Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,každé léto se mi objevuje vlchké podlahy ve sklepe a garaži, ale jen v léte jak teplota přesahuje 30stupnu.Jak je destivo nebo taje tak žadna vlchkost nebo voda neni.
běžná věc, srážení teplého a chladného vzduchu. Bud uzavřít nebo pořádně větrat tj. dostat teplo i do sklepa, já už tomu nevěnuji pozornost.
Ahoj. Smiř se s tím, že takhle prostě funguje příroda v lidských stavbách. Trochu se do toho montují i fyzikální zákony. U mě se tohle děje každý rok a zase to přejde. Dříve to bývalo později. Až o prázdninách. Pravda, letos se to dělo skoro týden. A už to asi skončilo. Tento týden. Ahoj.
čím je vyšší teplota vzduchu, tím více vodní páry obsahuje...
na chladném povrchu se vodní páry sráží...
to jsou dva fyzikální zákony...
takže buď větrat, větrat, větrat,
nebo nevětrat, nechat vlhkost v místnosti vysrážet na podlaze na vodu, vodu utřít a víc do místností nepouštět teplý vlhký vzduch...
co je reálnější? při větrání, byť i v noci, se dovnitř dostane další teplý vlhký vzduch...
při druhé variantě se do místností nedostanete Vy...
takže nejjednodušší je si uvědomit, že s tím mnoho neuděláte, připravit si hadr a vědro, a párkrát podlahu setřít...
ono se ochladí... doufejme
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.