Nejste přihlášen/a.
Mám v koupelně umakart a ráda bych chtěla obklady, jenže na umakart se nedávají a na to, abych zrekonstruovala celé jádro nemám peníze
Nevíte jak by to šlo nějak pořešit reps. jak by šel umakart upravit, aby na něm držely obklady?
Podobný případ řeším zrovna teď.Sousedi také mají málo peněz.Je to "divné,že jo?".Řešíme to po výměně vany obložením linem.
Ale ani kachlíky nejsou příliš velký problém.Jen je potřeba umakart patřičně upravit.Nejdříve je potřeba stěnu zbavit všech"přídavků".Vyřezat v koutech těsnící gumy,háčky,odmontovat baterii a elektrické zásuvky.Pak se plocha zdrsní na příklad flexou,nebo hrubým smirkem.Na plochu se nalepí stavebním flexilepidlem perlinka a po zatvrdnutí se můžou běžným způsobem nalepit obkladačky.Lepili jsme také barevné sklo,nebo obkladové desky ABITIBI(viz Web
JABRAKA
podívejte určite není špatné jádro opravit, ale dělal bych to jen v případě, že jsou jeho konstrukce jakš takš zachovalé, a zejména ocelové profily při podlaze nejsou silně zkorodované. Pokud k podlaze zatékalo a profily jsou zhnilé, do rekonstrukce obkladem bych se asi nepouštěl. Prohlédněte tedy místa, která nyní nejsou vidět a pak se rozhodněte jak postupovat. Přijít do koupelny a říct :"dáme obkládačky"je poměrně velmi amatérské.
Kachličky na umakartovém jádru mám 10 let, dv eře od wc zašprajcované a utěsněné nějakou pěnou-kachličky, dveře od koupelny (z kuchyně) tapeta, na stěně proti vaně tapeta + přez stěnu zrcadlové lepené čtverce. Celá vana -kachličky. WC mimo šachty.kachličky. Vše nakoupeno v akci, obklady jsou lila fialkový mramor + bílý mramor + bordura, manžel mě proklel když to dělal jelikož vše bylo nestejné tloušťky ale podařilo se. Také můžete dát na stěny lino co vypadá jako kachličky . Jo a úprava umakartu spočívala v jeho zdrsnění.
doplněno 25.04.13 10:42:"jabraka" než jsem to dodatlovala už jste to měl. My perlinku nedávali, mezery po té černé gumě v rozích zastříkali pěnou a seřítli.
Moji mladí, protože věděli, že v tom bytě nedožijí důchodu, řešili umakart v koupelně cestou nejmenšího odporu. Nalepili na něho lino. Zalištovali a vypadalo to tak dobře, že tchán to doma udělal také tak. Mladí jsou odstěhovaní a tchánově rodině tohle slouží už snad 5 let k naprosté spokojenosti.
Poprvé když jsem dělal sobě ,ale jen v kuchyni za linkou,tak jsem použil obyčejné flexilepidlo.nejprve jen umyl jarovou vodou,pak jen přejel smirkem,jen aby se neřeklo,pak následoval film flexilepidla,po jeho zatvrdnutí jsem již normálním postupem lepil obklad (tj zubákem asi 6mm jsem natáhnul lepidlo do kterého poté lepil obklad,vydrželo to bez úhony skoro desetlet,až do demontáže jádra a to si pište že drželi jak přibité!Ani jedna se při demolici neutrhla od lepidlavždy s kusem umakartu!
Známé jsem potom taky obložil koupelničku (sprch.kout v 1+1),skoro stejný postup,až na to že nebylo flexi ale nějaké v kbelíčku přímo na umakart,bez penetrace či kontaktního můstku,jen jemně smirkem ,a drží dodnes ,snad už 15 let.
doplněno 28.04.13 20:37:To Ďábel-co je to "mnichovská omítka"? S tímto jsem se nesetkal,pouze s benátským štukem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.