Nejste přihlášen/a.
Máme problém s otevíráním 3/4 litrových zavařovacích sklenic se závitovým víčkem. Poraďte.
Já mám na to osvědčenou metodu a pomůcku. A sice jednou starší a pevnou kudlou zajedu špičkou velice opatrně ze strany pod víčko a jemně pootočím kudlou. Víčko si jakoby pšoukne :D a nasaje vzduch. No a potom už to zvládnu odšroubovat. Nechce to násilí a vybrat tu správnou škvíru. Nestalo se mi, že bych ulomila špičku nože a nebo odloupla kousek sklenice.
Tady jsem si ještě pomáhala lžičkou, ale poté jsem přešla na otevírání tou správnou kudlou poradte.cz/...
Já na to šla obráceně. Napřed nožem, později z obavy, abych se nepořezala, lžičkou. Mám na to jednu s úzkým koncem speciálně vyčleněnou.
U mne to fungovalo vždy, když bouchnu hranou dlaně po víčku. Samozřejmně, když je víčko přilepené cukrem vytečeným z přeplněné sklenice při zavařování, pomůže už jen uvolnění závitu víčka nožem.
Mně funguje, když postavím sklenici (pro jistotu) do dřezu, ohřeju vodu v konvici a pomalým čůrkem liju na víčko. Zatím mi nikdy nic neprasklo a po chvilce vezmu sklenici do utěrky (víčko je horké) a velmi lehce otevřu. Teplem se zruší podtlak ve sklenici.
Právě že se mi už několikrát v poslední době stalo, že se uštípl kousek sklenice při páčení víčka nožem. Mám pocit, že už ani sklo není to, co bývalo, je jakési drobivé. Že bych s přibývajícími léty měla větší sílu, to vylučuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.