Nejste přihlášen/a.
dorbý den.
Jak to tady čtu, tak se nebráním a snad se konečně něco dozvím.
Před zhruba dvěmi a půl lety mi dělala parta "odborníků" co dělá sádrokartony na živnost zateplení a sádrokartony v celém domě včetně podkroví.Už od začátku se mi na folii pod taškou srážela vlhkost v podobě kapek a při mrazech z toho byl krásný led.Při oteplení všechno roztálo a zkapalo rpvnou do vaty ve stropě , prosáklo vatou na parotěsku a prosáklo do stropu sadroše. "krásný pohled v místnostech"
Těmito odborníky jsem byl ujišťován, že tím že mám nové omítky je v domě stále vlhkost a ta se holt sráží - uvěřil jsem.
Jenže od samého začátku uteklo dva a půl roku a situace se nezměnila. Dnes jsem na půdu vlezl a doslova na mě ztekla voda z výklopných dveří. Mohli by jste mi někdo říc a poradit co se stím dá dělat? Samozřejmě by bylo nejlepší kdyby někdo kdo tomu rozumí to vyděl přímo na místě - nejste někdo z Brna?
0x
ze, mas doma vlhkost je normalni, ze ji mas vyssi, ted uz to nebude pravda, od toho je parotesna folie a dalsi malickosti
mrkni sem, ted se to tu resi
doplněno 17.02.12 19:56: Těmito odborníky jsem byl ujišťován, že tím že mám nové omítky je v domě stále vlhkost a ta se holt sráží - uvěřil jsem.Blbost, max. v interieru na tabulce okna apod., na difuzku resp. do pudniho prostoru se nemuze dostat (samozrejme jen pokud je vse udelane poctive)
Rosit se to bude pořád, dokud se nezabrání přístupu teplého tj. vlhkého vzduchu ke studené folii. To znamená utěsnit parotěsně výlez na půdu a stropy mít utěsněné parotěsnou folií pod izolací. Pokud rosí dvířka výlezu, je tčeba je také tepelně izolovat, aby nebyly chladnější, než je rosný bod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.