sehnat v zakladě to má 1čidlo a dají se dokoupit 2 .čidlo prodloužíte a dáte do bojleru a je to do 1000. Taky jsem hledal a nic jiného jsem nenašel ve vodocentrech na mě koukaly jak na blba co to vlastně chci. Toto jsem už montoval případné dotazi zodpovím
doplněno 28.10.13 11:12:Našel jsem vám to čudlo s displejem. Je unikátní, že měří -50 až +110C a stojí jen 170,- Kč. asi si jich pár taky koupím. Jen škoda, že nemá alarm, dal by se z toho udělat pak i regulátor.
nedopatřením jsem nevložil odkaz
doplněno 02.11.13 12:49:tady je dokonce ještě podstatně levnější:
U obou platí, že 1 m kabel si můžete prodloužit na 3 m
doplněno 02.11.13 14:57:A proč by to nešlo? máte to do kotelny kilometr? Chce to vyzkoušet. já myslím, že to bude fungovat i s delším kabelem. Možná vznikne nějaká odchylka, ale když budete vědět jaká tak přece není problém.
super,děkuji ale stále to není ono...nejlépe by bylo přiložné čidlo...buď na adapter nebo nejlépe bez kablové...a doma mit meteostanici...buď na baterky nebo na adapter a pozorovat tu teplotu na tom kotli...jde mi o teplotu 90 max. Nejde mi o thermostat atd...jen hlidani teploty...
doplněno 02.11.13 14:41: Ale jinak je to dobré co jste mi poradil...jen kdyby to šlo že by ten digitalní displej měl doma v obyvaku...as ledoval tu teplotu na dálku... Už jsem bezradný
Bezdrátová meteostanice s venkovním čidlem je dobrá věc, ale měří jen do 70stupnˇů (na větší hodnotu u meteostanic jsem ještě nenarazil). najděte si třeba BEZDRÁTOVÝ GRILOVACÍ TEPLOMĚR VOLTCRAFT MS-575 nebo DIGITÁLNÍ TEPLOMĚR NA PEČENÍ, BEZDRÁTOVÝ-WESTMARK nebo vpichovací teploměry, je jich více. Není to nejlevnější,ale umí spoustu věcí.
doplněno 28.10.13 11:40:Není to termostat, jen máte přehled o teplotě.
Ten teploměr za 170 Kč používám už druhou sezónu. Kabel k čidlu jsem prodloužil o dobrých 10 metrů až do obýváku a funguje bez problémů. Žádnou větší ochylku teploty jsem nezaznamenal. Teploměr jsem zabudoval do klasické elektrokrabičky KU68 pod omítku, našrouboval víčko a do něj vyřezal otvor pro teploměr. Sedí v něm perfektně a i to dobře vypadá. Za doslova pár korun perfektní teploměr, který nemá cenovou konkurenci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.