Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednoduchý levný bazén - chemie, údržba?

Od: davidpetral odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chci pořídit na zahradu malý levný bazén. Na aukru je plno teď takových malých bazén o průměru 3metry a 3,66metru s výškou mezi cca 75-95cm.

Chtěl bych ten menší. Jenom na osvěžení v horkých letních dnech.

Bazén o kterém uvažuji je bazén Tampa 3m, výška 75cm, objem 4000litrů.

Je u něj i katušová filtrace a všechny potřebné hadice apod.

Tady je třeba v jedné již zkončené aukci aukro.cz/...

Budu k tomu brát i tu položku pod bazén a krycí solární plachtu na bazén.

Mě zajímá jestli se do toho bazénu kupují nějaké tablety nebo chemie...? Můžete mi poradit, bazén jsme předtím neměli.

Vodu do něj chci napouštět z obecního vodovodu, takže ne žádná z potoka, nebo ze studně.

Prosím o rady děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, obecně - je dobré vybrat si pro bazén vhodné místo. Terén bez nerovností (pokud to bude na trávě, tak tráva pod bazénem zajde). Napouštění bazénu z vodovodu je v některých obcích zakázáno. Také si musíte rozmyslet, kam někdy tu vodu z bazénu vypustíte. Jinak o bazén se musí průběžně starat a lze koupit různé prostředky. Najdete to asi nejlépe pod pojmem "bazénová chemie".

Zdravím!

doplněno 20.06.13 01:57:

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Chemii do takového bazénu určitě dávat musíte, jinak Vám voda velmi rychle zezelená. Chemii Vám všude poradí jakou, taky je potřeba si změřit PH vody. Hlavně po dešti se změní, ale pokud budete mít bazén pod plachtou tak ne. Jinak je jedno jaká voda, chemie vše zpraví. Já takový bazén mám, a důležité je aby Vám ta kartušová filtrace pořád jela aby se voda pořád pohybovala a občas vyčistit filtr.

hodnocení

0x

pokud ho ještě nemáte rozmluvil bych vám kartušovou filtraci. Určitě se vyplatí připlatit si za pískovou. Kartušová se k tomu dává víceméně zadarmo... aby vstupní cena byla zajímavá a v podstatě se počítá, že brzy koupíte pískovou. Můžete ušetřit bez toho mezikroku. Je pravda, že pár lidí je spokojena i s kartušovou, ale odhadl bych, že většina má z toho žabinec. Alespoň co jsem viděl na vlastní oči u sousedů. U pískové to bylo vždy v pořádku.

Už kvůli tomu, že když to nějakou chybou zelená/zakalí tak pískovou celý objem profiltrujete rychleji a kvalitněji. :)

doplněno 20.06.13 11:37:

písek pod bazén se mi také osvědčil. Hlavně aby pod ním nebyla tráva... protože na podzim až se bazén uklidí, tak ta tráva pod ním nezetleje, ale rovnou nějak zhnije a ten smrádek vydrží i 14 dnů... je to opravdu síla nebo se s tím první rok smířit jako my ostatní :)

jindra*

Svatá pravda.Kartušová filtrace,není bohužel filtrace,ale tobogán pro mouchy.Určitě,pokud nechcete mít problémy,tak filtraci pískovou.Jako chemii tablety do plováku a hlavně měřit ph vody,to je nejdůležitější.

jabraka*
hodnocení

0x

Kupovatrůzné podložky a jiné nesmysly je zcela zbytečné.Bazén je potřeba podsypat pískem,samozřejmě prosátým.na něj položit starý vyhozený koberec a je na celé léto pokoj.Při koupi bazénu dostaneš zcela jistě i příručku o údržbě.Napouštění se dá pořídit o polovinu levněji přímo cisternou u hasičů,nebo VaK.

JABRAKA

jindra*

Záleží,jak bude drahá doprava,ta bývá často dražší,jak voda,kterou doveze...

jir1*
hodnocení

0x

Také doporučuji pískovou filtraci, nastavit PH a postupně přidávat chlór. tablety, nejlépe 3v1. Čím je větší teplo (teplota vody) tím častěji. Solární plachty se dělají na míru vnirřního průměru a nezabrání vniknutí dešťové vody, to řeší plachta přes celý bazén.:)

hubas*

Dobrou zkušenost mám s bazenem Intex (silnější materiál než konkurence) Mám nejmenší model (cca 2,5x0,75) je na 2,5m3. Max spokojenost! Již nefiltruji. Pouze pravidelně dolévám savo a 1x týdně odsávám nečistoty ze dna průmyslovým vysavačem s redukcí. Katastrofa je balení velkého bazenu, nikdy. Jako podklad mám zbytek desek XPS+lino.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]