Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to znamená?

Od: abc* odpovědí: 15 změna:

Dnes jsme měli v baráku oznámení, že nám budou měnit TV, SV a BV a proto musíme být doma. Pokud pominu čas / všední den v poledne, takže si musím vzít volno :( /, tak tam bylo napsáno, že musíme sundat police, odsunout nábytek atd... Vůbec, ale netuším co vlastně budou měnit. Poradíte?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xart*
hodnocení

3x

BV může být bytový vodoměr.

Není to tak, že Vám budou měnit bytový vodoměr (BV) na TV a SV (teplou a studenou vodu)? *nevi*

Nojo, ale k čemu potřebují na ýměnu vodoměru odsunout nábytek?

xart*

Nevím, někdo mívá police i na záchodě, ale co jsem viděl já, tak BV se obvykle označoval bytový vodoměr, ale je fakt, že to trochu divné je *bzum**nevi*

honzav88*

To bude stoprocentně ono. A mohu vám říci, že jsem dělal brigádu odečty BV a spousty lidí má na dvířkách u šachty různé police, skřínky apod. a když to neměli sundané někdy to dalo i dost zabrat, ale hlavně to zdržuje. Takže Vám určitě budou měnit vodoměry... ale ten termín v poledne je na zabití to vám řeknu...

"...termín v poledne je na zabití..."

Zažil jsem i lepší.

"Asi přijdu ve středu, ale možná i dřív..." Mně to bylo celkem jedno, ale kdybych si na to musel brát volno...*ee*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ten, kdo to oznámení vyvěsil by tam měl být podepsán nebo tam bude označení firmy.

Toho kontaktujte a žádejte vysvětlení a postup. Jinak se můžete snad zeptat sousedů nebo majitele domu (SVJ), jakou práci objednal. Zdravím!

luke237
hodnocení

0x

Budou vam menit stoupacky, jestli to je to, na co se ptate.

TV = tepla voda

SV = studena voda

Co je BV netusim. Casto se ale meni s vodou i kanalizace (odpadni vody)

Snad to u vas nedopadne jako v teto otazce polozene par dni. :)

luke237
Tak o tom jeste premyslis a odpoved "stoupacky" asi neni to, na co se ptate. To rozhodne nevymeni za par hodin v poledne. *ee*
luke237
PremysliS → premysliM *zed*

noviny*
hodnocení

0x

Hlavně si na ně dejte pozor, aby to nebyli podvodníci.

Určitě tam zavolejte a žádejte jasné vysvětlení. Nenechte se odbýt. Pokud nezanechali kontakt, tak bych je ignoroval a šel bych normálně do práce. Přinejmenším Vám musí říct, kde máte odsunout nábytek a sundat police. Přece nebudete předělávat celý byt.

hodnocení

0x

Zeptejte se sousedů, domovníka, největší drbny v baráku. Dozvíte se naprosto všechno. *hej*

abc*
hodnocení

Děkuju za všechny odpovědi. Asi tam zavolám, protože vodoměry měnili cca před rokem. No je mi záhadou, že to bude dělat firma z Olomouce a bydlím v Brně a pak na celej barák / 14 bytů / si rezervovali čas 11.30 - 13.15 hod. No a předtím jim to trvalo cca 15 minut, takže za tu dobu co si vyhradili by asi 28 vodoměrů nevyměnili.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nejsou to ventily a měřidla na topení? Já se přesvědčil, že na podobné výzvy není třeba reagovat. Prostě přijdou až budu doma. Hodně lidí si nemůže vzít volno z práce. Oni to vědí a přizpůsobí se. A odstavovat nábytek je předčasné, zvlášť když není specifikováno, co vlastně budou dělat.

budou měnit vodoměry!

hahanaj*
hodnocení

0x

nejlíp se zeptat družstva nebo domovníka- ti by měli vědět jestli vůbec je ona práce objednaná , pokud vám měnili vodoměry před rokem je to nějaké divné ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]