Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vestavná myčka pro dvířka 72cm vysoká?

Od: weka* odpovědí: 11 změna:

hojec všichni...
mám problém...
staré dvířka na myčku,které jsou stejné barvy jako kuchyňská linka, mají 72cm....
jak mám dopasovat nějakou vestavnou myčku na tyto dvířka?je to vůbec možné?
nemáte třeba doma někdo takovou myčku, která má tak velké zavírací dvířka?
poraďte...díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sanyo*
hodnocení

0x

Musíte sundat víko myčky, je to běžný postup, nad myčkou pak vznikle trochu škvíra, kam můžete vložit dřevo v barvě linky a ze stran ho přišroubujete!

weka*

tzn vůbec se nemusím bát vestavné myčky, která má v návodě napsáno, že maximální povolená velikost dvířek je 68cm?

myslíte že to tam nějak dopasuju?

kejki

Ne, pokud budou delší, budou dole vadit při otvírání.

weka*

no právě...a jak mám v tom případě na internetu najít myčku, která mi daný rozměr dvířek bude sedět?

Ještě se mě nestalo, že bych na myčku nenasadil předek. Pravda, někdy předek dole vadil při otevření, narážel na sokl. Ovšem, pak není problém si k tomu lehnout a podívat se o kolik to dole vadí a sokl kousek vyříznout. Většinou stačí tak jeden dva centimetry. Při normálním pohledu to vubec není vidět, to se musí člověk prostě ohnout.

weka*
hodnocení

snad máte pravdu...

pokusím si nějakou vybrat a podle toho pak prozkoumám návod...

snad to nějak bude odpovídat...jak říkám Mora má nejdelší možnou délku dvířek 68cm...

ovšem zase já mám prostor 85vysoký, takže by dvířka mohly ještě o trochu přečnívat vrchní okraj myčky,což by nevadilo...

taky si říkám, proč mám prostor 85cm vysoký a myčka vestavná má většinou výšku 82?:-D

dá se myčka až o 3cm vyvýšit? a nebo to byla nějaká atyp myčka?

hlava mi to nebere *bum*

podle mého teda...

máte s tím někdo takovou zkušenost?

tomasek*

Záleží na typu myčky, ale třeba ta naše (Electrolux) se dá zvýšit tuším o 10 cm. Přišlo mi to ale potom už ne zcela stabilní, tak jsem raději udělal takovou konstrukci, na které myčka stojí.

Ve Vašem případě jsou 3 cm zcela v pohodě.

weka*
hodnocení

díky..konečně jsem klidnější :)

tomasek*

Prosím. Já s tou naší myčkou také pořád špekuloval. Ale spíš až poté, co jsem jí měl do kuchyně nainstalovat - předtím mě nějak nenanapadlo, že by mohl být problém. Nakonec jsem zjistil, že jediný problém, který mohl nastat, byl, že bych vybral špatný rozměr desky (že bych omylem koupil na myčku bez ovládacího panelu vpředu) nebo že bych musel do soklu vyříznout otvor, aby dveře po otevření myčky do něj nenarážely. Nakonec se ukázaly všechny obavy liché - rozměr jsem koupil správný (navíc výrobce počítal s drobnými odchylkami v rozměrech desky a byly přiložené takové "adaptéry") a dveře myčky jdou otevírat naprosto bez problému, aniž by narážely do soklu. Tam jde hlavně o to, o kolik cm máte sokl "zasunutý" pod úroveň skříněk... Pokud je ve Vašem případě rozdíl 4 cm (výška desky vs. doporučená výška), tak když budete mít sokl "zastrčený" např. 6 cm (a více), mělo by to být v pohodě. Ale to si nejsem 100% jistý - přinejhorším byste holt udělal menší výřez, který by byl viditelný jen z větší dálky...

ohneta*
hodnocení

0x

Viz tohle;)

weka*

díky..to jsem psal já akorát do jiné rubriky...tady v této rubrice jsem čekal valnější nápady ;) tipy ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]