Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž CD profilů parotěsná folie

Od: lukasss* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, při rekonstruci podkroví, přesněji šikmých stěn jsem chtěl postupovat takto:

Vata 16 cm mezi krokve-10 cm pod krokve-na bok krokve připevnit nástavec krokvový pro přichycení parozábrany a stavěcího třmenu- uchycení CD profilu-sádrokarton.

Řešení se mi líbí, ale když jsem si zjistil cenu krokvového nástavce (33 Kč), tak jsem od to upustil a použiji místo toho závěs CD krokvový. Potom ale parotěska bude mezi CD a sádrokartonem (asi).

Jsem v tomto laik, tak mi prosím řekněte, jestli to tak může být. Popřípadě mi navrhněte něco jiného. Dále bych potřeboval pomoc s výběrem parotěsné folie a pásky.

Předem děkuji.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ludak*
hodnocení

0x

Běžně se dělá folie na cd.

hodnocení

0x

Lukáši, až sem dorazí Standa určutě dá několik skvělých fotek. Já je sice mám taky od něj, ale nějak je někdo začal zneužívat, takže je mám schované.

Pokud dáte parotěsku na CD jak se to standardně dělá, tak je třeba zvolit folii k tomu určenou třeba Juatfol Al 150(170). Jsou folie málo, středne a vysoce parotěsné. Dále se třeba podlapují aby chránili vpich po šroubku.

Nebo se udělá další konstrukce...

cukrar.rajce.idnes.cz/...

OK?

standam*

Tak su tu:)

Je to jak pise Milan, pokud budes davat folii mezi CD a SDK, tak jedine tu co navrhuje Milan a v koupelne nalepit na CD resp. folii v miste CD pasku viz. Milanuv odkaz.

Zde dole jsou nejake fotky

www.poradte.cz/do/...

lukasss*
hodnocení

Díky Vám za odpověď. Takže jestli to dobře chápu, tak na CD si dám oboustranou lepící pásku pro uchycení parotěsky, pak dám parotěsku a pak tu pásku JUTADACH TKD SUPER. Pro ostatní napojení parotěsky, kde nebudou vruty, mám dát stejnou pásku nebo může být obyč? A co napojení parotěsky a zeď(nebo trám)?

Na trámy ji přiděláš sponkovačkou a přelepíš páskou, krokvový nástavec je drahý - při potřebě více kusů je lepší přímý závěs který se dá sehnat i za kolem 3 - 4 korun. Na CD jsem lepil folii oboustrannou lepenkou (vypadá to jako guma nebo asfalt) - levná se mi neosvědčila. Také je dobré mít v místnosti trochu teplo, nebo lepítka stvrdnou a špatně lepí. Já jsem používal stavebniny.baushop.cz/... ve spojení trámy, zeď a na lepení parozábrany lidl.sk/... (tu zcela vlevo) a ještě mám v zásobě hliníkovou. Tohle téma jsem tady už řešil;)

standam*

cmelaku

jedna se o butyl pasku, ale ... prime zavesy jsou spise urcene na konstrukci stropu nebo predsteny, pokud se pouziji na sikminu

nemuze byt CD dale nez 40mm od krokve, takze mame malo mista na izolaci 10cm.

pokud se pouzije izolace - folie - izolace je nutne dodrzet pomer 1:4, 1:5, takze zase nic

standam*

jj, JUTAFACH TKD SUPER, dej jen do koupelny a nejlepe po cele delce CD, tezko odhadnes kde bude vrut, ne ze to nejde.

Pokud pujdes cestou lepeni jen v miste vrutu, tak jinde jinou pasku nedavej

pro spojeni folie - folie a folie - zed ci tram pouzij viz. odkaz

PAROTĚSNÁ PÁSKA PE - folie - folie

LEPIDLO FORTAX NA/... - zed, tram

www.hasoft.cz/lep/...

lukasss*
hodnocení

A proč dávat všude Jutafol N 150 Reflex, když v mém případě reflexe stejně fungovat nebude. Mohl bych tam dát Jutafol N 110 special a jen do koupelny N150 Reflex, která má vyšší parotěsnost (moje doměnka).Díky za názor.

standam*

Pokud vsude udelas podlepeni paskou (tj. utesneni prostupu od vrutu SDK), tak proc ne, ale nepredpokladam, ze to tak mas v planu.

Proste, paroteska + dira od vrutu (zde je N 150 zarucena nejaka tesnost diky houzevnatosti) a tim padem mame stredoparotesnou folii a jen diky te reflexni vrstve.

Pokud pouzijes stredoparotesnou N110 a nepodlepis vruty mas nizkoparotesnou, coz je malo!

Uz chapes?!, proc N150 dat vsude

stále jsem si myslel, jak je SDK jednoduché, ale jak tedy s ELE instalací? Když navrtám díru do CD, kde vyvedu přes otvor v SDK kabel a v prostoru parotěsky omotám páskou, tak nemůže být problém, nebo? Navíc když podlepím...?

standam*

frony:

kdyz kabel parotesne utesnis (parotesne spojis s folii) problem neni

např. na světlo určitě ne, prostě do CD půjde hmožděna a světlo, ale co na zásuvku? tam už musí být předstěna... tj. pro laiky docela problém, chce to přemýšlet, aby parozábrana držela a byla funkční a zároveň zásuvky bez problémů šly instalovat... je pravda, že obyčejný laik by měl nechat práci profíkům, jinak to chce opravdu přemýšlet jak na to... dle rad na SDK se nikde nikdo nedoví, jak zásuvky 230V a parozábrana. To chce už domakat sám... jednoduché není nikdy nic...já osobně se považuji za laika, který chce vědět, ale někdo jen uvidí jednu info a dle ní pracuje, bohužel...

standam*

frony

na svetlo ne hmozdina, ale predpripravena konstrukce a sem pres vrut dat svetlo, nejake moly do SDK muzou drzet, ale jen urcitou vahu a urcite ne pres folii, jen SDK

chce to jak pises premyslet

zasuvky jedine do predsteny, toto taky neni zadny problem, jen s tim chce pocitat

informace jsou, napr. JUTA u N150 pise resp. p. Rypl... ZADNA ELEKTROINSTALACE

urcite nema vyznam delat folii volne a nejak smudlit zasuvky do SDK

osobne mam kabely vyvedene pod podhledem a svetlo je v svetelne nice

zasuvky mam v predstene, ktera je cca 30cm od konstrukce kde je folie a i SDK, pak tedy predstena kde jsou zasuvky a kabely v krku

doplněno 05.02.12 18:25:

jeste ohledne podhledu lze udelat klasickou konstrukci dat folii a misto SDK dat na CD pres vruty (ramova hlava FX zavit TX) prime zavesy znovu CD a SDK, takto vznikne oddeleny prostor pro kabelaz a svetla, navic mame reflexni mezeru

doporucuje se pod primy zaves dat vypodlozeny napr. pruh SDK

toto lze udelat i u steny, jen je nutne zabezpecit folii proti odlepeni (napr. pruhem SDK)

toto je staticky dovolene

no, na půdě to ale může být trochu problém s výškou mísntosti... ale jinak OK, díky za dovysvětlení... zásuvky na boku s předstěnou vyřešeny, tam v pohodě se na zkouseném kousku dvojitá konstrukce udělá, ale dvojí konstrukce na stropu? do toho se mi moc nechce, i vzhledem k té výšce

doplněno 05.02.12 20:18:

a co se světla týče, nejjednodušší to bude přes ten vrut s rámovou hlavou a do SDK a CD.

standam*

frony

ten podhled, je spise nouzovka

napr. v koupelne me jde kabel pres folii, ale udelal jsem z CD konstrukci pro montaz svetla

jinak v jedne casti podkrovi mam vyvedeny kabel pod podhledem a podel sikme casti cca 40cm niku, vyska/hloubka cca 7cm

v dalsi casti to mam take nachystane pro niku, zde mam vyvedeny kabel v miste ...pod UD.

v dalsi casti kde pro niku bylo malo mista resp. by se sem nehodila jsem udelal dvojity podhled

myslim si, ze svetlo vyresis lehce, udelej prostup folii a udelej zde konstrukci z CD aby bylo kam svetlo pevne a bezpecne dat

lukasss*

Díky Stando za vysvětlení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]