Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2)

Od: repkin* odpovědí: 82 změna:

Pokračování diskuse: poradte.cz/...

Takže tady slibované foto popraskaných zdí a rákosového stropu.

Když mám v kuchyni dvoukřídlé okno a pod pravým křídlem je plynové topení, přesune mi toto plynař pod druhé křídlo okna? Částečně pod tím prvním totiž bude kuchyňská skříňka se sporákem.*frajer*

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2)

82 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

obr.

doplněno 27.03.12 09:04:

Tepelný pás 01, výrobce Rotaflex, tl. 200mm, 4,8m2/bal cena s DPH, 610.56,-Kč/bal.

Takže kuchyň mě vyjde na 1221.12,-Kč zateplení mezi nosné trámy, dneska pro ty dvě balení zajedu, po cestě rovnou koupim Lignofix.

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #2
pirkis*

Dobrý den,

při troše hledání na nettu jsem našel tentýž balík za 109,- Kč... Ale bohužel pro vás už máte asi dva balíky koupené...

repkin*

Děkuju, do kuchyně mám již nakoupeno. Na internetu jsem také našel levnější, ale prozměnu bych platil dopravu a bůh ví, kde a jak to měli skladované, takhle je to přímo od výrobce. I když třeba Knauf své výrobky již delší dobu z velké části skladuje ve venkovním "skladu".

standam*
hodnocení

0x

urcite ti to posune dle potreby, pokud to nebude branit nejakym pravidlum

jinak nevim na co se ptas ohledne rakosu a popraskane omitce, pokud se ptas co stim, tak steny omlatit a na strop dat SDK

podle vseho to tam sotva drzi

repkin*
hodnocení

NJN *nevi*

V obýváku jsem zdi roztočil jak mi poradili zednící (dnes už vím, že jsem jim neměl věřit) a na strop jsem dal polystyrenové podhledy, abych to alespoň zakryl. V ložnici se ještě uvidí, nejdřív kuchyň a pak se můžu upejpat dál.

JInak role vaty do kuchyně a lignofix už mám doma. *placni* V pátek se pojedu zeptat ohledně DTD desek (zdarma) a pak ještě musím dohodnout se sádrokartonářema aby mi přijeli se samonivelačnim laserem a ukázali mi rovinu *smich*. Když něco zbude z další výplaty, tak si půjčím ten vysavač, vysaju zbytky škváry v kuchyni i v ložnici, namaluju lignofixem (zelenej byl jen o 6,-kč dražší jak čirej, tak alespoň uvidim, kde už to mám hotový), koupim příložky, navrtám do roviny, přimlátim zpátky prkenej záklop natěsno k sobě, pak nakoupim ten EPS, ve stavebninách mi nabízeli ten 100 Z (pro příklad 1m2/2 desky 40mm= 65,-Kč), na to buďto ty DTD dvě vrstvy, nebo 12+18mm OSB.

Tak mi držte palce, ať mám velkou vejplatu *smich*.

2m vodováha libela 650,- uf ... nemůžu si vybavit za kolik jí měli ve stavebninách, jestli 400 nebo 600,-*zed**bzum**haha*

doplněno 27.03.12 20:07:

Mimochodem pro pobavení (pokud jsem to již psal, tak se omlouvám), ti naši rádoby zedníci, kteří nám dávali spodní byt dohromady, když jsme se sem stěhovali, tak tvrdili, že stropy jsou rovný, že se nemusí dělat ani rošt. Že na ten rákosovej strop se můžou natvrdo navrtat SDK desky, že to bude ok. Ještě, že jsme je neposlechli. Děs a hrůza. Když jsem tenkrát škrábal strop, tak Sem viděl ten lavor, jakej tam je. *bzum*:D*smich**haha* Jestli timhle způsobem dělali i ty údajný sanace a rekonstrukce kostelů, historických památek a ostatních domů, jak tvrdili, tak to teda potěš pán bůh *smich*

standam*

ty neznas jakou budes mit vyplatu, ze by odmeny :) ty si pisu sam :)

ja pouzivam vodovahu HORIZONT mam 4 kousky ruzne delky

vysavac jsem si take pujcoval (v praci), ale nakonec jsem ze 2500,- koupil a mam ho porad pri ruce

doporucuji co nejvice vybrat lopatou a pak vysavat (jinak budes porad vytrepavat filtr)

bez spise do 2x OSB

steny - aby byly OK, bude nutna penetrace, perlina a treba jednovrstva omitka, kterou natahnes a pak filcujes (je ale hrubsi)

nebo nefilcuj a pak dej stuk

osobne to radeji davam pryc a vse nove

repkin*
hodnocení

Já taky radši nový. Jinak škvára je pryč, vysávat budu tu škváru, co napadala mezerama mezi tema prknama na ten spodni zaklop mezi nosnýma trámama. Jinak včera a dneska jak jsem dával pryč hřebíky z prken, tak jsem mezi těma trámama ty větší hromádky škváry zednickou lžící naházel do kýble a byly toho dva velký kýble. Taky máš vidět tu vanu, když sem se pak vykoupal, jen nevím, kdo jí umyje :D.

Vysavač stojí PÁ-PO 390,-Kč + 3.000,- záloha, svůj neobětuju, neboť jsem ho na tom už jednou spálil *zed*. Jinak vodováhu máme doma jen asi 30cm starou drevenou, podle te se stavet neda.

Jinak vyplatu +/- autobus znam, ale maji mi proplatit cestaky + vracet penize, ktere nam nepravem sebrali,ale tam cekam na rozhodnuti. Jinak odměny nejsou a ani nebudou*plac*, zaměstnavatel na to nemá peníze, už takhle šetříme kde se dá.:( Poprvé jsem už i viděl perlinku s rastrem 1x1cm *hi*.

standam*

To u nas je to OK, asi zalezi na velikosti firmy, co je potreba se koupi (je jedno kolik to stoji resp. o co se jedna, protoze je to proste potreba)

Cestaky jsou dobra vec, ale nesmi se jednat o tuzemsko :). Take sem tam nekam vypadnu na 3-5-10-14 dni, ale za ecka, kor kdyz jsem v miste (v zemi) kde Malbora stoji 30,- kc, to i neco zbude, ale abych nekecal cesta do prahy na letiste, tak zde i tento den je nekdy narok na tuzemse diety :). Jinak u nas se resi, vyplati diety v den podani na pokladnu, takze zadne cekani.

nejak jsem se rozepsal mimo tema, snad to nevadi

repkin*
hodnocení

0x

Tak DTD desky jsou doma, jsou docela silné a vezl jsem je v autě na 2x, tak by mohly být i na celou podlahu. Odpoledně z nich vyndám hřebíky a zkusím je změřit. Jeden plast v autě vzal převozem za své *zed**plac**hi**smich* takže si pak musim sehnat novej.

doplněno 04.04.12 11:37:

A na pátek mám zamluvenej průmyslovej vysavač, v sobotu jdu na noční, tak to sfouknu vysát všecko a v úterý vrátim

doplněno 04.04.12 14:39:

Tak vysavač jsem přeobjednal na příští pátek, protože tenhle bych musel zbytečně platit ještě za pondělí, když to stihnu vysát za jeden den.

Jinak jsem změřil a spočítal ty desky a je to celkem 15m2, 18mm tloušťky, takže na kuchyň to stačí.

Akorát v těch deskách jsou hřebíky, asi nastřelovací, mají hlavičku do tvaru T a špatně se vyndavají, když na něj klepu z druhý strany, tak mi to i s hlavičkou urve kus desky. Dovedl jsem to k dokonalosti a pod hlavičku dávám větší matku a tak vyleze jen hlavička hřebíku. Horší to je, když se hřebík ohne a nejde už narovnat do tvaru, kterej by se znova neohnul, to ho pak urvu. Tak to snad nebude vadit. Dám teda odspoda 1x DTD 18mm těsně k sobě a na to 1x18mm OSB 4PD a svrtám to k sobě.

Do ložnice jsem finálku vyřešil, protože se brácha bude stěhovat, tak budu mít plovoučku z jeho bytu. Je to myslím stejná co mám v obýváku ze který mi zbylo ještě jedno celý balení, takže by to mělo být také OK. Takže už zbývá jen zaměřit rovinu, koupit příložky, spočítat kolik hobry a polystyrenu a můžu začít dělat. Mezitím vysaju zbytky škváry mezi nosnejma trámama, natřu to lignofixem. *palec*

doplněno 04.04.12 15:13:

Šrouby mám klasické 58mm dlouhé, na křížový šroubovák a nebo konfirmáty 50mm dlouhé, ale myslím si, že ty nejsou vhodné.

repkin*
hodnocení

0x

Tak podlahu jsme prozatím vyřešili, ted budu řešit problém s dveřma na WC, vypadají takhle (viz obrázek), jedna část obložení futer (na obrázku vpravo dole) byla odlomená, tu jsem přišrouboval, ale vypadá to hrozně, každopádně tam není ani pořádně žádný zámek apod. Levá část futer je zazděná ve zdi. Vnitřní otvor (drážka dveří je 67,5 x 186cm). Nad dveřmi je jako překlad daný dřevěný trám, na který je nabito obložení dveří. Co navrhujete? Přemýšlím, že bych dveře vyboural a dal tam klasickou panelákovou kovovou vložku na 60 nebo 70tky dveře. Co vy na to?

doplněno 08.04.12 18:53:

ten horní pravý roh je v SDK, ale je tam kolem dokola toho dřevěnýho obložení daná jen sádra, která se v případě potřeby vydloube aby se nemusel bourat celý SDK

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #3

repkin*
hodnocení

0x

Kluci myslíte, že jako příložky budou stačit KVH hranoly 4x10x400 cm? kus 239,-Kč v OBI (na pile 500,- protože do 30ti ks je cena za běžný metr 125,-Kč) a mám je teda prošroubovat skrz na skrz, nebo je stačí na ty nosné trámy jen přivrtat?

doplněno 10.04.12 15:54:

navíc u těch dvou bočních (krajních) to ani prošroubovat nepůjde, protože ty trámy jsou moc u zdi. Dokonce ty trámy u zdi jsou silné jen asi 4cm *nevi*

doplněno 10.04.12 16:10:

eventuelně hoblované smrkové prkno 2x8x200 cm 2x10x200cm nebo hoblovaná lať smrková 2,6x5x200cm

robin1*

4x10x400 je slušné, tam kde se dostaneš bych šel skrz na skrz a tam kde ne tak bych dal vruty. Jinak trámy u zdi se dříve dávali poloviční, bo se myslelo že nesou poloviční zatížení, později se od této praxe ustoupilo, bo se zjistilo, že jsou zatíženy zase více nábytkem.*hi*

repkin*

*smich* to řikám furt *bzum* zbourat, postavit si stan a po prdeli *zed**haha*

OK, ve ctvrtek mam volno, zajdu do obi a koupim 5ks abych měl alespoň na tu kuchyň a jsem po výplatě zas bez peněz *plac*. Ale je mi to divný, že to maj v OBI tak levně, zatím co v prodejně řeziva to maj za jednou takovou cenu *nevi*?

doplněno 12.04.12 15:23:

zjistil jsem jednu věc, že neumim dělat s přímočarou pilou, vždycky si to dělá co chce mrcha jedna *haha*

repkin*
hodnocení

0x

Tak jsem se dneska vrhnul na vysavani, delal jsem to od 8 do 14 hod, celkem 6x 20kg škváry v kýblech+nátěr lignofixem, na obrázku problémové místo, oválný trám pod zdí. Jak k němu přidělat trám?

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #4
robin1*

Předpokládám že k němu chceš přidělat příložku. Tak ji přiložíš a šroubovat budeš tam kde se příložka bude dotýkat trámu*hi*

repkin*

Nu dobrá, co mi zbývá *smich*, ještě musím tu škváru snést z druhého patra dolů a nějak se jí zbavit, buď až přivezou kontejner nebo to zavézt do sběrného dvora, každopádně jsem koukal, že v půjčovně mají i ten laser, 400,-/den, ale už to nechci přenášet *smich* mám totiž v ložnici nějaký věci, který jsem měl původně v kuchyni, takže když dělám podlahu v jedný místnosti, musím to přenést všechno do druhý.

Ještě když budu chtít přidělat jeden trám do místa mezi ty dva, stačí když koupím třeba 5x10cm KVH, takové ty 90° úhelníky a rurbošroubama to přivrtám do zdi?

doplněno 13.04.12 17:29:

má tam bejt turbošroubama

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #5
robin1*

No já bych to turbomajzlikem zasekal do zdi:) 10 čísel na jedné straně , 20 čísel na druhé straně, šup sem šup tam (ještě správnější je 15 cm a 30 cm ale nechci tě dráždit :-P)

repkin*

Rozteč mezi trámama je 115cm, jedna díra na velkej trám 10cm hluboká tam je, ale to by byla rozteč 80 a od trámu pak zbytek, ale i tak se mi to zdá moc, radši bych to dal když už tak aby to bylo třeba 60 a zbytek. Rozmyslim se a uvidim. Každopádně příští měsíc jdu koupit ty 5ks KVH 4x10x400cm + 1ks KVH tuším že 4x20x200cm na to zasekání, hlavně budu muset sehnat vrták do dřeva, závitový tyče, podložky a matky na to sešroubování. Kde tak nejlíp pokoupit, v železářství? A jaký tyče, tloušťka, materiál, závit?

robin1*

Závitovky by měli stačit desítky k tomu karosářský podložky, zkusil bych kondora ten tam někde okolo tebe bude. Vrták než kupovat na pár děr, tak bych ho navařil.

repkin*
hodnocení

0x

Robine a jak daleko od sebe ty závitovky? v obi 139,-Kč a v železářství 24,-Kč *haha*

robin1*

Já dával cca půl metru. Jinak v OBI za 139 je podle mne nerez a v železářství za 24 pozink ale i ten tě tam přežije

repkin*

V OBI byly nějaký leštěný a v železářství tmavší, ty budou stačit, OK, tak zítra to spočítám kolik toho bude třeba a pak uvidíme, kolik mi zbude na účtu až mi všecko odečtou *mala**houpy*

repkin*

Teď jsem si všiml na internetu, že se u nich uvádí taky pevnost 4,8 a pak 8,8, rozdíl tam je 4,- *smich* je to podstatný nebo je to jedno?

doplněno 24.04.12 09:40:

Tak jsem to spočítal, takže tyče jsou po metru, takže 4ks, 28ks matek+ podložek, a 8cm dlouhé šrouby do dřeva na prošroubování těch bočních trámů, které nepůjdou svázat naskrz, u těch tyčí jsem počítal na každou stranu rezervu 3cm. Trámy budou KVH 4x10x400cm, těch bude celkem 5ks a 1ks trámu se ještě rozmyslím jestli ho zasekám do zdi a nebo přivrtám pomocí úhelníků ke zdi. Ale zasekání by bylo lepčí.

standam*

kup pozink a 8,8 jinak to ztrhnes to plati i pro vruty

roztec - jak jsi se ptal ve VP dej dle kolegy ja s timto rostem nemam zkusenost

repkin*

ok, díkes *pivo*

Zítra jedu pro tyče, a dotřu druhou vrstvou lignofixu druhou půlku ložnice, příští týden jedu pro trámky do kuchyně, tak je taky natřu a začnu dělat tu rovinu.

Tak mi držte palec klucí.

doplněno 25.04.12 19:09:

Jinak ten jeden zasekám a dám tam asi 10x10cm

standam*

:) ja uz mam zdarne vsude na zaklopu 1x OSB a vypada to dobre (rovne), ted jen krocejovku (HOBRU) a lamin.podlahu

repkin*

*hej*dobře ty, nezapomeň dokumentovat, at se pak můžem podívat *cteni*

standam*

tak tady mas foto jak to nejspise bude:

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #6
standam*

Zlozeni

Lamin. podlaha, HOBRA, 1xOSB 12, Mirelon 3mm, 1" prkna, rost 10x8, nosne tramy

standam*

Slozeni

Lamin. podlaha, HOBRA, 1xOSB 12, Mirelon 3mm, 1" prkna, rost 10x8, nosne tramy

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #7

repkin*
hodnocení

0x

Tak tyče, matky mám podle instrukcí, podložky jsem vzal se 14tkou dírou, ale jsou větší, tak to hezky dosedne. Jinak se chci zeptat, ten trám na zasekání do zdi mám dát 8x10cm, 10x10cm, nebo 10x12cm? Půjde doprostřed rozteče 100cm mezi dva trámy, takže si myslím, že by zas tak moc silný být nemusel, i když ten jeden trám bude jen navrtán šrouby na kulatinu pod zdí.

doplněno 26.04.12 09:47:

A ještě kolik teda tý horby na ten polystyren? stačí jedna vrstva 8mm, nebo na to mám dát druhou křížem?

repkin*
hodnocení

0x

Tak jsem koupil dvoumetrovou vodováhu a změřil kuchyň a kupodivu je to ve váze, jen na jedné straně to o cca 3mm ujíždí, jinak OK. Zítra položím izolaci a připravím prkna k sešroubování. Po výplatě koupím rapid vruty. Zbývá tedy jen vysekat místo na ten jeden trám, který doplním + jeden trám co přišroubuju ke kulatině pod zdí. Takže příložky nebudou potřeba.

repkin*

Tak jsem se na to vrhnul už dneska, jedna role vaty + odřezky do volných míst.

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #8
standam*

hele, panacku :)

nedavas tu izolaci opacne?! nebo se me to zda

mel by jsi ji davat napric at nemas zbytky

repkin*

Počkej, jak opačně? Já myslel, že u tý role je to jedno, jak se dá? Zbytky nemám, tohle byla celá jedna role, která vyšla akorát. Zbylo tam pak asi 3cm, tak jsem tam nacpal zbytky co jsem měl ještě z minula. Jinak na zbytek kuchyně mi vyjde cca půl role. Jinak mám už natřenej a připravenej trám 4x10 na zasekání na každý straně +10cm, příští čtvrtek mám volno, tak ho tam dám. Jen teď přemejšlím, jak to udělat, aby byl vodorovně (ten podklad pod nim na kterým to bude stát).

doplněno 03.05.12 07:57:

Je pravda, že ta pevnější strana tý vaty je nahoře to asi bejt nemá co *bzum**hi*, tak já to pak spravim, ještě že mám ještě dneska volno. *frajer*

standam*

ne, ne t je jedno, psal jsem davat izolaci napric tramum ne podel

sice budes mit vice spoju, ale tesnych na teto delce a vkladani izolace podel neudelas 100% tesnost a dale bud budes mit zbytek nebo ti bude kousek chybet

rez izolaci cca 2 cm sirsi, pak bude tesnit

repkin*

Jo tak a co kdyz priste dam ten pruh klasicky ale o dva cm delsi na strane? Jinak jsem ten jeden pruh zkusil otocit a je to z obou stran stejný. Tady to vyslo, ze ty konce jsou tesne a do boku, kde to tesne nebylo (jen o trosku) tak jsem nacpal zbytky. V kuchyni to asi tak nechám a v ložnici bych to pak udělal jak píšu, rozbalil roli (na délku akorát i s přesahem na těsnost) a z boku bych jí uřízl o kousek větší aby taky těsnila?

standam*

Asi si nerozumime

rozbal trochu izolaci a urizni jen tolik kolik mas mezeru mezi tramy + 2cm, takze pokud mas mezeru napr. 90cm uriznes jen 90cm + 2cm , takze budes mit obdelnik(y) 120x92cm

repkin*
hodnocení

0x

Tak jsem měřil po obvodu, takže mi zbývá 110mm, 8mm hobra, 2x18 (36mm) OSB+DTD, kolik mm mám počítat na kvalitní kuchyňské lino? Dejme tomu, že 1-3mm pokryje mirelon mezi desky + nerovnosti. Zbývalo by tak něco kolem 30mm na polystyren.

standam*

at pocitam jak pocitam, tak 8mm (HOBRA), 2x18 OSB(DTD) je 44mm a do 110mm je vice nez 30mm ne?

repkin*

Ano a to by mel byt ten polystyren, na dorovnani te vysky. Jinak ještě počítám +/- 6mm lino

doplněno 04.05.12 20:03:

A ještě se chci zeptat, proč řezat na x kvádrů, když můžu tu izolaci rozbalit celou (vejde se tam), s tím, že budu mít z každé strany o 2cm víc. Je to přeci to samé, jen ve velkém a ušetří se tím práce ne?

ann*

Myslím, že standam myslel a je to tak, že vlákna vaty jsou po délce (ne po šířce) tady vata se tak lépe "rozepře" mezi trámkama ... na šířku nemá "takovou sílu" ;)

standam*

1. tak jak pise ann

2. je to lepsi prace (rezani, manipulace atd.)

3. presneji se reze rozmer (aby byl rez "presne" veden na tl. izolace je nutne izolaci v miste rezu zmacknout voditkem napr. lat klidne na 1cm a pak rezat, to na delce 4m neudelas

4. nejsou nepouzitelne zbytky (ve tvem pripade asi take ne, coz je ten lepsi pripad)

izolace, ktera ma resit hluk musi presne licovat i mala netesnost zabije vyznam

repkin*
hodnocení

0x

OK, tak teď už to chápu, tak já to příští čtvrtek předělám. Omlouvám se, někdy se mi to musí vysvětlit polopatě, jako blbcovi, potom to chápu. *hi**andel*

standam*

hele, to co mas a pokud to mas dobre udelane tak nech, ostatni zkus tak jak jsem napsal a uvidis

repkin*
06.05.12 07:11

Provedu *dril*

repkin*
hodnocení

0x

zazdívám staré topení a příprava na nové

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #9

repkin*
hodnocení

0x

Tak jsem pod polovinu prken v kuchyni dal mirelon a prošrouboval to do nosných trámů a je to krásně potichý. Teď mne ještě před finální hurá akcí napadá pár dotazů:

- Vrchní desky se mají křížem slepit a svrtat, dále se mezi ně má dát mirelon, aby to nevrzalo. Takže mám na ty desky ten mirelon přilepit? Protože k sobě jako takové to nepůjde, když tam bude ten mirelon.

- Počítal jsem to, takže lino má 3.8mm , místa tam mám 110mm, 8mm bude hobra, 36mm budou desky, 60mm bude EPS, takže mi zbývá 2.2mm na dilatace a mirelony, což by si myslím mělo být OK?

- Mám tam dávat ten okrajový pásek (např. Nobasil PTN z minerální vlny, nebo úzký proužek polystyrenu) jako dilataci ke stěnám? A dávat ho aby končil vodorovně s deskami, nebo aby končil pod nimi?

Jinak jsme už také vybrali lino a to Grandioso Line Walnut 691 E (viz. obrázek)

doplněno 24.05.12 18:25:

Navíc sem na lino dostal celkem pěknou cenu 294,-Kč/m2 což je skoro internetová cena, v druhé prodejně by chtěli 350,-Kč/m2 což je docela podstatný rozdíl *pivo*.

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #10
standam*

Mirelon mezi deskama snizi tuhost, kdyz desky poradne ocistis a nebudou ti couhat hlavy vrutu a pouzijes rapid vruty neni treba lepit

lepidlem nic nepo..., samotne vrzani muze delat borcus nebo spoje desek

lepidlo na spoje se dava kdyz delas 1xOSB na krocejovce, takze taky neni nutne

okraje, dilatace - sem nedavej EPS, bud pas mineralni vlny, ktery bude nad desky (pak ho seriznes) nebo prostor vypln PUR penou

ja mam 1x OSB prosroubovane na prknech mezi je mirelon (kdyby nahodou) a nic nevrze, ale zde jsem neresil tuhost apod. , ale jen naprostou rovinnu

osobne kdybych daval desky jako ty, tak lepim a sroubuju k sobe, zadny mirelon

repkin*

OK, mirelon nedám, nechám ho jen pod prkny. Ještě k těm rapid vrutům, mám teda koupit ty, co mají ten kus bez závitu dlouhý 18mm aby se to prošroubovalo jen do té druhé desky, nebude to málo?

Myslel jsem spíš, že tam dám klasický šrouby do dřeva, kdy budou obě desky prošroubovaný do sebe, maximálně to projede i trošku (+/- 1cm) do polystyrenu pod tím.

standam*

RAPID vruty nemaji konkurenci, nesetri :) drik nebo jak pises bez zavitu musi byt dlouhy jak deska aby zavit byl az v druhe desce, pak se to stahne, samozrejmne +- 2mm neres, stejne ti hlava zaleze do desky a tim drik posunes dolu

pokud nakonec vezmes obyc vruty tak at maji drik nebo pokud vezmes vruty kde je zavit po cele delce, musis predvrtavat, takze nedoporucuji

s RAPIDEM jedes jak fretka, jak jsem ti dal onehda odkaz kde je koupit, tak zde bezne objednavam, unas maji 150% marzi zlodeji :), takze i jeden balik + postovne se me bohate vyplati

pokud ti vrut vleze az na EPS nic se nedeje, hlavne at ti vyjde drik do jedne desky a zavit do druhe

repkin*

OK, provedu, já mám právě asi 6cm šrouby a když trošku přitlačim, tak lezou, jen těm hlavičkám se občas nechce, tak přemejšlim, že bych pro příště frézkou předvrtal dírky pro hlavičky. Takže rapid vruty s 18mm dříkem a min. aspoň 15mm závitem takže 28 - 30mm dlouhý.

Jinak vrtám to tam obyčejnou vrtačkou s křížovým bitem, je na to i nějaká vyfikundace, aby se mi neku**** hlavičky šroubů? Třeba tohle aukro.cz/... Aku šroubovák nemám a koupě by se mi nevyplatila, možná jedině si ho v půjčovně půjčit.

standam*

6mm je moc ma velkou hlavu, muzes strhnou zavit v desce, protoze tak velka hlava uz je velky odpor, ja se ti mrknu co mam ja at nekecam (4,5mm mozna)

drik a zavit u RAPIDU je vetsinou dan dle delky, dam zitra vedet a hlavne je pro torx bit, takze nikdy nevyjede apod.

ten nastavec je pro SDK, osobne mam ten lepsi a drazsi, po case jsem ho zahodil, a delal bez, ale s akuckou

u tebe odskoci od vrutu drive nez ho dotahnes, navic je na mensi vrut resp. hlavu a bit pro krizove hlavy typu zelezo, pro tve vruty

musis mit na bitu dalsi vystupky, schvalne mrkni na tve vruty, mimo klasickeho krize jsou tam dalsi 4 drazky :)

vrtackou to jde, ale je to opruz, kor kdyz nejdou ubrat otacky :)

repkin*
hodnocení

0x

Kluci dávat dvě vrstvy polystyrenu např. 3 a 3 cm na sebe je asi nesmysl že jo? Oni totiž nějak nemaj šestku *bzum**smich* musela by se objednávat.

standam*

EPS ve dvou vrstvach je lepsi volba, pokladej ho jako cihly a dalsi vrstvu krizem, proste tak aby ti nevznikl kriz spar/y

repkin*
hodnocení

0x

Tak takhle pokračuju, už mám dneska dost, tak pokračování zítra, přijede i plynař, tak vybourám to topení a on mi ho tam přidělá.

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #11

repkin*
hodnocení

0x

Chci se zeptat, zda má smysl zateplovat štít domu. Je to cihla, 40cm šířka zdi, 16m délka a cca 7m vysoký, jestli jsem dobře počítal, tak 56m2 štít, uvnitř je můj byt a nade mnou nevytápěná a neobývaná půda.
Štít bych zateplil prozatím jen z návětrné strany domu. Chci totiž udělat novou omítku, neboť stará odpadává a nerad bych, aby to někomu spadlo na hlavu nebo dokonce na auto. Nedejbože mě nebo tátovi :D.
Taky se chci zeptat, na domě jsou "okrasné" lišty. Tyto jsou však popraskané a odpadávají. Je to z návětrné strany domu, bohužel se tam drží voda, takže to praská. Když jsem se byl ptát na stavebním úřadě, tak mi jedna z těch slepic řekla, že si tam mám nalepit ty lišty polystyrenový. Jenže ty lišty mi za a) nikdo nezaplatí b) je budu muset každé tři roky měnit, protože tu povětrnostní podmínky devastují tuto stranu domu. Jinak se jedná o hornickou řadovu, dle vyjádření slepic z úřadu to není žádná památková zóna. Někteří sousedi to také mají sundané. Eventuelně mne napadla výmluva typu: na lišty už nezbyly peníze, tak jsme čekali, až budou, mezitím se omítka alespoň zarovnala a přetřela, aby dál neodpadávala.

doplněno 29.05.12 18:15:

tak zeď je 50cm široká

doplněno 29.05.12 19:48:

omlouvám se, délka není 16 ale 8m *zed*:D, takže obsah je 28m2 *andel* (z matiky sem 3x propadl, tak mne nemlaťte)*hi*

standam*

jestli zateplovat ci ne je otazkou, mas stary barak kde nemusi byt hydrolizolace pokud je, tak uz muze byt misty nefunkcni

pak jedine zatepleni mineralni izolaci, EPS to uzavre a to muze byt problem

jinak mas steny 45cm, plna cihla, dle me zateplit jedine pokud budes delat fasadu, coz budes, jinak jsou to asi vyhozene penize

zalezi kolik mas celkem m2, to je rozhodujici

pokud mas na fasade ty skarede lemy, ktere jsou spise ne obtiz, tak useknou nebo vyriznou izolaci, ci dat na toto misto izolaci s lepsim tepelnym odporem, kde mene cm bude stejne jak u bezne izolace

proste se snazit , aby ty lemy nebyly i u nove fasady, lemy, ktere nevadi (nezadrzuji vodu) tj. zvrchu - dolu presah, klidne muze byt a nekdy to nevypada spatne (myslim tim jako kdyby jsi na stit pudy dal napr. 15cm izolace a na zbytek jen 10cm)

doplněno 29.05.12 20:51:

jinak co tam mas za vruty? (prkna)

take pokracuji ladim hajzlik (sadrove omitky) v podkrovi a pripada tato mistnost hezci nez obyvak v mem starem byte :)

repkin*

Hydroizolace bude KAPUT, ale tohle je ve výšce cca 10m nad zemí? jinak zdi jsou 50cm i s omítkama, takže dejme tomu těch 45cm. Zateploval bych jen štít a jen tuto návětrnou stranu. Pak je spíš otázka jestli to půjde rychle z plošiny, nebo se bude muset dělat lešení a kdo mi to udělá. *nevi* A bude lepší nechat starou omítku nebo osekat na cihly?

doplněno 29.05.12 20:56:

Zrovna jsem psal dotaz Milanovi, na podřezání nejsou $ a na zasekání si netroufnu a otec také ne.

repkin*
29.05.12 21:03

obrázek

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #12
standam*

jo, uz chapu, tak ta rimsa tam musi zustat, omitku bych nechal, jen proveril, pripadne nahodil hola mista, ocistil, napenetroval a lupl

desky + hmozdina (zapustena)

kolem oken to bude chtit oseknout aby se ti tam vesel nejaky izolant

oplechovani na rimsu pak nove

bude to chtit dat izolant i sikmou rimsu (presah strechy)

repkin*
hodnocení

0x

Fuj ta hobra smrdí, tak mi už chybí jen ten dilatační pásek. EPS by mělo stačit lepit klasickým lepidlem na dlažbu.

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #13
standam*

jj, smrdi, ale prestane :) musis vyvetravat

repkin*

JJ, už je to lepší, dneska zadělám totálně tu díru po starým topení a domažu omítkou ty spodní soklíky aby se na ně dal dát hezky ten dilatační pásek. Na tom to teď stojí, má ho tu jediná firma, která ho musela objednat, řekli do týdne, ale pán co mi to řekl má dovolenou a druhej pán mi prej zavolá. Jinak vyjma lina už mám všechno doma připravený na pokládku, ale bez toho nemůžu začít. Plynař mi taky řekl, že se ozve, ale zatim nic.

repkin*
hodnocení

0x

Rozhodl jsem se vyřešit definitivně dveře na WC, původní futra mají vnitřní rozteč 68,5cm, z obou stran jsou z boku trámky, z vrchu i zespodu je také trámek. Rozhodl jsem se, že futra vybourám a zazdím místo nich klasické ocelové, buďto 60 nebo 70cm, problém je spíše v tom, že klasická futra mají 200cm na výšku, což od spodního trámku je nad horní hranu horního trámku, který bych tak musel vybourat. Je to nenosná příčka, nad ní v podstatě nic není (kromě cca zbytku 1m vysoké příčky), neboť je to v šikmině. Nebude něčemu vadit, když boční a vrchní trámek vybourám? Stačí pak následně zaklínovat nová futra doroviny, vypěnit a dozdít?

doplněno 06.06.12 14:15:

Sádrokarton neřešte, schválně kolem futer je tam jen sádra, počítalo se s tím (díky bohu). Stejně na WC budu muset porozbít sádroš kolem vykíře, budu to měnit za tohle: aukro.cz/...

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #14
repkin*

A jak zabránit, aby mi vznikaly v čerstvé omítce v místech styku se starou tyhle trhliny (respektive nová omítka se odtrhává od staréú.

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #15
standam*

kdyz jsem daval futra pryc, vcetne dreva, tak bez ohledu zda zde budou futra ci jen pruchod vlozil jsem na kazdou stranu 60mm "L" zelezo

mozna kdyby jsi oklepl omitku na futrama najdes klembu, ta to drzi

navaznost stare omitky a nove, zde do finalni omitky budes muset dat perlinu

nebo to nech a proskrabni cca 5mm na kazdou stranu a pres lepidlo vloz perlinu, stara omitka - zde doporucuji napenetrovat penetraci hloubkovou

repkin*

Klenba tam určitě neni, jsou to dveře na WC, nad nima 30cm je zkosení střechy, takže tak max 50cm cihel a pak už nic neni. Za tou dřevěnou obložkou je trámek, jde tam vidět, myslím si, že když to dám pryč, tak se nic nestane. Mám vyhlídlé futra a dveře 70cm, tak uvidíme, jak to vyjde a dám je tam. Za 500,- :). Jak jsi to myslel s těmi Lky, nakresli prosím. Občas se mi to musí říct, jako blbcovi. Budu si pamatovat, že cokoliv s omítkou, tak hloubkovou penetraci a ne disperzi, penetrace je myslím víc hustá. *zed* Natluču to do hlavy.

standam*

mysleno takto

doplněno 06.06.12 20:58:

ted jak koukam na ty stary fotky, tak je me spatne, diky bohu, ze uz to mam za sebou

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #16
standam*
06.06.12 20:54

1.

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #17
standam*
06.06.12 20:55

2.

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #18
repkin*

Hezký, u mě by se tam klenba doopravdy nevešla ,je to cihla na výšku, né na šířku, navíc nahoře je na to málo místa. Vypadá to jako dva svařený jekly dohromady.

standam*

u porobetonu jsou dva jekle (nevarene jen polozene vedle sebe) 2x 50mm, na zdi s plnych cihel mam 2x vyngl, take jen vlozeny v malte

repkin*

OK, zítra přijde plynař, v pátek nebo v pondělí dilatační pásky, takže začnu dělat podlahu, dovolenou mám do úterý, ST, ČT denní, pátek noc, a pak zas volno, tak pak když budu mít zajištěné dveře, tak začnu vybourávat staré.

repkin*
hodnocení

0x

Tak dneska jsem začal makat.

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #19
repkin*

další fotečka, teď si dám do pondělí pracovní pauzu

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #20
standam*

hele, proc nedas 2x EPS a pak 2x OSB?

jeste jsem si vsimnul, ze mas desky polozene tak, ze vznikaji krizove spoje... to neni dobre, mel by jsi je skladat jako cihly

repkin*

2x EPS mám, teď tam je 1x OSB a pak přijde 1xDTD, to udělám až příští tejden, teď už na to neni nálada ani čas. Křížové spoje nevznikají ani u EPS ani u OSB, na to dávám bacha, jedinej průser je, že já vůl tenkrát ty 2,5m OSB nechal říznout na půlku, aby se mi ještě s dvěma lidma vešly do auta, takže v podstatě budu mít z OSB dvě desky, jedna co je na fotce a druhá mezi dveřma. Tak to pak budu muset překřížovat těma DTD deskama, ale je to pocuc, musim všechno měřit protože zdi sou křivý jak prase. Místo záchodovejch dveří mám objednaný futra 70cm ocelový + zánovní -dveře v dekoru buk, což mi bude ladit s kuchyňskou linkou. :)

doplněno 12.06.12 19:14:

Kdyžtak mi do SZ písni mail a já ti pošlu víc fotek.

standam*

jj, ted to vidim :.-) , ze na spodni vrstve EPS je OSB jen polozene jako naslap, to me zmatlo

krive zdi...to je nekdy pruser, ted jsem rad, ze jsem udelal nove omitky a pokud to slo tak vsude pravy uhel

repkin*
hodnocení

0x

Jojo, ty dve maly desticky jsem si prehazoval pod nohama jako naslap. Snad to bude OK, no neboj, premejslim o novejch omitkach v loznici, taky premejslim ze spravim strop cetl sem ze se ma ocistit, napenetrovat, lepidlo, perlinku a keraštuk. Jinak pro pobavení, jak mám tu šikminu vedle záchodovejch dveří, tak ten pruh OSB jsem tam neměl, tak jsem se chytl za futra, že se zhoupnu na tu první řadu a najednou prásk hlavou o šikminu a jak je tam ten výztužnej roh, tak jsem ho 3cm úplně zdeformoval, snad to půjde vyklepat kladívkem. *zed* Ale byla to rána, zadunělo to, až jsem si z toho pro jistotu radši sednul. *haha*. Jo a měl jsem ssebou pomocníka co mi pomáhal (viz. foto). *pivo*

doplněno 12.06.12 19:53:

Pardon za reklamu, ale když mě to chutná. *nevi**frajer*

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #21

repkin*
hodnocení

0x

Tak takhle pokračuju do středy snad bude i ta druhá vrstva, musel jsem jedny dveře nadzvednout podložkami, víc už to nejde. Deska se pod ně vleze, ale jestli i lino, se ukáže až se lino položí. Pokud ne, budu je muset podříznout. Dveře na WC jsou kompletně vybourané, až si přivezu ocelová furta, tak se bude pokračovat. Prozatím malá ochutnávka. Ještě se chci zeptat, jakou doporučujete stěrku na případné vyrovnání nerovností podlahy (spoje apod.)?

Rekonstrukce podlahy u starého RD (část 2) #22
standam*

obycejny podlahovy tmel na drevo, mrkni na Soudal neco tam bude

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]