Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umakart. koupelnu- jak jí zkrášlit?za 10tis.?

Od: otas88 odpovědí: 41 změna:

Dobrý den, prosím Vás jsme mladý pár a koupili jsme byt a splácíme hypotéku, tudíž nemáme na zděné jádro koupelny. A chtěli bychom se v koupelně cítit jako ve 21 století, a ne jako u ,,komančů,,:D Přemýšlíme o buď jen vymalování a doplňcích, či vyměnit vanu, umyvadlo..obrousit umakart, natřít adhézím můstkem a nalepit kachličky. Má někdo třebas jakoukoliv radu? Či jiný nápad? Moc děkujeme za vše!

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Pokud nepotřebujete luxus tak obejdete akce. Vana akrylátová 2000-2500, umyvadlo Jika 500-800, baterie umyvadlová 400, vanová 700, obklady 200-300m čtvereční. Obložíte umakart za vanou + vanu, pokud zavřete dveře na wc tak i tuto stěnu, na stěnu proti vaně + na dveře s koupelny dáte tapetu a můžete na stěnu proti vaně nalepit pár zrcadlových čtverců-nebo jiné tvary. Ještě musíte koupit odpady a nechat udělat připojení automatické pračky do odpadu, pokud není udělané. Pak to chce šikovné ruce a kamaráda instalatera co vše připojí zdarma. Já bych ještě 10 000 přišetřila abych nemusela kupovat to nejlevnější.

doplněno 24.01.12 18:32:

Na strop nalepte polystyrenové (omouvám se ale fak nevím jaké I-Y) čtverce nebo pokud chcete šetřit až tak moc tak strop jen natřete.

jabraka*
hodnocení

2x

Já jsem použil na umakartové stěny měkké lino.Takto upravené stěny už odolávají pomalu 20 let,na podlaze je také lino a strop je z polystyrenových dekoračních čtverců s lištami.Pokud chcete obkladačky,po zdrsnění umakartu použijte flexibilní lepidlo s perlinkou.Po zaschnutí lepte běžně obklady.Jen nekupujte druhou jakost,můžou být nestandartní rozměrty.

JABRAKA

Umakart. koupelnu- jak jí zkrášlit?za 10tis.?
polinek*

hezká moderní koupelna,,podařila se..

olinika

Jabraka:

krásné foto koupelny. Prosím jen popište, jak jste řešil vnitřní a vnější rohy? šlo by pod lino v rozích použít zakončovací lišty- zaoblené hrany, ty co se dávají ke kachličkám? A jaké lepidlo jste použil? Já mám totiž jiný problém, koupelna v RD, v patře a je okachlíkovaná. Bohužel špatně. Chtěli bychom to také řešit oblepením linem, co vy na to? čeho se máme vyvarovat? A ja zamezit, aby nebyly vidět staré spáry po kachličkách? děkuji.

olinka*

Dobrý den, já jsm se koukala na ten obrázek co jste do koupelny použili lino. Můžu se zeptat, to jste davali každou stěnu zvlášť a v rozích jste to slepili. Jaké lepidlo jste použili, umakart jste zbrousili?. Myslíte, že si to budeme moci udělat sami nebo musíme zavolat odborníka na linoleum.

Co je to za lino, použili jste nějaké pásky na začistění, já nevím, jestli to s dcerou zvládnem

S pozdravem a děkuji za odpověď Jandová

polinek*
hodnocení

2x

já jsem byla ráda,že naši dostali byt s komančovskou koupelnou,neboť jsme sr,,,li v kadibudce na dědině..kde hodovali červi a poletoval jiný bzučící hmyz.Díky jim za výstavbu ,,jelikož nevím,kde by jste tedy bydleli vy i já. Všichni nemohou mít domy.Proč si nepostavíte, nemuseli by jste se dívat na komančí zdi.Já totiž nemám ráda,jak takoví mladí lidi odsuzují něco a ještě nic neudělali.

lidus*

polinek i když bych to formulovala trochu jinak *palec*. Vzpomínám jak jeden člověk stál v krátkých kalhotách na kanále uprostřed sídliště a vykřikoval, že lidi žijí v králíkárnách a platí za ně nehorázné peníze. V králíkárně bydlím stále, platím čím dál víc ale díky minulému režimu za to, že ty králíkárny stavěl. Dnes když chtějí mladí bydlet, nezbývá jim než se do smrti zadlužit.

doplněno 25.01.12 09:45:

otas kde mají tak levné byty? U nás v Brně je to cena za 1kk.

otas88
hodnocení

No bydlíme ve Valašském Meziříčí...taková Ukrajina naší republiky:D...takže byty jsou zde levnější..ale v okolních městech jsou ještě lacinější!

m

Ja nevim, ale slusni lide si i za komunistu museli byty kupovat - podil v druzstvu, Pamatuju si, ze tenkrat stal 4+1 asi 200 k, coz je pri dnesnich cenach asi 2 mil,. Takze nic se nezdrazilo ani neslevnilo. Nadavaji jen ti, co bydleli za minuleho rezimu zadarmo, nebot byt dostali statni. Taky jsem se zadluzil, doufam, ze ne dosmrti, doufam ze budu zit jeste po splaceni hypoteky aspon 10 dalsich let.

polinek*

jenže dříve také byly půjčky a vesměs bylo vše na půjčku a splácelo se. Jako dnes.Platíte tomu režimu za to ,že se postavily za doby minulé byty ,které zaplať bože jsou. Co se staví dnes? Obchodní centra apod. byty takové, že to je pro vrchnost. Pokud platíte byt,tak jste neplatila nic,jelikož máte státní .Já mám v os. vl,tak nájem neplatím. To jste si vybrala vy-Služby jsou drahé ,ale to máme drahé všichni.

Mateřská byla pouze ani už nevím ale myslím 3 měsíce a porodné? To nebylo.

Dnes je tolik bytů volných že hrůza. Vidím to na tabuli na radnici,ale starší,,ale jsou.Já jsem si na byt musela vzít také půjčku a jít dělat tvrdě do provozu na 4 směny a ráno utíkat s děckem do jeslí.

Dnes se lidi neberou ,každý jenom užívá ,jezdí ven ,,a buduje kariéru.

otas88
hodnocení

Já si ale rozhodně myslím že doba je úplně někde jinde! Byt teď výjde na 1 300tis. kč, a NE na 20 tisic. a není to o tom kolik se vydělávalo tolik, a kolik teď!Žádné manželské půjčky, porodné zrušené, mateřšké zanedbatelné! Atd... A na stavění? To bychom museli mít plat někde jinde! A jinou vládu..když už jsme u toho

Co s tím má která vláda?

jabraka*
hodnocení

1x

Přečetl jsem si názor Viki:

Musím souhlasit.Lze za 10 000 polepit umakart čímkoliv.Ale je potřeba vyměnit umyvadlo,s tím nové odpady a přívody vody,už by byl nesmysl tam nechat staré baterie.Při zkrášlování koupelny se musí odstranit různé kování,držáky skříněk z kuchyně změnit elektroinstalace.Pak se přidávají drobnosti,které je nutno předělat.Také světlo,zásuvky přitom se udělají i nové v kuchyni.ATD.

JABRAKA

otas88
hodnocení

Děkujeme za radu s linem:) hodně se nám to líbí..a chtěli jsme se zeptat jde vyměnit umyvadlo zvlášt bez vany? Když odpad z umyvadla je provrtán do vany? Jedině jak se zde psalo to nějak nastavit? A nevíte v kterých prodejnách je solidní výběr, těchto lin na stěny? Či jsem se dočetl že existují jen takové čtverce, které jsou rozměrově stejné jak dlaždičky..a lepí se vedle sebe! Takovou koupelnu chceme tak na 5-10 let dle toho kdy našetříme finance. Takže těch 10 tisíc jsme napsali úmyslně:) ať to pochopíte..

A moc děkujem za příspěvky

ahasver4*
hodnocení

0x

Za deset tisíc?Při dnešních cenách?Tak maximálně novou baterii a umyvadlo...Nebýt té poznámky,tak bych asi skončil.Takhle musím napsat,že není tak důležité jak vypadá koupelna.Když tam bydlí dva co se mají rádi,tak i koupelna s neckama je nádherná...

hodnocení

0x

No vyměnit jen vanu s umyvadlem a nalepit obkládačky, to se za desítku těžko pořídí. Pak zjistíš, že by to chtělo i vyměnit baterie, neb se k tomu novýmu nehodí. Já vím, když nejsou groše je to těžký a rekonstrukce koupelny může být dost drahá záležitost.

Pokud plánujete časem větší rekonstrukci tak bych asi novou vanu s umyvadlem ted nekupoval, neb by se pak nemusela hodit.

Já bych to asi jen vymaloval, dal nějaký malý doplněk a přemýšlel výhledově nad větší zděnou rekonstrukcí.

hodnocení

0x

hm,chce to ale i tak dost vykonané práce a času i peněz. Kupte levné pěkné klidně II. kové dlaždice a nalepte je flexibilním lepidlem na obklady na stěny, vč dlažby na podlze. Podklad je dobré odmastit a přebrousit smirkem, aby to dobře drželo. Vyměnte umyvadlo za nástěnné, mělo by tam jít nainstalovat. Připojení odpadu umyvadla pomocí flexib. potrubí. Spodek jádra - konstrukční ocelové profily očistěte od rzi a natřete aspoň základovkou,stejně asi budou rezavět dál.Strop se dá OPATRNĚ rozřezat a nahradit sádrokartonovým (na trámcích/profilech) s bodovými světly. POZOR na stropě koupelny (nad ním) je vedení kabeláže 230V, tak ať jej neporušíte! Nebezpečí úrazu proudem.

Dotaz:

když odstraním strop (aktuálně asi 35-40 cm podhled), nerozpadne se mi celý jádro?

Nemám představu, jak drží jádro pohromadě v horní části...

lidus*

Pokud je to umakartové jádro tak by ten strop měl být jen zavěšený a pod tím záklopem schované elektrika, nerozpadne.

hodnocení

0x

POZOR na to, než dáte k něčemu souhlas. Naplánujete výměnu vany, výměnu umavydla, výměnu baterie. Řeknete si 15.000,-Kč. Najdete firmu, odsouhlasíte co jste si naplánovali. Ale s čím se nepočítalo, nové sifony, připojení automatické pračky, trubky k připojení, vybourat vanu, umyvadlo, baterii. Nakonec vyjde jen výměna 3 věcí jen kolem 30.000,- Kč. Počítejte předem. Jen můj názor.

doplněno 24.01.12 18:43:

Platíte hypotéku, nespěchejte a nedávejte 10.000,- Kč jen tak do větru.

Mno nevím,já si udělal jádro i s pokutou do něco málo přes 30 000kč (ytongy,nové rozvody voda + el v jádru umyvadlo, ymývátko na WC,nová futra 60 ,+ na aukru dvoje dveře ks za 100kč velmi dobré i s kováním, dlažba chodba+kuchyně +koupelna+obklad mezi linkou a skřínkami ,obklad koupelnya) práce -zadarmo zdění obklad + el rozvod,platil jsem jen vodáka,jo zapomněl jsem,koupil jsem desku zeleného sdk na strop,ale nekoupil profily,jen vruty+ zatlokačky,profily jsem si nabral příhodné v odpadech po sádrokartonářich v arbajtu. sice je to asi 4 roky ale dalo se.

Obklad se dá udělat i na umakart-v minulosti jse si dělal sobě u linky a známé v 1+1 u vaničky je to už deset let a drží jako přibité,svoje při kompletním bourání-ani jednu jsem neutrhnul bez poškození nebo vyrvání i s umakartem! a to jsem jen projel trochu šmirglem (aby se neřeklo!) ale nejprve jsem natáhnul filmem lepidla nechal vytuhnout a po týdnu (dřív nebyl čas) jsem normálně obkládal.

dery*
hodnocení

0x

Naši jsou taky bytovkáři s umakartovým jádrem a chtěli koupelnu hezčí - nově teď dělali kachle + dlažbu + novou akryl vanu a je to paráda... Do toho bych klidně šla taky :)

doplněno 24.01.12 18:40:

Ale za 10 tis. to všechno asi neuděláte... Předtím měli na umakartu samolepicí (omyvatelnou) tapetu - imitaci kachlí + ve výšce 180 cm borduru a do stropu pak jednobarevnou tapetu (aby ladilo barevně s "kachlama"). Bylo to pěkné a myslím, že pokud máte někoho, kdo umí tapetovat (aby nebyly bubliny a křivé lajny), tak za cenu 10 tis. můžete mít krásnou koupelnu...a údržbově velmi pohodlnou :)

hodnocení

0x

my jsme to stejně řešili jednoduše - balakryl. Válečkovat několik vrstev. Dole oranžová a nahoře bílá. Barvy zvolte dle libosti. Není to špatné a vydrželo to 3 roky. Teď je tomu 3,5 roku a už tu a tam se barva odprýskne. Ale funguje to. A drahé to není určitě...

hannaha
hodnocení

0x

Jsou to 4 roky,co jsme řešili stejný problém. Vyřešili jsme to krásnou omyvatelnou tapetou,určenou přímo do koupelen. Cena tapety 8OO,-Kč do celé koupelny,nalepili jsme to sami a dodnes je to jako nové. Na ostatní předměty doporučujeme nějaký stavobazar,kde jsou ceny opravdu velmi nízké, potom se do vámi limitované částky v pohodě vejdete,nám se to podařilo a nelitujeme.

hodnocení

0x

Nastříkat takovýma těma chrchlama. Nevím jak se to jmenuje, ale je to hezký a určitě né drahý.

hodnocení

0x

Jabrako na tom obrázku to nalepené měkké lino vypadá velmi pěkně. Rád bych se ještě zeptal jakým lupidlem by se lepilo na staré obklady a jak řešíš vnější rohy nebo hrany aby se to neodlepovalo a hrana vypadal taky dobře. Mám tam vystouplý sokl a výklenek pro radiátor. Dík za odpověď.

jabraka*

Na obrázku je koupelna dělaná pomocí obkladaček.Fotku z mé koupelny,kryté linem,uvádím dole.

JABRAKA

Umakart. koupelnu- jak jí zkrášlit?za 10tis.? #2
ola®

Jabrako,

ta koupelna je hezká. Můžu se zeptat, jaké lino lze použít? Může to být pouze takové to měkké lino? co udělat, aby nebyly vidět spáry po starých kachličkách? A hlavně jaké lepidlo použít a mohu použít ty zyoblené lišty do rohů a na hrany? čím nejlépe řezat a spoj překrýt a říznout napůl, nebo ... moc děkuji

slapapa2*

Dával jsem jako dočasný řešení PVC na staré obklady v kuchyni a spáry vidět nejsou. Je to tím, že PVC není zatěžováno chůzí,proto narozdíl od položení PVC na starou dlažbu na podlaze, spáry se neobjeví. Pokud je obklad horší a vystupuje někde roh, vzpomínám si, že sem lokálně sádrou vyspravil do ztracena.

S tím PVC je problém se trefit s otvory pro baterie, zásuvky,odpady. Špatně změříte a celej pás je vniveč, nebo to budete muset nějak šikovně maskovat...

slapapa2*
hodnocení

0x

Olepení měkkým linem je dle mého názoru varianta, která pro Vás má smysl vzhledem k výhledové celkové rekonstrukce jádra (viz foto, foto je pravděpodobně Jabraky). Jde to takto zrenovovat velmi pěkně. Samotná práce nepříjemná kvůli špatně odvětraným prostorám, potřeba vysoké přesnosti... Proto bych si na to objednal podlaháře. Vámi zmíněně dlaždice jsou nevhodné, protože je třeba je lepit chemoprenem- jinak se odlepí, a především jsou mezi nimi mezery, kam by zatékala voda.

Sám sem použil nalepení obkladu na ztužené umakartové stěny a výsledek je velmi pěkný. Čelní stěnu jádra lze krásně oštukovat a vymalovat.

Umakart. koupelnu- jak jí zkrášlit?za 10tis.? #3
slapapa2*

Ještě přidám jednu variantu koupelny, zde teda trochu starší vzor PVC. Spoje PVC jsou šikovně zakryty barevným silikonem.

Umakart. koupelnu- jak jí zkrášlit?za 10tis.? #4

polinek*
hodnocení

0x

nechali jsme si ji obložit ..klasika kachličkama

polinek*
hodnocení

0x

obložená kachíkama

doplněno 25.01.12 15:23:

a udělali jsme si sprchový kout ale hlubší se zástěnou.Vanu nemáme rádi ,sprchujeme se. A je i úspora vody. WC máte také okachlíkované ,krásně to na tom jádru drží. Máme to ji přes 10 let a OK

Umakart. koupelnu- jak jí zkrášlit?za 10tis.? #5

presario*
hodnocení

0x

Tak něco podobného jsme řešili s přítelkyní - bez bourání zkrášlit za co nejméně peněz co nejvíce muziky.

Požadavky:

1. nenarušit běžný chod domácnosti (kuchyně musela zůstat tak jak je - přichycena k umakart. jádru)

2. odhlučnit co nejlépe

3. sprchový kout, pračka, umyvadlo, záchod (původně vanička, nepoužitelná ani ke sprchování, ani ke koupání)

4. rozpočet do 40t Kč

Nakonec vlastními silami za cca 46t. Kč, odhlučněno modrým sádrošem zvenčí, zeleným zevnitř, obklady, nové dveře + zárubně, sádrokartonová předstěna pro podomítkovou baterii, výklenek ve sprcháči, zapuštěná skříňka nad umyvadlem a jiné vylomeniny ;)

viz. foto před a po ...

Umakart. koupelnu- jak jí zkrášlit?za 10tis.? #6
presario*

a ještě jednou ...

Umakart. koupelnu- jak jí zkrášlit?za 10tis.? #7
presario*

a kdyby někomu chyběly dveře do stoupaček, tak je to takhle ;)

Umakart. koupelnu- jak jí zkrášlit?za 10tis.? #8
bagr*

Ahojky, a ten sádroš jste dávali na umakart? Mohl bys mi poslat více foto z prací?Koupili jsme byt a koupelnu bychom rádi za co nejméně taky předělali.

Díky moc

skippy*

Ahoj, taky Vám trošku poradím. Kolega tu psal, že opravili jádro za 46t. Já jsem se vyšel na přestavbu jádra do 40 000 komplet s elektrikou, vodou, ytongem, sádrošem na strop, s obklady atd.. Dokládám fotky před a po :)

Umakart. koupelnu- jak jí zkrášlit?za 10tis.? #9
Umakart. koupelnu- jak jí zkrášlit?za 10tis.? #10
Umakart. koupelnu- jak jí zkrášlit?za 10tis.? #11

polinek*
hodnocení

0x

presario,,,já jse právě chtěla tu vaničku ,protože ten kout je nízký po kotníky. A tak si mohu do něho sednout a také něco většího vyprat, což v koutě nejde. A myslela jsem na stáří. Umřela bych asi i předčasně ,,nesnáším se zavřím do koutu ,,omdlela bych . Já vanu jsem dala pryč. Byla zbytečně vysoká .Mám zástěnu a mohu si to zadělat a není k udušení. Ale každý to máme jak nám vyhovuje.!

presario*

... tak každej to má rád jinak ;)

piano80

Opravdu moc pěkné, přesně takovou koupelnu bych si také představovala :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]