Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nalepený polystyren - jak dál?

Od: smakaballl* odpovědí: 11 změna:

dobrý den , chci zateplit dům a jsem ve fázi kdy z nimulého roku na podzim jsem stihl částečně zateplit polystyrénem ale nestihl jsem to dostat pod lepidlo = polystyrén slabě nažloutl ale to se dá snad obrousit. ještě jsem stihl vyměnit stará okna za plastová a teď kolem oken řeším jak nejlépe pokračovat . *klik*. Začal jsem se začištěním kolem oken a vsazuju ty úzké kousky polystyrénu kolem oken /špalety? nevím jak se tomu nadává jsem laik a samouk / a až ty pruhy kolem oken nalepim chci dát rohy s perlinkou ale nevím jestli musím vše provést na jeden zátah i s perlinkou v ploše nebo můžu udělat všechny rohy +okna a pak jinej den perlinku v ploše*sok* jó a nevíte o nějakém odkazu jak postupovat při zateplení s obrázkama předem dík

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

2x

brousit olys nemusite lepsi bude ho umit od necistot wapkou ne moc velky proud a muzete tahat sterku s perlinkou a davat rohy ke spaletam v jednom jinak kdyz je budete davat dodatecnetak vam tam muze vzniknout velky nanos a boule

hodnocení

2x

Na rozdíl od kolegy Ladislava, doporučuji žádně obrousit EPS a řádně ofoukat vzduchem.

"vsazuju ty úzké kousky polystyrénu kolem oken" na okno nalepíte APU lištu s perlinkou, podle šíře nalepíte EPS, (pozor na tepelný most) na roh dejte kombi lištu s perlinkou, narohy okny diagonálně výztuhu 30x40xcm. Lepíte vzlášť lišty, pak třeba výztuhu nakonec celoplošně perlinu R 117

obrázky jsou všude na internetu, přesný odkaz večer

doplněno 12.05.10 14:20:

Ladislave, já to zkoušel smetáčkem, omést... nic moc, vodou ostříkat, jak hadicí- to nejde, tlakovou vodu, naděláte dírky, "nasákne" silně vodou ...

opravdu se mi osvědčilo obrousit "hladítkem na broušení polystyrenu" a ofoukat vzduchem. Je třeba zbrousit až 1mm z celé polochy!

doplněno 12.05.10 17:10:
smakaballl®,
to bychom museli probrat důvod proč se dává lišta. Ale doporučuji dejte jí tam. Rozhodnutí je na Vás.
Že se dříve nedávala...taky se dříve tolik nezateplovalo, a nedělalo se tolik chyb při zateplení, jako se dělají teď.
ladislavtikal*

pane milaneobrousit podle me ale maximalne mrizkou na sdk ne? ale dukladne umyti by podle meho nazoru staci

jabraka*

Myslím,že za rok se polystyren sluníčkem nerozloží natolik,aby se musel brousit.Podle stavu bych ho napenetroval válečkem po ploše a po zaschnutí lepil.

JABRAKA

Jardo, mýlíš je, již za měsíc je na polyši žlutý povrch.

Je třeba šáhnout rukou na desku, a jakmile maže, je třeba brousit!

smakaballl*
hodnocení

dík a je to technicky špatně když dám rohy a za nějakej čas perlinu? a ještě se zeptám kolem otvorů je nějaké pravidlo jak rohy správně svázat? někde jsem viděl 2 způsoby ten 1 . doražený rohy na tupo tak že mezi perlinkou /která je spojena s rohem/ vznikla mezera v každém rohu a muselo se to páskem ustřižené perlinky z balíku přeplátovat. a pak za

2.z rohů se cca 20 mm sloupla perlinka a ustřiklo se asi 20 mm rhu pak se perlinka nastřihla a zbylé camcoury perlinky se přeplátovali což tento způsop je prý lepší co vy na to jak to mám dle vás provést?*uf*

@smakaballl ,

druhý dotaz nějak nechápu,

zkuste po 16:30 ICQ 55180641, nebo skype: milancukrar

smakaballl*
hodnocení

díky a musím dávat apu lišty dříve nic takového nebylo a zateplovalo se taky . :)

sedlib*

Tady sem našel něco zajímavého,třeba to pomůže
revitalizace.com/...

vynikající odkaz...1*

je to z videa HPI o montáži jejich doplňků, ale varuji před obr. 20 a 22.

Je to obr. s čtryřbarevným polyšem a ten obr nad ním.

Všimněte si zakládající lišta 2cm nad betonem a asi 25cm nad tím druhá lišta.

Když pominu že to zakazuje "klempířská norma" (cement a hliník NE), tak logika zateplení.

Ale HPI vysvětlila, že je to jen ukázka lišt okolo oken, ostatního ať si nevšímám...

ale jinak jako ukázka OK!

smakaballl*
hodnocení

díky moc , ale stejně je to príma že něco takovýho jako je Poraďte cz vůbec existuje *slunce* ještě jednou dík

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma lepení polystyrenu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]