Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ošetření polystyrénu před perlinkou

Od: kocicka* odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu,jak je nutné ošetřit polystyrén, který zůstal přes zimu nalepený - nestihlo se. Nyní bychom chtěli natáhnout lepidlo. Jak postupovat,aby lepidlo s perlinkou nejlépe přilnulo. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Měl jsem to kdysi podobné, on trochu "zprašivý"a je dobré ten povrch sundat. Polyš jsem stejně,ale před nanášeném lepila a perlinky brousil do roviny. Je na to takový fartáč, jako struhadlo.

doplněno 19.04.13 23:51:

Tady je ještě starší podobný dotaz. poradte.cz/...

Jo jo, UV záření dokáže s plyšemu dělat své. Já na to tenrát na jaře sáhnul rukou a mazalo to jako křída.

hodnocení

0x

Proběhla takzvaná sublimace polystyrénu je nutné celou plochu přebrousit a poté postupovat dále :)

Co je to takzvaná sublimace polystyrenu? Opět rada odborníka.Samozřejmě to co tvrdíte je nesmysl,pokud by to něco takového dělalo,tak by se již dávno nepoužíval!Jen tal pro zajímavost-toto vzniklu na základě toho,že polystyren toto dělá ,ale až při teplotách nad 70 či 80°C!Což by se při běžných teplotách u nás a "normálních" barvách nemělo stát!

Nic s tím dělat nemusíte,max omést od prachu nebo umýt a po uschnutí stěrku s perlinkou a po dvou či více dnech (dle teploty) druhou stěrku a poté co to vyzraje tak penetraci a po zaschnutí finálku!

Děkujem odborníku vás bych si pozval ;)

Omlouvám se dieselovi přečetl jsem jen nadpis a udělal jsem ze sebe blba , je pravda co píše ve své odpovědi*zed*

jabraka*
hodnocení

0x

Přes zimu se tomu polystyrenu nic nestane.K povrchové oxidaci dojde tak za dva,tři roky.Myslím,že by stačilo na kousek naklepitlepidlem kus perlinky a druhý den zkusit přilnavost.Pokud drží,nalepit celou stěnu.Ono obrousit celý barák je pěkná dřina.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]