Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otevírání zavařovacích sklenic

Od: oldrichholy* odpovědí: 12 změna:

Máme problém s otevíráním 3/4 litrových zavařovacích sklenic se závitovým víčkem. Poraďte.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Já mám na to osvědčenou metodu a pomůcku. A sice jednou starší a pevnou kudlou zajedu špičkou velice opatrně ze strany pod víčko a jemně pootočím kudlou. Víčko si jakoby pšoukne :D a nasaje vzduch. No a potom už to zvládnu odšroubovat. Nechce to násilí a vybrat tu správnou škvíru. Nestalo se mi, že bych ulomila špičku nože a nebo odloupla kousek sklenice. *tuc*

doplněno 02.04.12 18:50:

Tady jsem si ještě pomáhala lžičkou, ale poté jsem přešla na otevírání tou správnou kudlou *hej* poradte.cz/...

Já na to šla obráceně. Napřed nožem, později z obavy, abych se nepořezala, lžičkou. Mám na to jednu s úzkým koncem speciálně vyčleněnou.

jabraka*

Tu specielní lžíci mám k tomuto účelu také.Jde jen o to,vypustit vakuum pod víčkem mírným zapáčením pod okraj víčka.Jde také o to,aby se víčko pro další použití nepoškodilo.Kdysi jsem používal starý šroubovák,který jsem na konci ohnul a použil jako páku.

JABRAKA

mkat*
hodnocení

1x

Niekedy za starych čias predavali taky pliešok ktory sa zasunul pod vičko,pootočilo sa snim,urobilo to psssst. No a pohar sa už dal otvoriť.Ja si pomaham čo mi pride pod ruku .Nôž, vidlička, mala lyžička, lyžica ,zasuniem pod okraj a dalej to už poznate.

hahanaj*
hodnocení

0x

stačí poklepat nožem kolem dokola na víčko a vždy ho otevřu- vyzkoušejte

já vždycky poklepu víčkem ze všech stran o hranu kuchyňské linky a nikdy se mi nestalo že by nešlo otevřít :)

ahasver4*
hodnocení

0x

Obrátit a zespodu dlaní udeřit do víčka...:)

vermonka*
hodnocení

0x

U mne to fungovalo vždy, když bouchnu hranou dlaně po víčku. Samozřejmně, když je víčko přilepené cukrem vytečeným z přeplněné sklenice při zavařování, pomůže už jen uvolnění závitu víčka nožem.

des*

Já praštím silou na prostředek víčka pěstí.Povolí vždy.

doplněno 03.04.12 22:15:

Je samozřejmě dále použitelné,nikde nepíšu,že se tím zničí,stačí to jen místo blbých žváchů,zkusit.

No jo, jenže pak už je nepoužitelné.

hodnocení

0x

Mně funguje, když postavím sklenici (pro jistotu) do dřezu, ohřeju vodu v konvici a pomalým čůrkem liju na víčko. Zatím mi nikdy nic neprasklo a po chvilce vezmu sklenici do utěrky (víčko je horké) a velmi lehce otevřu. Teplem se zruší podtlak ve sklenici.

Právě že se mi už několikrát v poslední době stalo, že se uštípl kousek sklenice při páčení víčka nožem. Mám pocit, že už ani sklo není to, co bývalo, je jakési drobivé. Že bych s přibývajícími léty měla větší sílu, to vylučuji.

nemec*
hodnocení

0x
na zalepeny vicka horka voda. ale vetsinu otevru hrubou silou - tam si pak obcas rikam jakej tlak potrebuje sklenice aby se mi rozpadla v ruce :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]