Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nádržka u WC kombi

Od: domovnice odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, v prádelně u WC kombi s keramickou nádržkou kapala voda u šroubení přívodní hadičky. Protože byl i vadný roháček, zavolali jsme na to instalatéra, ten sice roháček vyměnil, ale nepodařilo se mu přišroubovat zpět hadičku a ani zvednout víko keramické nádržky. Moje otázka zní : Může být to víko přilepené a pokud je, jak se tam dostat? Otázka druhá: plastový závit není prasklý, tak proč to pořád kape? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nechápu vaši větu "...ale nepodařilo se mu přišroubovat zpět hadičku..." takže to nemáte zapojené?

Pokud to nedělal amatérský hlupák, tak by víko být přilepené nemělo. Musí být kdykoliv demontovatelné.

Bez fotky nebo typu WC vám těžko konkrétně poradíme, jak se do nádržky dostat.

Jeden systém uchycení jsme probírali tady.No vlastně jsou to dva.

Plastový závit kape nejspíš proto, že má vadné těsnění.

humbucker*

Ahoj. Já bych to zalepení toho deklíku nevylučoval. I mezi námi jsou různí dovedové. To tísko muže být poněkud žvejklé pod tou převlečnou matkou a pak to prostě kape. Sikama chytit závit nap. ventilu a klíčem tu matku a musí to jít od sebe. Nové těsnění a je klid.

doplněno 18.10.13 00:26:

Asi jsem pochopil správně, že to kape venku mimo nádržku. Proto ten popis opravy. Jinak by to samozřejmě protékalo do porculánu.

domovnice
hodnocení

Díky za všechny odpovědi, už jsem pořídila i fotečku, ale vložení mi není umožněno. Otáčet středovým kroužkem šlo, jenže to stejně nepomohlo. Při pohledu z boční strany je totiž vidět, že tam skutečně je nějaké lepidlo, možná silikon. Mohla bych to zkusit postupně prořezat tenkým nožem, ale zřejmě to nějaký důvod mělo a víko by už pak nemuselo držet. Závit napouštěcího ventilu omotal ten pán silikonovou páskou a stejně to netěsní ani s novým pakunkem. Zřejmě by to chtělo celý ventil vyměnit, ale naštěstí už drží ten nový roháček a WC prakticky není využíváno.

hop®
hodnocení

2x

Podle popisu soudím, že máte plastovou bílou přívodní hadičku, u nich bývá občas s utěsněním problém, doporučil bych výměnu za opletenou flexihadičku s kovovými převlečnými matkami. Těsnit mají dosedací plochy, takže napakování závitu bývá spíše na škodu. Víko je původně pouze šroubované, ale netušíme, co s Vaším WC prováděli různí opraváři...

domovnice
hodnocení

Hope dík, asi jsem to popsala chybně. Je tam opletená flexi hadička, ale tohle mne inspirovalo k dalšímu pokusu. Zkusím odmotat ten silikon a opatrně znovu přišroubovat převlečnou matku, aby správně dosedala. Pokud není prasklý plastový závit přívodního ventilu, mělo by to těsnit. Víko je skutečně přilepené, zkusím to na jednom místě proříznout lámacím nožíkem. Nijak to nespěchá, momentálně WC stejně nikdo nepoužívá. Zdraví bývalá patronka :)

hop®

Věro, zdravím Vás! *slunce*

Ještě zkontrolujte, jestli z té flexihadičky nevypadlo těsnění, u starších typů bylo "volně ložené", u novějších je nasazené na rozšířeném kroužku takže nevypadává, ale pokud se při demontáži přilepí na protikus, může se vyvléknout...

hodnocení

0x

Pokud si s tím neporadil ani instalatér, tak těžko radit co s tím je. Snad kdybyste sem dala fotku té nádržky s napouštěcí hadičkou. Víko nádrže se zásadně nepřilepuje, aby mohl být přístup ke splachovacímu mechanismu.

hodnocení

0x
Kapat to může třeba proto, že už netěsní přívodní ventil a v nádržce je vysoká hladina vody. Je to tak, že to víko se ani nehne, nebo se s ním dá vrtět, ale nejde sundat, protože drží na tom středovém plastu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]