Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dodělat vnější části roubenky

Od: killom* odpovědí: 8 změna:

Mám koupenou roubenku a dělám na ní renovace a opravy a dodělávky. Mezi trámy by měla být ona vrstva bílého tmelu. Teď jsou tam díry. Mám koupenou šňůru a teď řeším co je lepší pro funkčnost a vzhled jestli varianta A nebo B (viz. obrázek). Můj názor je: funkční rozdíl není, jenom vzhled, ale nevím kterou variantu zvolit, aby u varianty B nevypadla i s tmelem (je sice lehká ale nevím jak to bude držet). Děkuji za odpovědi.

Jak dodělat vnější části roubenky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamill*
hodnocení

1x

prvý obr :156 rokov zrub, 156 r .mach ,zajačí pletivo ,klince-hačiky 30 rokov,sádra 30 r .nie je to štýlove ,ale dokonalé proti myšiam

Jak dodělat vnější části roubenky #2

kamill*
hodnocení

1x

dnes sa to robí drevenou vlnou upletenou do povrazu ,takto :

Jak dodělat vnější části roubenky #3

des*
hodnocení

0x

Varianta A-s tím že bude šňůra hlouběji za skosením,ca1cm a tmel zároveň s krajem trámu.Takže tak,aby tmel byl v té štěrbině a zároveň dělal pěknou povrchovou úpravu.

jabraka*
hodnocení

0x

Použil bych montážní pěnu a díry tím zapěnil.nakonec přebytky oříznul a akrylovým tmelem zahladil.Dokončení po zatvrdnutí tmelu sádrovou stěrkou.

JABRAKA

likin*

Já si nejsem jistý jestli je to pro roubenku to pravé, prodlyšná šňůra a tmel má u roubenky svůj význam. Pěnu bych tam nedal.

killom*
hodnocení

Šňůra je z materiálu jako izolace na potrubí (takový ten šedý polystyren). Jinou šňůru jsem nikde nesehnal. Použít montážní pěnu je asi už moc. Jenom Ještě dotaz na Abraku: Proč používat sádrovou stěrku? Aby nedošlo vydrolení tmelu? Jiný důvod mě nenapadá.

doplněno 25.10.11 20:49:

Omlouvám se za zkomolení nicku.

likin*

Mám roubenou chatu cca 80 let starou a hledal jsem rady jako Vy. Existují srubové tmely ( je to třeba řezanka,jíl,popel..) a dlouhodobí vlastníci starých roubenek to doporučují. Určitě jste na netu našel právě provazy zatloukané do spár. Podle toho co jsem našel já, tak provaz do spáry a tmel na to.

Pěnu, silikon a podobné věci nedoporučuje u roubenky nikdo.

doplněno 26.10.11 20:44:

Tedy varianta A.

hodnocení

0x

Mám také roubenku a ty spáry mi vypadaly v celých dlouhých kusech a obnažila se ucpávka z nějakých otrub a krátce střižené slámy. Udělal jsem si takový tmel z dřevěných pilin, plastifikátoru do betonu (pomaleji to tvrdne) a sádrového pojidla PERLFIX - KNAUF a zamazal to tím. Pak se to dá přebrousit a natřít fasádní bílou barvou, tím se to stabilizuje. Sádra drží na dřevě dobře. Mám to v úrovni povrchu trámů - varianta B.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]