Nejste přihlášen/a.
dobrý den neporadil by mi někdo jak opravit nebo nějak zatmelit venkovní trámy roubenky vypadají jak rozežrané červotoči.nebo jestli to mám nějak zbrousit a natřít.děkuji
Moj názor je taký ,že ten červotoč je to najmenšie zlo ,čo na tejto velmi netýpickej roubenke vidim.Asi to je iba hospodárska budova Drevo je posadené na malte? ,betone? alebo kamenoch bez izolacie .Zvislý trám už odhnil a vypadol zo zámku hore -je tam 5 cm medzera a to by mal byt nosník.Konštrukcia tohoto stlpu je už opravovaná zvislými latkami ,ktoré vytvárajú drážku pre perá vodorovných trámov.Hrozi zrútenie celej steny .Požiadajte znalca o názor ,toto nie o červotočoch a náteroch ,alebo sa hrozne mýlim
díky za odpověd přídávám ještě pár fotek roubenku bych chtěl zachránit tak zjištuji co se dá dělat.nosníky se dají určitě vyměnit.chata je trošku nahnutá asi to dělá spodní voda vedle chaty je svah myslíte že by pomohlo zpevnění základu dokola kolem betonovou výztuží?a podlahu ve vnitř vyrovnat?
Problem je v tom ,že dve rohové steny skeletu nie sú čapované klasickými tesárskymi zámkami ,ale iba perom a čapom a takúto stenu je nemožne hevermi zdvihnut o cca 15cm a opravit základy,zaizolovat ,či vymenit spodný trám-steny nie sú previazaná na priečny pohyb -spadnú.Bočná stena vášho domu je už teraz v strede prehnututá dnu a to spadne prvé pri pokuse zdvihnút a opravit .Tento dom mal pred 40 rokmi určite sedlovú strechu a tá bola nahradená pultovou ,ktorá plače, ak napadne 1m snehuPozrite sa na odkaze ,ako má čap vyzerat ,ktorý sa zdvihal ,opravoval ,izolaval a podbetonovaval.Moja rada je predat ,alebo od základov znova poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.