Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyučtovani plynu od RWE

Od: toffiffe odpovědí: 10 změna:

Zdravim,najde se tu nějaká dobrá duše co mi vysvětlí logicky vyučtovaní za plyn od RWE.Přestoupil jsem k jinemu dodavateli a nyni mi přišlo vyučtovani za 4 měs. že mam doplatit 17 tis.

Od 10/2012 do 2/2013 byla spotřeba 2.371m3

Spotřeba v kWh - 25.696.20

celkem na zalohách za těch 4 měs. jsem jim zaplatil - 24 110Kč

Může mi někdo vysvětlit jak přišly k takovýmu nehoráznýmu doplatku?Chápu že jsem přešel asi v blbem obdobi,kdy se nejvice topi ale toto je fakt dost.

Vždyt za minulý rok jsem projel 3.363m3 = 36.375 kWh a doplacel jsem 3800Kč.

Fakt to nechapu,poradí někdo kdo těm jejich výpočtům rozumí .Moc děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frantisekpetru*
hodnocení

1x

Přesně tak, vyúčtování se opravdu jeví správně a vysoký nedoplatek je prostě způsoben jen přechodem k jinému dodavateli v nešťastném zimním období, kdy jsou vysoké odběry a zaplacené zálohy nedokáží tyto odběry pokrýt. Já to měl podobně, taky jsem na konci února při přechodu od RWE doplácel, vzápětí ale v říjnu při řádném vyúčtování už u nového dodavatele mi to zase vpodstatě vrátili.

jikk
hodnocení

0x

Tuším, že u RWE je smlouva na 24 měsíců a tohle je doúčtování za předčasné ukončení. Též jsem to řešil, ale až na poslední chvíli ze změny vycouval, protože jsem si tohoto pidipísma na smlouvě všiml.

plyn
hodnocení

0x
Vyúčtovaní se jeví správné podle ceníku RWE. Cena za 1 kWh při vašem odběru je asi 1,60 Kč, při spotřebě 25 696,2 kWh cena činí 41 113,90 Kč a stálý plat za 5 měsíců činí asi 1 604 Kč. Takže za spotřebovaný plyn máte zaplatit necelých 43 000 Kč. Odečteme-li zálohu 24 110 Kč, tak doplatek by činil téměř 19 000 Kč. Doplatek 17 000 Kč je odpovídající.
Cena plynu se liší podle oblasti a od 1. ledna došlo ke změně ceny.
rwe.cz/...

octan*
hodnocení

0x

Vy jste spotřeboval za 4 měsíce 2371 m3 plynu? Cena za kubík je rodílná podle lokality, ale kdyby to bylo ten nejlevnější průměr, tak dejme tomu 15 kč za kubík... to je 35565 Kč. mínus 24110 na zálohách je doplatek 14455 Kč. Ale ta cena za kubík je fakt na minimu, budete ji mít určitě vyšší... spíš se zaměřte na to, proč jste zpotřeboval tolik plynu. Výpovědní lhůta je všude 3 měsíce od prvního dne následujícího měsíce, pokud ve smlouvě není uvedeno jinak.

frantisekpetru*

U RWE vychází aktuálně cena za kubík +/- kolem 18Kč...

octan*

Vím že je to OT ale... Stejně je to příšerné, kolik stojí energie... a člověk s tím v podstatě skoro nic nemůže dělat... topit musí, mýt se taky musí a bez elektřiny a vody to taky nejde... takže držíme papule a platíme jak mourovatí...

stirecek*
hodnocení

0x
Těch 17tis se vám zase vrátí v létě, kdy zalohy budou vyšší a spotřeba nižší.

toffiffe
hodnocení

Všem děkuji za přispěvky.Takže mi nic nezbyde než jim tu nehoraznou sumu zaplatit a modlit se že u noveho dodavatele mi to snad z časti vratí...

koukolik

Asi tak nějak. Snad vás uklidní, že v tom nejste sám poradte.cz/... ;)

yo*
hodnocení

0x

Ještě dotaz... souhlasí jejich odhad s Vaší spotřebou? Čas od času se stane, že odhadovaná spotřeba je vyšší než skutečně vytočená a zaplatil byste tak starému dodavateli to, co byste vytočil u nového. Jinak je to tak jak bylo již zmiňováno. Zaplacené zálohy nepokryly spotřebu, protože se na zimní sezónu defacto "šetří" v létě :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]