Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatepleni podkrovi

Od: kejmilos® odpovědí: 57 změna:

Dobrý den,prosím o radu k rekonstrukci podkroví v rodinném domě.Jedná se klasicky dřevěný strop se složením...omítka,rákos na dřevěných deskách přibité k tramům,mezi ně sem dal v horní části vatu a dřevěný záklop pro budoucí podlahu,bez parozábrany...podkroví tvoří po stěnách drobné nesrovnalosti,protože je podkroví mírně nastavovalo Ytongem tl.400mm,takže rozdíl mezi původní zdí s plných cihel je 100mm.Tuto nesrovnalost jsem zevnitř dorovnal polystyrenem 100mm(viz foto,označeno kroužkem) na dvou místech o stejné velikosti mezi,kterýma je část původního zdiva s okny a tak mi vznikla souvislá zeď o požadované tloušce,kterou pak srovnam klasickou štukovou jemnou omítkou.Chci se prosím zeptat jesti je tohle možné?Dále se chci zeptat na částečné zateplení zevnitř vatou(viz foto)o tl.100mm...sadroč,parozábrana,vata a Ytong tl.400...díky

Zatepleni podkrovi

57 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

To co popisujete, by mělo stačit, zima nemá šanci. Parozábranu udělejte zvlášť pečlivě, protože parozábrana je snad to nejslabší místo na stavbě. Teplý vzduch z místnosti se nesmí dostat do tepelné izolace. Jinak se vám izolace orosí jako pivní sklenice, natáhne vodu a přestane izolovat.

jabraka*

S tím se dá polemizovat.Pokud je izolace dostatečná a je zajištěno odvětrání pod krytinou střechy,a difuzní folie na izolaci zvenčí,není potřeba parozábrana.Ta naopak zhorší propustnost pro vlhkost a uvnitř může docházet ke kondenzaci.Parozábranu bych používal jen v místnostech s extrémně vysokou vlhkostí(koupelny a špatně větrané kuchyně).

JABRAKA

hodnocení

snad je vse dobre videt...

hodnocení

snad je vše dobře vidět...

Zatepleni podkrovi #2
standam*

milosi

samozrejme, ze parozabranu ANO, jinak budes mit vodnikovu izolaci a morkou difuzni folii apod.

rady nedavat parozabranu neposlouchej

je pravda, ze budes muset vetrat a vetrat, ale porad lepsi nez mit krokve v prr.. a pudu plnou hub :)

EPS na Ytongu ze strany interieru, zde v podstate jiz nezateplujes studene misto tak by nemel byt problem

V cem, ale vidim problem je tva skladba SDK, davas to jak te napadne a pouzivas zbytky, ktere zde nemaji co delat (bude ti to praskat)

U pozednice nasad na CD jeste UD at mas pevny roh

Davas draty na jednourovnovy rost, kde neni potreba vyrazne snizeni, dal bych krokvace na klestiny bude to mene pracne a stabilnejsi, konstrukcne to, ale nevadi

Kolem stresniho okna (delsi strana) dej lepsi izolaci, mas zde malo mista na to aby to izolovalo dokonale (jinak budes mit problem)

Doufam, ze ti nevadi, ze jsem se tak rozjel:)

hodnocení

nevadí rád si poslechnu jiny nazor...jen musim doda ze s tech zbytku SDK sem takhle daval i vedle v pokoji pred 5 lety a nic nepraska a sníženi stropů je z důvodu,at mam všude stejně vysoký strop;)vono se to z obrazku nezda,ale to sniženi bylo opravdu nutné

standam*

OK, jen, ze jsi ty draty mohl dat uz na klestiny, take to tak mam cca 25cm a draty, roztec cca do 100x90 a pak montazni rost pres kryzove spojky, tam kde to neslo sel drat az na krokev

A co mas na SDKacku, klasika, tmeleni a vymalba?

hodnocení

klasika;)tmelení ve spojích s tou síťkovou,když byla penetrace a malba*bum*

standam*

ve vsech spojich(pricne/podelne) sitovka?, pak teda jo :)

tak at se dari, vubec ti tu praci v te zime nezavidim

hodnocení

Yes ve všech spojích a dal sem to i jako spoj mezi SDK a neboj ted to kašlu,az bude líp:)

nemáte prosím někdo foto,nebo nějaký náčrt,jak je spojená konstrukce na SDK u toho okna? Předem děkujj

hodnocení

myslíte to střešní okno?:)

jj,přesně,nevím přesně,jak spojit ten rošt na SDK.Prostě nějaký detail,foto..Abych si udělal představu,jak to pospojovat. Děkuji

hodnocení

existuje chytra knizka o SDK je tam uplně vše,když mi pošlete mejl a chvili vydržite tak vam obrazek z te knizky naskenuju

hodnocení

snad jde neco videt:D

hodnocení

hm neni zkusim jeste raz

28.01.12 21:52
hodnocení

žeby?*smich*

28.01.12 21:58
hodnocení

no?

Zatepleni podkrovi #3
hodnocení

snad s toho neco vyctete,ve stresnim okne jsou po bocích takove dražky do kterych se na tmelu vloží sadroš...

Macek1971@seznam.cz Předem děkuji

doplněno 28.01.12 22:04:

jste rychlejší :)

standam*

macku:

odledne drazky stresniho okna a vsunuti SDK, je to ruzne, hlavne to zne musi mirne dilatovat tj. vsunute SDK bez tmelu tj. i zadny akrylat, jinak to vypada dost amatersky.

Dale posilam par fotek, konstrukce kolem okna je jasna a predepsana, ale vzdy ji musis doladit dle tve celkove konstrukci a pozadavku na osteni, protoze zde je nutne dokonale tepelne a parotesne napojeni

Zatepleni podkrovi #4
standam*
29.01.12 11:02

1.

Zatepleni podkrovi #5
standam*
29.01.12 11:04

2.

Zatepleni podkrovi #6
standam*
29.01.12 11:04

3.

Zatepleni podkrovi #7
standam*
29.01.12 11:05

4.

Zatepleni podkrovi #8
standam*
29.01.12 11:07

5.

Zatepleni podkrovi #9
standam*

6.

doplněno 29.01.12 11:18:

toto je jen vytmeleno bez brouseni a vymalby :)

Zatepleni podkrovi #10
hodnocení

supr*palec*pěkná práce

hodnocení

proč si nepoužil palubky?vypadalo by to podkrovíčko mnohem lépe nemyslíš?

ale vše je o kvalitě práce...

milancukrar.papricka.cz/...

standam*

milosi, dik

palubky..., jsou pro me retro a spise na chalupu, ja jedu v presnych tvareh a naproste rovinne jde me o design a dlouhodobou stalost a take by me to neladilo s hladkyma sadro. omitkama

palubky casem nejsou jak byly navic, jak jsem psal pro me retro a zbytek dodal Milan

je to vec vkusu a znam par pratel, kteri to po par letech predelavaji na SDK

a znam take jednoho, ktery sel starou cestou, tj. prkno jako zaklop a omitka - kam to speje :) jeste ze nesehnal rakos :)

hodnocení

s tím nazorem o retro souhlasim,proto i ja sem sel do sadroše jen me zajimal tvuj nazor;)

hodnocení

jak budes postupovat na te podlaze?*frajer*

standam*

milosi, pozdeji, ale prece, prace na baraku

O podlaze me ani nemluv, jeste ted me bolí nohy viz.foto

Vse vybrat (beton a veskery sajrajt) odstranit stary zaklop, zpevnit hlavy tramu zelezem atd. vse ruco dolu na dvorek

Zustaly jen nosne tramy a stary podhled. Udelal jsem poctivy rost a novy zaklop z 1" prken

V casti kde je jiz hotovo mam cca 5-6cm HOBRU a lamin.podlahu, HOBRA se pekne nacucne (akumuluje) teplo za spodni vytapene casti domu a takto mam v podkrovi prijemne teplo (bez vytapeni), mam dokonce problem teplo vyhnat ven, znetelnejsi je cast kde je jiz HOBRA., samozrejme se jedna o teplotu tak na spani nebo praci v triku. Zbytek, ale docvrnkam radiatorama, ted neni potreba.

Takze mam a dale budu davat HOBRU o vetsi tl. a lamin.podlahu, tam kde bude potreba dlazba ci vinyl apod. dam 1x OSB nebo 1x sadrovlakno, takze uberu 1cm HOBRY. Mam to otestovane, ze i hlukove je vse OK, takze zadna dalsi izolace do meziprostoru podlahy. Mam jen foto z doby kdy jsem to testoval s mensim mnozstvim HOBRY a testovaci obyc. lamin. podlahou.

Jinak lze dat cokoli ze systemoveho resni vyrobcu, hlavne at je "lehka"

Zatepleni podkrovi #11
standam*
29.01.12 20:07

a.

Zatepleni podkrovi #12
standam*
29.01.12 20:07

b.

Zatepleni podkrovi #13
standam*
29.01.12 20:09

c.

Zatepleni podkrovi #14
hodnocení

koukni natu mou podlahu na jedne s fotek...je trošku,ale fakt trosku,rozdil asi 2cm prohla jeto nestejnou tlouskou tramu...cim to mam srovnat az budu delat podlahu:)...nechci zadny nasyp atd

standam*

milosi

jen 2cm, to snad ne... ja mel i 10cm, u tebe to po sundani zaklopu bude mozna podobne

nevim jakou mas roztec nosnych tramu, ale asi podobnou tj. 80-100cm zde bych dal rost, tak jak mam ja (nebo podobny), jinak se ti to bude prohybat. Pokud udelas naprosto "naprosto" rovny zaklop muzes si vymyslet jak ja :) a neni to zas tak drahe.

hodnocení

jeeee desky dolu,no neva sou tam na vrut...a 80cm od sebe...

standam*

ber to jako priklad, ne ze musi jit dolu je to jen doporuceni, ale vrati se v podobe budoucich neproblemu

doplněno 29.01.12 20:35:

ted na fotku koukam znova... urcite rost a klidne na stavajici prkna ci fosny a novy zaklop

pak bude stacit mozna rost s hranolku 6x4 apod. ja delal z 10x8, ale podle statiky jsem mel dat pro roztec 100xm 12x8 :)

roztec rostu mam 45cm a zaklop 1" prken a ani znamka pohybu

hodnocení

souhlas s tebou,sou na vrutech,2 akučka a ve dvojko za pul hodky musi byt dole...

hodnocení

určo prkna dolu jako to mas ty...muzu je pak pouzit znova?

standam*

to nevim, mel jsem taky takove choutky, ale kazde druhe bylo na hrane provrtane brouckem, sice zdob davnych, ale sly pryc.

me stal m2 1" cca 50,- takze jsem to neresil a tramek 10x8 1m 40,-

hodnocení

hm ty moje svou tam dva roky stare...uz se mel zaklop venku,pod deskami sem daval vatu...

standam*

milosi, tak jestli mas zaklop pevny dej ten podsyp a desky

cca 10l = 1cm, pytel mas 50l a cena cca 120,-, takze to neni drahe, ale musis umet hledat a kupovat

kdyz vezmes vak tj. 1000litru, bude cena mnohem lepsi, ale nevim kolik toho potrebujes min. vyska je 10mm frakce 0-4 resp. 1-4

kde vaha na m3 je 500kg, coz pri 2cm ve tvem pripade 3cm je cca 30-36,-/m2

nejlepsi cena je primo od Liaporu (coz je zajimave)

Stando zdravím, proč ne fotky na rajčeti?

standam*

Milane, take zdravim

duvod... moc dotazu od lidicek zde s fora, dam odkaz ne jednu fotku a hned je mnoho dotazu na dalsi fotky

navic se me fotky objevyly nekde v časaku a na netu to fakt nemusim :)

napr. www.naseinfo.cz/s/...

tak já PANE tleskám.Tomu říkám krásná řemeslnická práce.

standam*

macek

diky, PANE, jsem velice potesen

nechtej vedet cim se zivim :) remeslo to uz par let neni a diky tomu uz par let pisu bez diakritiky

i gigolo múže umět s SDK *smich*

standam*

macek

jsem odhalen :)

aaaaaa*

to @standam

podlepoval jsi SDK? Dával jsi pásku mezi SDK a folii která má zamezit proděravění. Z fotek mi přijde, že SDK šel přímo na ní, nebo špatně vidím nebo nějaká mezifáze není nafocená?

standam*

aaaaaa

viz. druha fotka tam je podlepeni SDK

podlepeni prostupu vrutu od SDK , jsem delal jen v koupelne

hodnocení

Díky za odpověd,sem klidnější.A co ted polystyren použitý k dorovnání zdi,doufam,že za ním to nebude dělat neplechu*cert*tady posílám ještě foto toho podkroví

Zatepleni podkrovi #15
figurek*

no to nevím, soudím jen podle obrázku. Přídávat ještě polystyren ve vašem případě možná už není až tak moc nutné. Ale zase na druhou stranu, nic jím nepokazíte. Když už se mluví o globálním oteplování, pak důkladná tepelná izolace vás bude chránit i v létě před horkem zvenku. Na to lidi s oblibou zapomínají. *frajer*

hodnocení

ten polystyren označený na prvním obrázku kroužkem je jen použit pro srovnání zdi,jelikož tam byl malý odskok...jinak s tím oteplováním suhlasím na 100%,je třeba opravdu vzít v ůvahu všechno viz letošní zima...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]