Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit levnou nebo drahou matraci?

Od: magdalena* odpovědí: 16 změna:

Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli si myslíte, že je rozdíl mezi matrací za 10 000 a 2 000 a jaké máte zkušenosti. Popřípadě, jaký strop byste nepřekročili?

Díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

dal jsem před 4 roky 3000 a dneska by jsem ji asi vyhodil vyležené koryto, ale jak si vzpomenu že za 4 roky dám 3 tis kč za matrac pro jednu osobu tak kolik je nás doma a kolik nás pracuje je mi zle

hodnocení

0x

matraci máš měnit jednou za cca 5 let tudíž je 10 až 20 000 nesmysl! maximum je 4000.Ideál je kupovat za 2 až 3 tisíce a po několika letch vyhazovat a kupovat nové. Největší hnus je koupit matrac za 20 000 a 20 let na ní ležet.

hodnocení

0x

před 3 lety asi 6.000 za jednu matraci v Ikey, vysoká asi 22cm (snad nejvyšší - kvůli rámu postele) a je doslova neuvěřitelná, ač není obracecí je pořád jako nová. Když se vrátím po návštěvě do své postele je to lahoda! :)

Jinak platí, čím levnější matrace, tím dražší rost... je nesmysl mít drahou matraci (vysokou) a luxusní rošt, který pod ní neucítíte a naopak...

levný rošt a drahá matrace ano (mám nejobyčejnější)
drahý rost a levná matrace ano (rošt vykompenzuje matraci)
drahá matrace i rošt je luxus, který nedokážete využít
levný rošt i matrace to už je masochismus.

s těmi roštY v tom děláte akorát zmatek. Je spousta moderních a kvalitních funkčních roštů,které matraci naprosto zdegradují a kombinace obého je naprosto nefunkční. Spíš platí, že ke konkrétní matraci se některé typy roštů nehodí resp. nedávají. Přesnou specifikaci správné kombinace bych nechal na prodejci!

pohanka*
hodnocení

0x

5000 až 6000 tisic po slevě, tudíž by matrace byla původně dražší ale kvalitnější, slevu bych hledala na výstavách a u výrobce. Jsem již starší a spánek i usínání, ač jsem si to nikdy nechtěla připustit, je o hodně horší a nestabilní než dříve. Takže kvalitní matrace, příjemné ložní prádlo a jemné pyžamo.

itan71*
hodnocení

0x

Levné a k tomu pružinové stojí za prd. Prostě zlatá střední cesta za zdravotní matraci a své zdraví

jo mymáme postel z "obchodu se zdravým spaním" a myslíte, že nás nebolí záda . . . ale bolí. reklama. Matrace - celkem kvalitní - švédský obchod, všichni jej znají.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Máme lamelové rošty, polohovací. Byly v akci - slevněné z 2..500 na 1.500. Matrace máme za 1.800, rovněž v akci. Na tomto roštu je dobré, že můžete nastavit jeho tvrdost. Matraci jsem si vybrala středně tvrdou, další reguluji nastavením roštu. Matraci vybírejte takovou, aby měla snímatelný potah, který si můžete sundat a sama vyprat. Pokud chcete vědět strop, tak můj strop je max. 5.000 za matraci i rošt.

hodnocení

0x

Asi to už dneska neexistuje, ale já si před sedmnácti lety nechala udělat matraci na míru a u odborníka. Mimochodem, dávno už zkrachoval, byl poctivý a nakonec ho smetly tyhle všelijaké matrace a paměťové šmjedy a já nevím co ještě. Tenkrát jsem tady ještě nebydlela natrvalo, ale i když jsem přijela jenom na dovolenou, tak mi jediná noc na matraci u maminky dokázala rozbolavět celé tělo. Proto jsem šla a nechala si udělat pořádnou matraci. Takže ji mám těch sedmnáct let, nikdy mne záda a nic jiného nebolí a žádný "humus" nepociťuji. Není proležená, nezměnila svůj aspekt ani po těch letech. A jsem si jista, že na ni skonám, pokud mi bude zdraví sloužit a podaří se mi zemřít doma...*smich*

Jo, a tenkrát jsem za ni zaplatila kolem deset tisíc. Přesně si to už nepamatuji.

kolo*
hodnocení

0x

Cena nemá velký význam.Hlavně ne s pružinama.Za chvíly se unaví a ležíte s kopce

A víte, že já v ní asi nějaké pružiny mít budu. No, párat ji nebudu, protože se dodnes pružiny neproležely, ale možná to bude taky tím, že na ní spím sama a moc nevážím. Ale tenkrát ji dělal čalouník, a je to dávno, tak si myslím, že tam ty pružiny přecejen budou. Ale vágně si pamatuji, že šlo také hlavně o tu výplň, která je kolem. No, nevím. Schválně jsem ji teď změřila. Má 15 cm. na výšku.

kolo, není pravda. Mám hodně vysokou matraci a na ni vysoký polstr, nevím z čeho. Také jsem si ji nechávala dělat na míru a váhu asi před 15ti lety. Spokojenost stále. ;) Jen mě bolely kýčelní klouby, tak jsem ještě dokoupila takovou jako žíněnku z pěny s pamětí. *jasne* Není pružina jako pružina!

maraika*
hodnocení

0x

Koupila jsem si matraci s kokosovým vláknem. Byla tak těžká, že jsem ji hned vrátila. Nabídli mi vysokou matraci, zdravotní, protože mám problémy s páteří. Stála 7.500 Kč a vůbec nejsem s ní spokojená. Když jsem si na ni lehla, tak jsem se propadla a okraje se zvedly. Používám ji jen pro návštěvy. Sestra si koupila matraci Dormeo a byla moc spokojená. Koupila jsem si ji taky a na ní se spí velice dobře. Stála asi 3.500 Kč.

hodnocení

0x

Máme matrace od firmy DREVOČÁL. Velká spokojenost, stála jedna kolem 4 000. Snímací potah, který se dá vyprat. Měli jsme přes 20 let pružinové matrace a byli jme spokojeni, to ještě byla kvalita. Nebyly vůbec proleželé, dala jsem je přečalounit a známé ještě slouží na chatě. Měla bych je dodnes, ale pořídili jsme si nové postele, tak i matrace.

zabu
hodnocení

0x

TADY to je. Ale znovu stejně jako tehdy. Doporučuji také lamelové matrace od Jelínka. Máme je už mnoho let a lepší jsem neměl. Pravda jsou trochu dražší, tehdy stály kolem 7 tisíc/kus, ale nám se osvědčily. Už i přístup výrobce, když se povedlo rozbít zip na potahu, tak nám zip zdarma vyměnili, jen za poštovné. A to byla matrace už po záruce. Co si víc přát?

rastafarianec*
hodnocení

0x

Myslím že dělení na levné a drahé není úplně správné, spíše bych se přikláněl k dělení na kvalitní ověřené a na nekvalitní. Na našem webu často doporučujeme matrace českého výrobce - viz např. bydleniprokazdeho.cz/..., obecně o matracích si pak můžete něco přečíst tady bydleniprokazdeho.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]