Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zděná kuchyňská linka

Od: jirkamx* odpovědí: 12 změna:

Zdravím všechny možné kutily.Dnes sem narazil na pojem vyzdění kuchyňské linky. Jelikož renovuji kuchyň,docela mě tento způsob zaujal .Chtěl bych se dovědět více o tomto způsobu .Nemáte někdo zkušenost,nebo nějaký strohý návod jak na to,poznatky a nápady? Nebo třeba jen srovnání pro a proti,cenová dostupnost,atd..Jedná se o rohový kout cca 2 a 2m. Díky za odpovědi,nebo jen odkazy na nějaké stránky(našel sem zatím jen pár fotek a nefunkční odkazy).

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No, nemyslím si, že se jedná o dobrý nápad. Když vyzdíš mezi každou skřínkou zed v celkovým součtu si sebereš dost místa. Nehledě k tomu, že je třeba zdít s přesností, o které většina zedníků v životě neslyšela. A stejně tam ty skřínky musíš dát, šroubovat dvířka, police a pojezdy šuplat přímo na zed, ne že by to teoreticky nešlo, ale prakticky to je nesmysl.

hodnocení

1x
Už tu jeden dotaz a plno odpovědí byl
poradte.cz/...
Reakce většinou negativní...

hahanaj*
hodnocení

0x

můžeš se podívat zde, jsou tam i fotky a nákresy třeba něco použiješ

zdenka.psenickova.sweb.cz/...

hodnocení

0x

větší nesmysl jsem neslyšel, byť jsou takoví blázni co dotoho jdou.Holt každý chce být chytřejší než ten druhý. dělejte jak chcete, ale rozhodně neušetříte,a kdo příjde do domu po vás okamžitě to zbourá. jE to hloupost, a nevyplatí se to-každá linka z nejlevnějšího polkského korpusu je lepší, už jen z hlediska jednoduchosti provádění a úspory místa i nákladů. Dřevotříska nemá konkurenci jak cenovou tak rychlostní i užitnou. Kamaríd to takychtěl do by tu 56m2málem mě z něj šlehlo.

polinek*
hodnocení

0x

viděla jsem to a bylo to nehezké ,,jako v bunkru ,,chladné a jako po demolici

jar*
hodnocení

0x

Zděnou kuchyňskou linku nemám, ale naši známí ano. Cenově je to vyrovnané. Záleží zda si to budete dělat sám nebo nějaký řemeslník. Pak by zděná vyšla dráž.

Jen se divím, že uvažujete o zděné kuchyňské lince, když velikost linky by byla 2x2m. Vyzděním skříněk přijdete o minimálně 60cm, možná i o víc, záleží z čeho jí budete zdít. Není to škoda v takhle malém prostoru?

jirkamx*
hodnocení

Jsem zatím ve fázi rozmýšlení jakou kuchyň vůbec udělat a z čeho. Mám vybouraný celý byt,nemám ještě ani rozvody a odpady.jelikož sem mladej,tak je pro mě nějaká veliká linka k ničemu,spíš aby to vypadalo trochu k světu a mám i dostatek času si vše promyslet a pohrát si s tím.Z prvu mě tento způsob docela zaujal,ale asi to nebude tak horké,jak tu mnozí píšou.

podívej já o tom něco shlédl v TV a tak. Malinko se zajímal.Pokud budeš designér a budeš umět se v tom pohybovat a máš blízko ke stavebnictví, může to být dobré netradiční řešení. Ale pokud jsi mladý a zkušenosti nemáš jak se stavbou ani designem ani dnešními moderními materiály a jejich kombinacemi, je to všechno na pytel. Máš byt, tak se na něm prosím tě nesnaž vyučit všemu a nesnaž se aplikovat svoje nápady nepodložené zkušenostmi a třeba i časopisy o bytových úpravách. Opravdu výsledek bude k ničemu. Nejhorší je si sám vymýšlet coby kdyby jakby a pak se za každou cenu snažit to realizovat. Nejkrásnější a nejefektivnější mohou být a jsou jimi primitívní jednoduchá a jasná řešení s jasným a čistým konceptem bez zbytečných opiček a přeplácaností okolo. Fakt je zbytečný vymýšlet blbiny pokud nejsi takříkajíc "od fochu", tím te nemíním urážet, ale jde o to, že to je pak na výsledku díla stráááááášně vidět a kolikrát se to opravdu ne ne ne ne ne nepovede. Já měl linku 1.6 m z obyčejné polské sestavy, sedla jak ulitá, dodělal se digestoř se skříňkou, nahoře rampa se světly, tesnící lišty kolem linky, pěkný vypínače pěkný efektní světlo podlinkové vedle toho natěsno hezkej čisťounkej sporák z druhý ruky (prostě tam sedl), barevně sladěná linka s podlahovinou a nebyl problém. Navíc už jsi někdy viděl linku, kde jsou viditelné korpusy (boky). . . tak proč cihlu.

ladasek

Hmm,zase holt příspěvek někoho s nebetyčnou fantazií...rampa se světly,efektní podlinkové světlo...těsnící lišty...to se fakt jen tak nepotká:)a ta polská sestava tak tu jen tak nikdo asi mít nebude!Proboha lidi vytvořili jste si někdy něco vlastního?

kdybys trochu koukal kolem sebe, tak víš, že dnes už je opravdu těžko něco vlastního vymyslet. vše už je vymyšlené a jen snad architekti mají nové nápady. Ty "kutily" co sami vymýšlejí znám. Opravdu se na ty jejich výtvory častokráte nedá moc dívat. Oni jsou nadšení tím co vyrobili, moderní design však pláče (nemluvím o supermoderním designu, ale o standardu 21. století). Dnes si může vyrobit co chceš ,ale nářadí nástroje a čas a práce stojí desetitisíce. Nakoce zjistíš, žes vyrobil linku a za cenu všech nákladů 20.000 a kvalitní výrobek z lamina dostupný na trhu by stál i s dopravou a montáží 10 nebo 11.000. Mj. když máš supr nápady tak je sem konkrétněnapiš nebo dej fotku, ať se poučíme, jak se doma na koleni vyrábí vzhledná designová kuchyňská linka, sám bych to chtěl vědět. mám VŠ a opravdu nevím jak na to.

ladasek

miromiro,odpověděl jsem Ti na mail ať tu nenudíme lidičky co tady možná hledají něco poučnějšího,než rozplývání se nad vlastní dokonalostí!Ona to má být poradna!Ale větu:"...VŠE UŽ JE VYMYŠLENÉ..."!Tak to je kousek hodný tesání do kamene!Že Ty jsi ve škole zanedbával dějepis:)!?

ty jsi naprostý génius, jak si na tem můj mail přišel? . . . jen kečáš a hraješ si na machry. Sorry. končím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]