Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stačí stůl hloubka 60 cm?

Od: daniell* odpovědí: 12 změna:

Stačí stůl o hloubce 60 cm na práci s PC, stál by byl dlouhý 3m takže papírové práce není problém provádět hned vedle. Na stole by byly dva monitory vedle sebe (LCD) klavesnice a myš . Stůl si nechávám dělat na zakázku a pracovní deska 80 cm by při mé konfiguraci byla celkem drahá.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

60cm mám pracovní desku u kuchyňské linky. Schválně jsem změřil, kolik toho využívám u svého rohového PC stolu a je to také 60cm i když stůl má cca 75-80cm. Takže můj názor je, že je to OK.

iz*
hodnocení

0x

Já mám hloubku pracovní desky u PC 55 cm a bohatě mi stačí. Ovšem monitor mám nad deskou a asi o 7 cm ji přesahuje. Ale je to individuální.

Vzhledem k tomu, že stůl na zakázku nebude nejlevnější, bych doporučila si to někde (alespoň improvizovaně) vyzkoušet.

xixi*
hodnocení

0x

Mohlo by to stačit pokud je to jen pro pc (monitor, klávesnice) ale asi nebude pohodlný třeba si položit papír a něco si zapsat atd. A ještě jde taky o to, jak jste vysoký a kam složíte nohy. Radši si sežeňte možnost si k takovému stolu někde sednout, jak vám to bude vyhovovat. Právě kvůli těm financím, abyste pak nenadával, že si nemůžete ke stolu ani pořádně sednout.

hm*
hodnocení

0x

Mému monitoru končí podstavec asi 62-63 cm od přední hrany stolu. Bedničky (reprobedny) ovšem sahají až do 70 cm (jsou zároveň se zadní hranou desky). Na nohy by se mi asi zdálo 60 cm málo (kdyby třeba stál stůl u zdi apod.).

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Když jsem si přečetl dotaz, tak jsem neodolal a přeměřil si moje provizorní uspořádání PC sestavy a dělá to při LCDčku taky těch 60cm. A to mám obří stroj za monitorem. Když si pro klávesnici necháš udělat výsuvný šuplík a PC dáš pod stůl (ne na zem-pak lépe bere prach) tak budeš mít místo i pro písemnosti. Spíš záleží na správné výšce stolu a šuplete pro klávesnici.

hodnocení

0x

To by mě zajímalo, kolik lidí při této otázce si měřilo stůl :)

Ten můj doma má 75 x 150 a považuju ho spíš za malý (i když většinou postačující). V práci mám takové dva, sestavené do L. Pracovní plochy není nikdy dost.

pt®

"jetro", pokud budete mít na stole přehledný pořádek a jen potřebné věci, tak by Vám stačilo i 60 cm, vážně... - pt

ronyx*
hodnocení

0x

Danielli, pokud jsem to dobře pochopil, tak se jedná o pokračování téhle vaší otázky poradte.cz/... (tu jsem četl, ale než sem stačil zareagovat, tak už jste psal, že jste domluvený na výrobě).
Vidím tak trochu jako že je škoda, že jste celý problém neřešil kompplexně, ale řešíte to na etapy. Protože řešení stolu na zdi (tzv. upevněné letmo) je perfektní, ale musí to být promyšlený celý od A do Z než se pustíte do realizace, abyste pak z výsledku nebyl zklamaný (ergonomicky i finančně). Po 2 podobných realizacích pro sebe (každá ale trochu jiná) bych začínal od toho, co kde chci mít a pak teprve hledal řešení "na míru"(výrobními možnostmi i cenově), protože opačně z toho pak leze kompromis, kdy si člověk říká proč sem tohle a tohle neudělal takhle a tohle jsem měl udělat jinak (vlastní zkušenost).
K vašemu dotazu.
Stůl 60cm není moc široký, ale záleží na vaší představě, jak moc místa požadujete mezi klávesnicí a monitorem (na práci), ale taky (zcela upřímně) na tom, jaký jste "bordelář". Čím širší stůl, tím víc se toho tam vejde a není potřeba to uklízet. Aktuálně mám 85cm a ještě monitor na zdi takže se toho tam vejde dost (takže jsem "bordelář") a občas je to pak k zlosti.
Na 60cm šířce stolu si můžete zvětšit místo tím, že si monitory pověsíte na zeď (jestli zvolíte koupené řešení nebo si vymyslíte řešení vlastní jako já je další věc) a ušetříte si tím cca 20-25cm šířky stolu pro práci (nezdá se to, ale podstavce i pod LCD zaberou poměrně hodně místa).
Jako částečně optický, ale i praktický problém (bohužel jsem zatím na nějaké super řešení nepřišel) je uložení a s tím související ( a omezující) délka kabelů napojení monitorů. Ale to je na další debatu.

daniell*
hodnocení

ano pochopil jste to správně , nakonec tedy volím dražší ale přesto desku se šírkou 80 cm , protože je pravda raději teď dát o několik více než si potom několik let ťukat na čelo proč já debil si nepřiplatil. Již jsem se domluvil s truhlářem vytořily vizualizaci o všem si promluvily o celé představě. (akorád stůl nebude mít 4m ale 3m kvůli prostoru aby se vedle stolu vlezla ještě skříň.

ronyx*

Rozhodnutí o šířce desky chválím - místa není nikdy dost.
Jen takové varování - díky uchycení letmo na stěnu dojde k velké páce na upevňovací konzole při zatížené desky v přední části (pokud se např. o desku někdo opře). Když sem si kdysi takový stůl udělal, musel jsem pak hlídat právě to opírání. Dneska už bych to řešil pomocnýma opěrnýma lehce vyjmutelnýma nohama. Protože i sebepevnější konzole namontovaná na zeď se má snahu ohnout (respektive buď se ohne nebo má snahu se vytrhnout ze zdi) - já měl konzole svařené kovové.
Druhá věc je průhyb desky při zatížení. Nevím, jakou desku jste zvolil - co jsme tak koukal, tak by se nabzelo použít buď kuchyňskou desku (silnější čili pevnější na průhyb, ale dražší) nebo použít parapetovou desku (slabší, větší možnost prohnutí, ale levnější). Já to kdysi řešil svařeným rámem pod deskou, protože desku jsem měl ze slabého lamina (měl jsem ho doma, takže jsem ho použil).

daniell*
hodnocení

Truhlář mi poradil nějaký spůsob uchycení hojně využívaný v kancelářích a říkal že by s tímto neměl být problém-

asdf*
hodnocení

0x

Chce to vyzkoušet. Já využívám 65 cm (aby se mezi monitor a klávesnici vešel otevřený šanon).

Pokud nestačí, tak deska 60 cm může být i dál od zdi, a mezera vyplněná nějakou lištou/ prknem/ soklíkem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]