Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
měl bych prosbu. Koupili jsme starší domek ve staré zástavbě. Domek stojí na hranici pozemku s volnou parcelou a směrem na tuto parcelu nemáme žádné okno. Chtěl jsem po majiteli sousedního parcely, jestli by nám nepovolil malé větrací okénko s mléčným sklem směrem právě k němu, ale on mě začal hned vyhrožovat právníky, že to at se ani nepokouším, protože tam bude dcera stavět a prý by to okno stejně k ničemu nebylo, jelikož se budou se stavbou lepit na náš dům. S tím samozřejmě zase nesouhlasím já, takže by mne zajímalo, jaký odstup musí soused dodržet od mého domu, pokud nedostane můj souhlas? Upozornuji, že tím směrem opravdu není žádné okno. Díky
Zde jsou dobré informace o odstupech staveb. pravniradce.ihned.cz/.... Já osobně bych se snažila vyhnout zbytečným debatám se sousedem, protože narušené sousedské vztahy jsou to nejhorší, co vám může znepříjemnit bydlení hnedka od počátku. Sama to mám zažité. Zkuste se domluvit s pracovníkem stavebního úřadu, jak optimálně postupovat při zřízení větracího okénka - případně jak to technicky provést, abyste nemusel mít od souseda povolení. Třeba vám dobře poradí. Už jsme to zde několikrát diskutovali - zkuste si dát do vyhledávání např. okno k sousedovi do dvora. Udělala jsem to za vás: poradte.cz/... a poradte.cz/...
podle práva nebo podle vyjímek?
tri metry, pokud tam nejsou okna k sobě 6 metrů když je okno...
doplněno 24.03.12 21:35:to vyjímkou je , když si seženě někoho známého, může jít i pod tři metry..
doplněno 24.03.12 21:36:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.