Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou tepelnou/zvukovou izolaci pod linoleum

Od: kangaroo* odpovědí: 7 změna:

Co je dobré dát pod linoleum, aby se zlepšila tepelná/zvuková izolace v patře domu a taky se dosáhlo tzv. lepšího měkkého došlapu chodidel? Něco jiného než ten Miralon a nebo doporučujete něco korkového? Za rozumnou cenu při koupě linolea cca 350Kč/m2.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fribble*
hodnocení

2x

Já tam mám ve dvou vrstvách bílou netkanou textilii (cca 3 mm), co s ní zpevňují svahy na dálnici. Náhodou jsem ji měl najednou na zahradě, asi spadla z letadla či co. Je to umělina, nenasákne vlhko, je taková tužši nez Miralon ale ne tvrdá, hezky se s ní dělá.

rnk*
hodnocení

2x

Některé PVC podlahoviny mají jako podklad umělý filc. Některé slabý a některé až 5 mm. Funguje to jak popisujete. Tak kupte takovou nebo sežeňte ten filc. I ten mirelon by se dal použít.

doplněno 03.10.13 18:10:

OK. Mirelon beru zpět. Lino se na podlahu lepí. Pokud už máte koupené lino bez filcu a seženete ten umělý filc, tak by šlo nalepit filc a na něj lino. Misí to být však ten pevný umělý. Nějaký málo pevný by se rozcupoval a lino protrhlo.

takže pokud to ještě nemáte koupené, tak kupte rovnou s filcem.

Ovšem mám zkušenost, že pevnější PVC podlahovina je použitelná i bez lepení. Nesmí se ovšem po tom jezdit něčím jako kolečkovým křeslem. Dnes se však prodávají podlahoviny tenší a méně pevné, tak by to dobré být nemuselo. A už vůbec nemůžu sehnat lino, které bylo z 5mm pryže. Nikoliv PVC.

jabraka*
hodnocení

2x

Dávat pod lino cokoliv měkkého je nesmysl.Lino se po určité době "vyšlape" a nadělá vlny.jediné řeč´šení je koupit lino s filcovým podkladem.

JABRAKA

kono
hodnocení

0x

Za 350Kč si kup PVC Jupiter; Jumbo , nebo přidej pár desítek Kč /m2 a kup PVC Gerflor. Pod PVC patří pouze lepidlo, Jabraka to zná, za 6let na Poradte se to už konečně teoretický naučil.

poradte.cz/...

kangaroo*
hodnocení

Je to tento?

heureka.cz/...

kono

ano

nebo Jumbo koberce-breno.cz/...

nebo stepstyle.cz/... ale ta cena?!?

jabraka*

Kono,ani si nedovedeš představit,kolik lina jsem položil!Nejvíc najednou v ubytovacích domech jednoho ústavu pro duševně nemocné.Docela si nás tam chtěli nechat.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]