Nejste přihlášen/a.
Zdravim,najde se tu nějaká dobrá duše co mi vysvětlí logicky vyučtovaní za plyn od RWE.Přestoupil jsem k jinemu dodavateli a nyni mi přišlo vyučtovani za 4 měs. že mam doplatit 17 tis.
Od 10/2012 do 2/2013 byla spotřeba 2.371m3
Spotřeba v kWh - 25.696.20
celkem na zalohách za těch 4 měs. jsem jim zaplatil - 24 110Kč
Může mi někdo vysvětlit jak přišly k takovýmu nehoráznýmu doplatku?Chápu že jsem přešel asi v blbem obdobi,kdy se nejvice topi ale toto je fakt dost.
Vždyt za minulý rok jsem projel 3.363m3 = 36.375 kWh a doplacel jsem 3800Kč.
Fakt to nechapu,poradí někdo kdo těm jejich výpočtům rozumí .Moc děkuji
Přesně tak, vyúčtování se opravdu jeví správně a vysoký nedoplatek je prostě způsoben jen přechodem k jinému dodavateli v nešťastném zimním období, kdy jsou vysoké odběry a zaplacené zálohy nedokáží tyto odběry pokrýt. Já to měl podobně, taky jsem na konci února při přechodu od RWE doplácel, vzápětí ale v říjnu při řádném vyúčtování už u nového dodavatele mi to zase vpodstatě vrátili.
Vy jste spotřeboval za 4 měsíce 2371 m3 plynu? Cena za kubík je rodílná podle lokality, ale kdyby to bylo ten nejlevnější průměr, tak dejme tomu 15 kč za kubík... to je 35565 Kč. mínus 24110 na zálohách je doplatek 14455 Kč. Ale ta cena za kubík je fakt na minimu, budete ji mít určitě vyšší... spíš se zaměřte na to, proč jste zpotřeboval tolik plynu. Výpovědní lhůta je všude 3 měsíce od prvního dne následujícího měsíce, pokud ve smlouvě není uvedeno jinak.
Ještě dotaz... souhlasí jejich odhad s Vaší spotřebou? Čas od času se stane, že odhadovaná spotřeba je vyšší než skutečně vytočená a zaplatil byste tak starému dodavateli to, co byste vytočil u nového. Jinak je to tak jak bylo již zmiňováno. Zaplacené zálohy nepokryly spotřebu, protože se na zimní sezónu defacto "šetří" v létě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.