Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
řeším výměnu zadních vchodových dveří - hlavní budeme mít od truhláře dubové z vlastního dřeva, zadní chceme nějaké solidní za slušnou cenu (pokud se tyto dvě podmínky navzájem nevylučují ) , ideálně pasující do původních 80tek kovových futer se třemi panty - co jsme dneska viděli, tak jen dřevěné nezateplené + jedny palubkové. nebráním se kovu ani plastu - ale na ty kovové za 6k jsem tady moc chvály nečetl
Jak jste to řešili vy? Výměnou futer, nebo se dají sehnat i do starých futer?
Díky
No, byl by pro truhláře velký problém, aby udělal ještě jedny dveře, ale do kovových futer? Já osobně v tom nevidím ani ten nejmenší problém. Navíc ty dveře mohou vypadat stejně. Na futrech až tak nezáleží. Jinak, kvalitní dveře opravdu nejsou za hubičku.
To vlastní dřevo máš vzduchosuchý? Dá to truhlář ještě do sušárny?
vlastní dřevo věnuje táta - cca 10 letý dubový fošny - co s tím bude truhlář dělat, to netuším.
truhlář dělá obyč tuším borovice dveře za 22k - to je na zadní vchodovky celkem dost, navíc sám říkal, jestli nebudeme mít lepší koupit hotový.
původně jsme si představovali něco obyčejnýho za cca 5k, jak ale zjišťuju, tak to tak snadný nebude.
Navíc pořád váhám jestli nechat původní 35let starý zárubně nebo to vyměnit komplet. Původní majitelé domu měli takovou zvláštnost a sice dvoje futra vedle sebe - tak jsme měli v plánu, že jedny dveře budou vchodovky a druhý na léto dveře se síťkou. Jenže to je asi tak jediný plus dvojitých futer, designově žádná perla. navíc tím, že to je do původních futer, se koukám hodně omezujeme ve výběru.
Koukal jsem na ty uvedné firmy Lima okna atd. z dřívějšího vlákna a ani jedna nemá ceník
Jediný, co jsem našel, tak dverebenedoor.cz/... jenže ty se nám zrovna moc nelíběj a který by šly, tak zase dělají jen v bílé.
No, to už po deseti letech budou vzduchosuchý, ale ne tak, aby z oho šlo inteligentně dělat, Sušárnu to nemine, a jelikož jde o dub, tak na měsíc.
Asi jako všechno, je to o penězích a ne malých, ale vchodový dveře, to není jen tak a nevyplatí se tam šetřit. Když budeš mít větší výběr ve dveřích i s futrama, ber dveře i s futrama. Výměna futer není na moc dlouho a kolikrát se to vyplatí.
No, slušnej výrobce udělá dveře takový jaký chci já. A ne co mají v někde v nějakým katalogu. Přinesu si nějakou malůvku, klidně na pytlíku od svačiny a tohle chci. Umíš to? Ano, ne.
Pokud mám speciální přání, proč ne - ale když si představím, že bych takto měl vybírat např. veškeré vybavení kuchyně a další zařízení, kdy by nebyly konkrétní výrobky a konkrétní ceny..asi by se člověk upsal a ukalkuloval..
No jinak díky za trpělivé odpovědi
tak po první kalkulaci naprostá ztráta času moje i prodejcova - RI-Okna s profily salamander a výplň picassostyl za 30k včetně zárubní a montáže (ta činí 1900)
to už pomíjím, že jsem výslovně chtěl 80ky dveře a v kalkulaci je tvrdošíjně 970x2055
je hezký, že původní cena byla 40k a mám "slevu" 35% a ještě nějakou "akční", ale vzhledem k tomu, že takové slevy dávají všichni, pak se snad 40k ani nedá nazvat prodejní cenou a 35% slevou.
+ tu cenu dveří neumějí ani prodat, aby člověk chtěl si připlatit, takže se vlastně ani nedivím, že lidi míří do těch hobby marketů, osobně mám cukání udělat totéž.
Tohle je prostě problém velkovýrobců. Maj naštelovaných pár rozměrů a běda, když chce někdo něco o kousek menší nebo větší je to skoro neřešitelnej problém. Slušně vychovanej truhlář ti udělá dveře přesně na centimetr. Poohlédni se v okolí na truhlárny a poptej se tam. Třeba budeš příjemně překvapenej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.