Nejste přihlášen/a.
Má někdo z přítomných praktické zkušenosti z použitím pěnového skla? Chystám se přistavovat garáž kde je jílové podloží, a tento materiál mě zaujal z důvodu použití při hydroizolaci základových pasů a desky. Díky
osobně jsem s pěnosklem nedělal, jen vím, že je to hrozně drahé. Proč chcete na garáž tento produkt, který je hlavne na tepelně odizolování stavby...
Děkuji za odpověd Milane, jak jsem již psal podloží je jílové, a garáž bude stát částečně zapuštěna do domu a na části garáže bude část terasy v 1 patře. Dostupné info o produktu se mi zdají zajímavé i cenově, tak jsem to chtěl vyzkoušet, jelikož budu potom rozšiřovat dům a chtěl bych to použít. Každopádně prostor kde stojí dům je na jílu a je velmi mírně svažitý, pravděpodobně není udělána nějaká drenáš na pozemku a tak se voda stahuje k domu a to bych chtěl vyřešit.
Vyřešíte pouze drenáží. Pěnové sklo používáme do základů buď drcené, nebo bloky. Na bloky se dá zdít, izolují tepelně i proti vodě. Vytváří v rovině podlahy izolaci proti venkovnímu prostředí. Drcené (vlastně kouskové) je dobré do plochy místností pod podlahou. Pro izolaci proti vodě je dobrý bentonit nanesený na fólii. Zkuste najít na internetu "vysušený dům" Tam byla spodní voda 40 cm pod podlahou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.