Nejste přihlášen/a.
Vybavuji si pracovnu a mám jasnou představu ale narazil sem na to že si asi stůl budu muset nechat udělat protože jsem ho nikde nenašel jde vlastně o opravdu jednoduchou koncepci stůl dlouhý asi 4 m (přes místnosti , podél zdi) pracovní deska široká asi tak 50 cm dejme tomu , stůl by vypadal tak že by byl přidělaný na zdi v podstatě jak kdyby vysel ve vzduchu. pod stolem by byli nějaké kancelářské kontejnery na papíry a nad stolem police. Takový stůl sem nikde nenašel a asi by jeho další hledání bylo problematické nic méně už sem to jednou viděl a vypadalo to hezky , funkčně a tam by se to hodilo. Kolik by takový stůl mohl stát , přibližně?
doplněno 03.06.13 21:40:případný nápad jak to vymyslet jinak , nějaké jiné řešení
Jak píše "liduš", zajít do Ikea, mají tam různé nohy, či kozy, či kontejnery, které drží desku stolu. Ta deska může být klidně co se používá, jako pracovní deska v kuchyních. Cena se bude odvíjet od ceny vybrané desky, to ostatní je v částce pár set korun. - pt
Tohle se asi opravdu bude muset nechat udelat na zakázku. Ale kolik to někdo dokáže udělat si netroufnu odhadnout. Cena práce se u různých truhlářů může diametrálně lišit. Jen když spočítáš materiál na tu desku. 4 x 0,5 x 0,05 x 1,3 x asi 7 000 - 8 000 a vychází to něco mezi 900,- až něco málo přes tisíc jen za materiál, na který ještě nikdo nesáhnul, plus lepidla a laky na povrchovou úpravu. Nehledě k tomu, že to je práce pro dva, protože ji jeden neunese a práce na tom je vcelku dost a blbý, protože to je velikánská deska.
Podobný stůl jsem kdysi dělal a vypadalo to fakt dobře. Já bych se tý myšlenky nevzdával. Jen to bude něco stát. A jak tak nad tím přemýšlím, ty čtyři metry je na normální fošnu už moc. Musela by tam být nějaká výztuha, nějaký zesílení. Ale stejně se to vyplatí zainvestovat.
bylo by to nějak zesílo od zdi , případně by tam mohla být nějak řešená noha.
doplněno 03.06.13 21:59:myslím že to už by bylo konkrétním řešením a dohodou s truhlářem.
tak desku buď spárovku nebo pracovní desku do kuchyně nebo LKD (voština, na kanclpráci asi ok) nebo tupl LTD nebo ltd s výztuhou, zesílení na kraji. Silná deska působí lépe. Pokud se má "vznášet" připevnil bych na zeď pomocí konzolí, jsou i konzole na 100, 150 kg. Na menší nosnost bych nešel, přeci jen deska něco váží, monitor, tiskárna, ntb, o stůl se opřu. Ta hloubka (šířka) 50, to mi přijde celkem málo na cokoliv. Pohodlně si položím ruce, klávesnice vychází tak 20-30 od kraje, sama má 15 cm a kde je monitor? Položím list A4, to je 30. Dobrý stůl je spíš 70-80 cm. Včetně dvou solidních kontejnerů to vidím k 15 tisícům, možná i přes.
Jo, taky bych to viděl na normální pracovní desku do kuchyně. Výběr dezénů slušný a i cenově by to vyšlo dobře.
Těch 50 cm by se z hlediska pracovní plochy ještě dalo i když by to nebyl žádný velký luxus, ale je potřeba počítat i s prostorem na nohy. Pokud by to bylo opravdu jen 50 cm tak bude jednak neustále okopaná stěna a lidi co u toho budou sedět budou nadávat že je bolí nohy protože si je nemůžou protáhnout.
takže jsem zašel za stolařem a ten my řekl že to půjde bez problému udělat že na takové připevnění existují kancelářské konzoly které to bez problému udrží a že my stůl udělá ať mu dám přesné parametry , dal my vzorník desek a mám si vybrat a za asi 5000Kč to udělá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.