Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli si myslíte, že je rozdíl mezi matrací za 10 000 a 2 000 a jaké máte zkušenosti. Popřípadě, jaký strop byste nepřekročili?
Díky
před 3 lety asi 6.000 za jednu matraci v Ikey, vysoká asi 22cm (snad nejvyšší - kvůli rámu postele) a je doslova neuvěřitelná, ač není obracecí je pořád jako nová. Když se vrátím po návštěvě do své postele je to lahoda!
Jinak platí, čím levnější matrace, tím dražší rost... je nesmysl mít drahou matraci (vysokou) a luxusní rošt, který pod ní neucítíte a naopak...
levný rošt a drahá matrace ano (mám nejobyčejnější)
drahý rost a levná matrace ano (rošt vykompenzuje matraci)
drahá matrace i rošt je luxus, který nedokážete využít
levný rošt i matrace to už je masochismus.
s těmi roštY v tom děláte akorát zmatek. Je spousta moderních a kvalitních funkčních roštů,které matraci naprosto zdegradují a kombinace obého je naprosto nefunkční. Spíš platí, že ke konkrétní matraci se některé typy roštů nehodí resp. nedávají. Přesnou specifikaci správné kombinace bych nechal na prodejci!
5000 až 6000 tisic po slevě, tudíž by matrace byla původně dražší ale kvalitnější, slevu bych hledala na výstavách a u výrobce. Jsem již starší a spánek i usínání, ač jsem si to nikdy nechtěla připustit, je o hodně horší a nestabilní než dříve. Takže kvalitní matrace, příjemné ložní prádlo a jemné pyžamo.
Dobrý den.
Máme lamelové rošty, polohovací. Byly v akci - slevněné z 2..500 na 1.500. Matrace máme za 1.800, rovněž v akci. Na tomto roštu je dobré, že můžete nastavit jeho tvrdost. Matraci jsem si vybrala středně tvrdou, další reguluji nastavením roštu. Matraci vybírejte takovou, aby měla snímatelný potah, který si můžete sundat a sama vyprat. Pokud chcete vědět strop, tak můj strop je max. 5.000 za matraci i rošt.
Asi to už dneska neexistuje, ale já si před sedmnácti lety nechala udělat matraci na míru a u odborníka. Mimochodem, dávno už zkrachoval, byl poctivý a nakonec ho smetly tyhle všelijaké matrace a paměťové šmjedy a já nevím co ještě. Tenkrát jsem tady ještě nebydlela natrvalo, ale i když jsem přijela jenom na dovolenou, tak mi jediná noc na matraci u maminky dokázala rozbolavět celé tělo. Proto jsem šla a nechala si udělat pořádnou matraci. Takže ji mám těch sedmnáct let, nikdy mne záda a nic jiného nebolí a žádný "humus" nepociťuji. Není proležená, nezměnila svůj aspekt ani po těch letech. A jsem si jista, že na ni skonám, pokud mi bude zdraví sloužit a podaří se mi zemřít doma...
Jo, a tenkrát jsem za ni zaplatila kolem deset tisíc. Přesně si to už nepamatuji.
A víte, že já v ní asi nějaké pružiny mít budu. No, párat ji nebudu, protože se dodnes pružiny neproležely, ale možná to bude taky tím, že na ní spím sama a moc nevážím. Ale tenkrát ji dělal čalouník, a je to dávno, tak si myslím, že tam ty pružiny přecejen budou. Ale vágně si pamatuji, že šlo také hlavně o tu výplň, která je kolem. No, nevím. Schválně jsem ji teď změřila. Má 15 cm. na výšku.
kolo, není pravda. Mám hodně vysokou matraci a na ni vysoký polstr, nevím z čeho. Také jsem si ji nechávala dělat na míru a váhu asi před 15ti lety. Spokojenost stále. Jen mě bolely kýčelní klouby, tak jsem ještě dokoupila takovou jako žíněnku z pěny s pamětí.
Není pružina jako pružina!
Koupila jsem si matraci s kokosovým vláknem. Byla tak těžká, že jsem ji hned vrátila. Nabídli mi vysokou matraci, zdravotní, protože mám problémy s páteří. Stála 7.500 Kč a vůbec nejsem s ní spokojená. Když jsem si na ni lehla, tak jsem se propadla a okraje se zvedly. Používám ji jen pro návštěvy. Sestra si koupila matraci Dormeo a byla moc spokojená. Koupila jsem si ji taky a na ní se spí velice dobře. Stála asi 3.500 Kč.
Máme matrace od firmy DREVOČÁL. Velká spokojenost, stála jedna kolem 4 000. Snímací potah, který se dá vyprat. Měli jsme přes 20 let pružinové matrace a byli jme spokojeni, to ještě byla kvalita. Nebyly vůbec proleželé, dala jsem je přečalounit a známé ještě slouží na chatě. Měla bych je dodnes, ale pořídili jsme si nové postele, tak i matrace.
TADY to je. Ale znovu stejně jako tehdy. Doporučuji také lamelové matrace od Jelínka. Máme je už mnoho let a lepší jsem neměl. Pravda jsou trochu dražší, tehdy stály kolem 7 tisíc/kus, ale nám se osvědčily. Už i přístup výrobce, když se povedlo rozbít zip na potahu, tak nám zip zdarma vyměnili, jen za poštovné. A to byla matrace už po záruce. Co si víc přát?
Myslím že dělení na levné a drahé není úplně správné, spíše bych se přikláněl k dělení na kvalitní ověřené a na nekvalitní. Na našem webu často doporučujeme matrace českého výrobce - viz např. bydleniprokazdeho.cz/..., obecně o matracích si pak můžete něco přečíst tady bydleniprokazdeho.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.