Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová podlaha v přizemí po napadení houby

Od: flauer1* odpovědí: 6 změna:

Mám takový problem v rodiném domě byla klasícká stará podlaha.

Dřevěné desky, pod deskami dřevěný trámy položené na nějáké hrubé strusce popelu šterku pod tím jen hlína. Podlahu jsem vytrhal, vybral starou strusku. Zavesl novým šterkem položi nové trámky, rošt, které jsem ošetřil náterem,mezi trámky jsem dal polystyren, a položil na trámy OSB desky. na OSB desky izolaci pod plovoucí podlahy na které byla položena plovoucí podlaha.

Po dvou letech se začala podlaha v jednom místě prohýbat a kolem zdí z podlahy objevovat nějáka houba. Po rozebrání plovoucí podlahy, byly OSB desky prolezlé houbou. Následné rozebrání OSB desek jsem pod podlahou našel houbu prolezlou všude mezi polystyrenem, trámy i ve škváře byla houbu. Vše jsem vytahl z Domu ven a spálil šterk tak též vyvezl ale nevím jak dál. Potřeboval bych poradit jak mám ošetřit podlahu abych něměl houbu opět v podlaze, beton položit mám strach. V zemi jsou nejspíš i podzemní prameny a vlhkost ktérá je v zemi by šla do zdi kde jsou ještě staré hlíněne cihly společně s cihlovými. Prosim o radu jak ošetřit než položím podlahu a jakou podlahu zvolit aby se houba nevrátila děkuju moc za navrhy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Celou místnost vystříkat třeba skalicí nebo nějakým přípravkem na bázi chloru (Savo), do nového štěrku přimíchat vápno (klidně nehašené), udusat a nechat pár týdnů ´uležet´... Pak nové trámky (nejlépe tlakově impregnované) a namísto OSB a plovoucí podlahy bych volil podlahu prkennou - dýchá...

standam*
hodnocení

0x

jestlize nemuzes nechces udelat hydroizolaci, tak jedine zase to same, ale pod tepelnou izolaci bude odvetravany prostor

nosne ramy sekni do zdi a prostor pod bude vetrany tj. pruchody ven

robin1*
hodnocení

0x

Já bych to řešil betonovou podlahou s odvětrávanou vzduchovou mezerou. Houbu bych si nechal posoudit od někoho kdo tomu rozumí a ví jak bezpečně zlikvidovat její spóry (zárodky).

lui*
hodnocení

0x

Jen k tomu ošetření. Jestli je to houba, tak Savo a ostatní běžná chemie je na nic. Musí to být něco s obsahem kyseliny borité, tedy např. Bochemit Q apod. Kys. boritá je asi to jediné, co dokáže houbu zastavit.

repkin*
hodnocení

0x

Osobně se přikláním k betonu, pořádně odizolovat a vodu kolem baráku odvést jinam. každopádně větraný prostor je dobrý nápad. Občas mne mrzí, že existují autorská práva, jinak bych sem dal pár fotek z knížek co mám doma. Každopádně o větraných podlahách je toho dost i na internetu, stačí k tomu i nepoužívaný komín.

Jinak asi podobný problém budu časem také řešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]