Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstup domu souseda od mého

Od: losob* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

měl bych prosbu. Koupili jsme starší domek ve staré zástavbě. Domek stojí na hranici pozemku s volnou parcelou a směrem na tuto parcelu nemáme žádné okno. Chtěl jsem po majiteli sousedního parcely, jestli by nám nepovolil malé větrací okénko s mléčným sklem směrem právě k němu, ale on mě začal hned vyhrožovat právníky, že to at se ani nepokouším, protože tam bude dcera stavět a prý by to okno stejně k ničemu nebylo, jelikož se budou se stavbou lepit na náš dům. S tím samozřejmě zase nesouhlasím já, takže by mne zajímalo, jaký odstup musí soused dodržet od mého domu, pokud nedostane můj souhlas? Upozornuji, že tím směrem opravdu není žádné okno. Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Zde jsou dobré informace o odstupech staveb. pravniradce.ihned.cz/.... Já osobně bych se snažila vyhnout zbytečným debatám se sousedem, protože narušené sousedské vztahy jsou to nejhorší, co vám může znepříjemnit bydlení hnedka od počátku. Sama to mám zažité. :( Zkuste se domluvit s pracovníkem stavebního úřadu, jak optimálně postupovat při zřízení větracího okénka - případně jak to technicky provést, abyste nemusel mít od souseda povolení. Třeba vám dobře poradí. Už jsme to zde několikrát diskutovali - zkuste si dát do vyhledávání např. okno k sousedovi do dvora. Udělala jsem to za vás: poradte.cz/... a poradte.cz/...

hodnocení

0x

podle práva nebo podle vyjímek?

tri metry, pokud tam nejsou okna k sobě 6 metrů když je okno...

doplněno 24.03.12 21:35:

to vyjímkou je , když si seženě někoho známého, může jít i pod tři metry..

doplněno 24.03.12 21:36:

dumabyt.cz/...

losob*
hodnocení

Nevím co myslíte tím právem a vyjímkou... Pokud bych musel s vyjímkou souhlasit, tak asi podle práva.

Díky

losob*
hodnocení

Díky za reakce, mrknuna to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]