Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem, rozhodl jsem se v budoucí kotelně strhnout starý rákos a záklop a trámy byly prohnité, tak musí pryč. Nebyla mezi tím žádná škvára, jen duto. Trámy pro podlahu nad tím jsou samostatné bez vazby na ty spodní stropní a jsou zcela v pořádku.
Staré trámy vyhodím a nahradím menšími trámky 12 x 8 cm a na ně střešní latě a palubky. To co mě zajímá je, že bych rád vložil mezi trámy ve stropní dutině izolaci, jednak kvůli případnému hluku z kotle a zároveň kvůli tepelné izolaci podlahy. Chtěl bych tam dát vatu. Je jasné, čím více, tím lépe, ale vejde se mi tam i 40cm, což mi přijde zbytečné. Zároveň, zdali a jak dávat parozábranu. Ve sklepě se bude topit. Jinak je spodek kamenný a vršek cihla. Trámky leží na kamenném soklu (taky nějak odizolovat od kamene?). Izolaci na strop EPS bych moc nechtěl kvůli malé výšce k oknům.
Dotaz tedy zejména je na typ a tloušťku izolace a parozábranu. Díky moc.
Hluk ze sklepa zatlumí i docela slabá vrstva minerální vlny.Parozábrana by byla spíše na škodu.
JABRAKA
Chápu dobře? Ve sklepě je kotelna s řešeným stropem. Nad ní je obytná část domu.
První co mě hlavně napadá je řešit protipožární záležitosti.
Netuším zda pro tento případ existují nějaké normy.
Já bych zvolil skladbu asi takto.
Hned na staré dobré trámy podlahy bych dal parotěsku. (Představte si když v kotelně zatápíte a kotel čudí. Vše by prošlo stropem nahoru). Utěsnit pšechny spoje i napojení na přechod stropu se stěnami. Kupte opravdu kvalitní pásku.
poradte.cz/... příspěvek od @standam
Pak vata mezi nové trámky min 30cm. Klidně 40, o kolik to vyjde na te kotelně dráž.
Pak protipožární sádrokarton.
Dvojite tramovani neni zcela nutne. Dava(lo) se pro odhlucneni. Hlavne jako krocejova izolace z patra. Takze bych dal pod stavajici tramy a folii a vaty mezi tramy a hotovo.
Já jsem si zase říkal, kdyby případná vlhkost, tak půjde ze sklepa jen do těch "spodních stropních" a "horní podlahové" nebudou na to napojeny. Takže myslíte parotěska na stávající podlahové horní, pod to hned střešní latě (mezi ně vata) a na ně palubky? Moc jsem ten rychlý proces nepochopil
fronty, musím se ujistit, jak to u Vás vypadá.
Odstranil jste zespodu vše špatné a co tam vidíte teď. Díru až do přízemí, nebo trámy a podlahu v přízemí?
vidím trámy a podlahu v přízemí,
Také ještě ty staré jeté trámy, které ale půjdou pryč a mám objednané trámy nové, resp. ty trámky 12*8.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.