Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení vodárny

Od: velda* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den dneska jsem si zakoupil vodárnu viz obrázek dle odkazu dole, ale nevím, jestli jí budu umět zapojit poradíte mi prosím někdo?Vrchní díra je na napouštění a spodní do systému?Děkuji Velíšek

dum.bazos.cz/...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne, horní díra je výtlak a ta z čela čerpadla - ta vodorovná, to je sání. Pro zavodňování se používá ten plastový špunt shora, případně se dá odbočka do výtlaku. Já ji zavodňuji přes výtlak - prostě ji připojím na vodovod, natlakuji, vypustím vzduch, natlakuji podruhé a je to hotové.

tesyk*
hodnocení

2x

Hlavně nezapomeňte na konec té sací hadice dát sací koš se zpětným ventilem. Jinak to fungovat nebude.

figurek*
hodnocení

2x

spodní díra bývá sání a horní výtlak. Výtlačná trubka je to, co vám vede kolmo nahoru. Tamtudy proudí tlaková voda z čerpadla. Přes T kus může tlaková voda postupovat rovnou někam dále do potrubí a zároveň přes ohebnou hadici se ukládá v tlakovém zásobníku. To je ta nádržka dole.

Nemáte co pokazit, připojení zvládnete sám. Mnoho zdaru.

velda*
hodnocení

Všem mooooooooc děkuji ještě jeden malý dotázek. Mám tamvodní nádrž 100l kterou jsem kupoval kvůlu nautile můžu jí napojit na to místo té 20l která je připojená hned pod čerpadlem?Díky za odpovědi

Nepoznám toto čerpadlo, ale doplním správnou připomínku tesyka.
Je vhodné mít na výstupu z čerpadla také zpětnou klapku, pokud tam není, může se stát, že voda z nádrže uniká přes čerpadlo a špatně těsnící zpětnou klapku v sacím koši zpátky do studny, případně se zavzdušní sací potrubí, pokud v tlakové nádrži není gumová membrána, a třeba ji znova zavodnit.
Není problém dát větší nádrž, čerpadlo ji bude plnit sice déle, ale zase ne tak často, jako tu malou.
doplněno 24.08.12 08:00: Více postupů natlakování nádob třeba na
poradte.cz/...

Ano, větší tlakovou nádrž samozřejmě použít můžete...snížíte tím četnost zapínání čerpadla..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]