Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer,
amatersky dotaz .. jak odendat viko z napousteci nadrzky k WC zachycene na obrazku? Prijde mi, ze to tlacitko splachovani tomu prekazi a nechci to viko nadzvedavat nasilim nejak sroubovakem. Hrozne dlouho se nadrzka napousti, tak potrebuju na to kouknout.
Dekuji.
Když "vohovno" jde tak se najdou dobří lidé
A pokud nepomůže nic z rad, použijte kladivo.
Lidi nemaj co dělat, tak se bavi tim, ze rozdávají svoje megamoudrosti a diskutujou o hajzlových čudlících, no.
Promiňte, ale zrovna já mám co dělat a určitě se nebudu vyžívat na "hajzových čudlících". Ale z vlastní zkušenosti vím, že i já jsem se pozastavila nad podivným, a zvláštně zaostalým systémem odšroubování víka záchodové nádrže. Včera jsem neměla nabitý fotoaparát, dnes ano, takže posílám foto. Snad to tazateli pomůže. Já si totiž pamatuji, že mi instalatér kladl na srdce, abych ten plastový kroužek neztratila, že bez něj víko neotevřu.
doplněno 20.09.13 21:10:Ten plastový čudlík se nasadí na kroužek, zatlačí a otáčíme v protisměru. Úplně v klidu vyšroubujeme to kovové kolečko a otevřeme nádobu. Pak zase postupuje stejně v opačném směru. Jsem jenom "holka" a zvládám to bez problémů, Já totiž dávám do nádržky dezifekci, takže to dělám jednou za měsíc.
doplněno 20.09.13 21:15:A jen tak mimochodem, milý prdelkooo, já jsem se k počítači dostala až v tuto chvíli, zatím, co právě Vy jste měl čas daleko dříve. Takže nevím nevím, kdo z třeba zrovna z nás dvou, nemá co dělat...
zavřete vodu zatlačte na splachovací tlačítko a zaroven zaberte na ten vnější kroužek a snažte se sním otočit,je to klasika závit,měl by jít povolit,jinak je na to takový klíč který se prave nasune na místo tlačítka zatlačí a pak sním otočí,ale postačí prsty v nejhorším kobinačky a rozevřít a otočit
Dobrý den. Dle Vaší rady jsem víko otevřela: zmáčkla čudlík, kolečkem jela po směru hod rucicek a viko otevrela..
Při vracení víka zpět jsem postupovala stejně,akorád v protismeru hod rucicek.. víko jsme ale nezavrela, dokonce mi nejde ani splachovat
(při spláchnutí v otevřené míse mi to nejde stlačit až dolu a ta zelená pacička, která má tlačit na ten čudlik dolů, který to má nadzvednout - tím pádem spláchnout, uz nedoráží až na ten čudlík dokonce se po dalším pokusu vychýlý na druhou stranu snad to dle mého popisu pochopíte a poradíte..)
předem děkuji za radu
PS: doufám, že nemusím kupovat nové wc
Zaprvé máte pravděpodobně digitálky, většina závitů se povoluje proti směru chodu hodinových ručiček a utahuje po směru. Pokud jste opravdu demontovala po směru ručiček, něco se asi muselo urvat...
Navíc nepíšete, PROČ jste dekl sundavala, pokud jste měnila vypouštěcí ventil, tak ten bývá většinou nutné výškově seřídit podle konkrétní nádržky...
Ahoj. Postup popsaný Pajarsem je ten správný. Ta šílená věc drží na tom výpustným ventilu pod tím deklem. Lezu do toho několikrát za rok. Pod tlačítkem je závit, ale ne šroubek.
doplněno 19.09.13 22:16:A ještě bych doplnil to, že se to tlačítko dá koupit jako samostatný díl. Za asi 65 Kč.
Ne vždy je jeden postup ten jediný správný.
Není jen jeden typ splachovacích nádržek. I když, i podle zdejších reakcí, převládá ten co máte i vy. (a já taky)
Doma mám šroubovací celý prstýnek, ovšem v práci máme šroubek pod tlačítkem.
doplněno 19.09.13 22:42:Hop: Že je šroubek pod tlačítkem specialita dělených tlač. jsem nevěděl, obě zmíněná tlač. jsou dělená a každé má jiné uchycení.
vytočit kroužek kolem knoflíku protisměru hod.ručiček.není potřeba žádné nářadí, jen tlakem přiložených prstů. nikdy se mi nestalo, že by to šlo nějak ztuha.jde to ven i s tím knoflíkem, který excentricky tlačí na splachovač. pak se sundá víko.pozor při nasazování zpět,kdy musí tlačítko sednout do splachovače.
Většina napsala, ale to není směroplatné...
Toto tlačítko nelze vydloubnout bez poškození, je uchyceno v té "stříbrné" objímce. Takže když tlačítko zamáčknete, objevíte v objímce malé výstupky, za které lze většinou rukou ten vnější kroužek vyšroubovat. Pokud použijete kleště, tak okoušete hranu a bude to pak vypadat hnusně.
Pokud byste kupoval nový vypouštěcí ventil, je od Alcaplastu, tak je v balení montážní "klíček" právě na povolení a dotažení tohoto kroužku, několik bych jich možná v zásobách našel...
doplněno 19.09.13 22:17:@pepr: upevňovací šroubek je pod dělenými tlačítky "malá/velká"...
doplněno 19.09.13 22:50:@pepr: také jsem nepochopil logiku, ale dělená tlačítka různých tvarů jsou nacvakávací na trn a do objímky, kdežto standardní systém i startstop je přidělaný tou objímkou.
Vlastně to začínám chápat, dělená tlačítka musejí být ve správné pozici, úhlu, proto výrobce raději nenechává na uživateli, jak by kroužek s dvojitým tlačítkrm natočil, u neděleného je to buřt a je to výrobně i montážně jednodušší...
doplněno 19.09.13 22:53: @pepr: máte bodíka, donutil jste mne se zamyslet!
Píšete totéž co já, tak nechápu co se vám nezdá "směroplatné". Než na mě budete reagovat přečtěte si to raději dvakrát i třikrát.
Asi jsme každý z jiné planety. Já jsem totiž psal TOTÉŽ. A tedy, že to vypadá na ten šroubovací a NIKOLIV vytahovací se šroubkem pod tlačítkem. Ale uznávám, že mé odpovědi nejsou blbovzdorné. Proto číst vícekrát.
doplněno 19.09.13 23:40:Jestli jste napsal "Většina napsala, ale to není směroplatné..." a vaše odpověď následuje po mé, která začíná: "Jak už napsala většina,.." tak mi netvrďte, že jste nereagoval na mě. To že jste kliknul odpovědět tazateli a ne mne není podstatné. takové vykrucování nesnáším. Často máme velmi podobné odpovědi, tak nechápu o co vám jde.
Mám úplně to samé doma. Asi jste ztratil plastový kroužek, který je k tomuto systému dodáván. Funguje to jako "šroubovák". Mám bohužel vybitý fotoaparát, tekže nemohu vyfotit, ale stačí dojít do jakékoliv prodejny, kde prodávají tyto záchodové nádrže, a vysvětlit co máte za problém. Kroužek bych typovala tak maximálně na padesát korun. Ničím jiným se do toho nedostávejte, poškodíte to a fakt to za to nestojí. Abyste pak nevyměňoval celou nádobu.
To jsem necekal tolik odpovedi tak rychle. Dekuju vsem. Ja jsem to nenapsal a na obrazku to neni videt, ale ono je to pekne zpraseny, protoze to viko nejde nasadit na tu nadrzku "beznym zpusobem", ale je to jakoby predsazeny, protoze ta stena tomu brani (proste je ta samotna nadrz moc blizko u zdi). Ta objimka se protaci, takze uvidim, jestli po stlaceni tlacitka budou na ty objimce nejaky vystupky, aby to slo vyndat, nebo zkusim nejak dostat ven to tlacitko samotny.
Jeste jednou diky.
Ta objímka se neprotáčí, ale má jemný závit, takže se zdá, že nevylejzá,..
Před demontáží radši zavřete přívod vody, jinak zruinujete vodárnu, zavaříte vodoměr a naplníte žumpu až po okraj!
Hodně štěstí! :-.)
doplněno 19.09.13 22:40: ... anebo vydloubněte tlačítko podle rad některých kolegů, v pátek mívají instalatérství otevřeno, volba postupu je jen na Vás...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.