Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás, končím přípravy na položení trámů pro novou podlahu v podkroví ( skladba podlahy viz. poradte.cz/... )
Rozesílám poptávku na trámy a fošny nicméně mě trápí jedna věc a to je pravděpodobné kroucení a možná i ohýbání stropních / podlahových trámů v průběhu vysychání. ( Ano bude to dřevo přímo z pily, na přirozené schnutí rok a více není čas a na umělé sušení nebo konstrukční hranoly peníze resp. by se to cenou dostávalo nad cenu ocelových nosníků ).
To mě dovedlo až k myšlence položit místo nosných trámů ze dřeva ocelové nosníky. Např. I200 lze s trochou štěstí sehnat použité ve slušném stavu na jednom místě již od 10Kč / kg a to se již vyrovná ceně dřeva z pily. Skladbu lehké plovoucí podlahy bych chtěl dále zachovat
Řešil prosím někdo někdy ( a jak ) uchycení fošen záklopu přímo na ocelové nosníky? ( Našel jsem jenom položit trapézový plech, ten přivařit a do něj přišroubovat prkna ).
Díky moc za info
Nevím jak detailně plánujte složení stropu, ale proč se bude fošna šroubovat k traverze?
Asi jsem nepochopil dotaz...
nebo to myslíte takto?
vlevo je vidět část plechových Uček svařených do Iček...na tom klidně prkenný, nebo fošnový záklop a pak ...co bude na podlaze?
Zdravím Vás Milane, díky za reakci, obrázek složení podlahy je asi nejlépe patrný v odkazu poradte.cz/... ( není nutné číst to okolo ) , jde mi o to že bych nahradil stropní trámy které tam chci dávat ( to jsou ty 280/160 ) ocelovými nosníky a stejně jak se prkenný záklop šroubuje / přibíjí do stropních trámů jsem uvažoval jak připevnit prkna k traverze ( položit to na ni jen tak bez přichycení se mi nezdá již jen z toho důvodu že i prkno se bude mít tendenci při vysychání kroutit, ale možná se to tak dělá, nevím ). Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.